tweemoedergezin


tweemoedergezin 1.0

gezin dat bestaat uit twee moeders en een of meer kinderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tweemoedergezin…

is een gezin

  • [Leden] bestaat uit twee moeders en een of meer kinderen

    Hoofdsemagram: gezin


    Algemene voorbeelden


    Er zijn ongeveer zes keer zoveel tweemoedergezinnen als tweevadergezinnen. Op de NSG Groenewoud zijn de 'tweemoedergezinnen' ook in de meerderheid. Dit is omdat vrouwen vaker een kinderwens hebben én omdat het voor hen iets minder gecompliceerd is om kinderen te krijgen.

    http://dashboard.i-pers.nl/artikelen/eerst/ik-heb-twee-moeders-nou-en/

    Uit een recent onderzoek naar de effecten van het opgroeien en opvoeden in een tweemoedergezin blijkt dat het welbevinden van kinderen van twee moeders niet verschilt van dat van kinderen van heteroseksuele stellen.

    http://books.google.nl/books?id=LAVSxB-MtncC&pg=PA26&lpg=PA26&dq=tweemoedergezin&source=bl&ots=i88wtK6r7E&sig=5wJ9kMVScq5N7yKvks7WflLBv8M&hl=nl&sa=X&ei=Yhx1UMW_CaqS0QXUi4CIAw&ved=0CCMQ6AEwAA#v=onepage&q=tweemoedergezin&f=false

    Het is één van de sombere noten in de verder opwekkende boodschap dat er in dertig jaar seks enorm veel ten goede is veranderd [...]. Laat een bejaarde vrouw en een frisse jonge meid praten over het orgasme. Zet twee potten uit 1964 (op de rug gefilmd, met zonnebril) tegenover een fris tweemoedergezin anno 1999. Stuur een teruggetrokken oude nicht naar een homobar.

    http://retro.nrc.nl/W2/Nieuws/1999/10/06/Rtv/02.html,