tomboy


tomboy 1.0

meisje dat zich jongensachtig gedraagt en kleedt; jongensachtig meisje; jongensmeisje

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tomboy…

is een meisje; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Laure is een jongensachtig meisje, een tomboy. Als ze met haar ouders en een zeer vrouwelijk jonger zusje verhuist, presenteert ze zich aan de nieuwe omgeving als Michaël. Begin van een ingewikkeld dubbelleven. Dat kan niet goed blijven gaan. Mooi inlevend gefilmd, en buitengewoon natuurlijk gespeeld.

      http://www.hifi.nl/recensies/4700/Tomboy.html,

      Twee lesbische vrouwen die een beroep doen op de spermabank, is in Thailand ondenkbaar. Veel dees huwen ook voor de financiële zekerheid, want ook in Thailand zijn mannen nog altijd de veelverdieners. Dat is ook het geval met Ot, een van de dees in het gezelschap. Zij is gehuwd, ze heeft een kind en slaapt occasioneel met haar echtgenoot. Uit plichtsgevoel, maar ze krijgt het er niet warm of koud van. Daarnaast heeft ze al veertien jaar lang een relatie met tomboy Aa. Als Aa haar aanraakt, is ze onmiddellijk seksueel opgewonden. Ze zal haar man nooit verlaten vanwege de zekerheden, maar voor haar pleziertjes kiest ze voor Aa.

      De Standaard,

      Maxi's stem schiet van puur plezier regelrecht door het plafond van de Indonesische toko in Plaza Deli. Maxi is niet wat je het prototype van een onopvallende, volgzame Aziatische vrouw noemt. Dat was ze vroeger al niet, zegt m'n vader. Een tomboy, altijd rennen door de muziekschool van haar moeder.

      http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/archief/article/detail/557445/2000/06/24/HET-GROTE-HUIS-IN-MEDAN.dhtml,

      Het is [...] vermakelijk om te lezen dat Borrebach geen jongensachtige meisjes kon tekenen, zelfs een meisje was hem al te lastig: het zijn altijd 'vrouwtjes in zakformaat' en ze lijken ook nog erg veel op elkaar. Met de tomboy, de 'halve jongen' die veel meisjesboeken onveilig maakten, kon Borrebach helemaal niet uit de voeten. Zelfs de brutale 'Piet' in het boek Rita, genaamd Piet, is bij hem een koket meisje.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010870930:mpeg21:a0140,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding