vakantiekiekje


vakantiekiekje 1.0

(informeel)

foto die tijdens de vakantie gemaakt is; vakantiefoto

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vakantiekiekje…

is een foto; is een afbeelding

      Hoofdsemagram: kiekje


      Algemene voorbeelden


      Een jaar na haar operatie toonde Madeleine – tot steeds grotere gêne van haar twee zussen – de foto nog altijd, waar ze ook op bezoek gingen. De foto ging als een vakantiekiekje in het gezelschap rond.

      Het goddelijke monster, Tom Lanoye,

      De ergste vakantiekiekjes zijn die met een familielid voor een kerk of standbeeld. Is het nodig om aan de familie te bewijzen dat je daar geweest bent (zoals bij de Japanners)? Wil je laten zien hoe groot of klein dat standbeeld was? Of komt het er nooit van je partner of kinderen eens mooi in beeld te brengen?

      http://home2.planetinternet.be/rv047190/fotocursus/pdf/Cursus%20Natuurfotografie%201dot2.pdf,

      Het foto-album raakt uit de tijd. Wie graag vakantiekiekjes of baby-foto's wil laten zien, lonkt niet langer met koffie en gebak, maar e-mailt ID-number en password naar vrienden en familie. Die kunnen daarmee inloggen op een zogeheten webalbum en daar zelf afdrukjes ophalen.

      de Volkskrant,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een gewoon vakantiekiekje
      • een nietszeggend vakantiekiekje

      De fotografie deelt met de kunst ondermeer creativiteit, omdat ze door haar eigen aard en optreden steeds de verbeelding met zich meebrengt. Elke foto, zelfs een gewoon vakantiekiekje, stelt zowel een minimum aan organisatie van een ervaring voor alsook het registreren van een mentaal beeld.

      http://studwww.rug.ac.be/~lvackere/fotogr.html

      Terwijl ik druk in de weer ben om met mijn mini-cameraatje de monumentale bas-reliefs die over een lengte van honderden meters in de muren zijn gebeiteld, tot een nietszeggend vakantiekiekje te herleiden, word ik aangesproken door een Cambodjaan.

      http://www.handicapinternational.be/content.asp?lng=2=253