vandaalbestendig


vandaalbestendig 1.0

bestand tegen, afgestemd op het gedrag van vandalen; bestand tegen vandalistisch gedrag; zodanig gemaakt dat vandalen niet of nauwelijks schade kunnen toebrengen; vandalismebestendig; hufterproof

Algemene voorbeelden


De gelikte Avanto - gelijkvloerse instap, brede deuren en comfortabele draaistellen - heet bijzonder vandaalbestendig. "Slag- en krasbestendige beplating, krasfolie op de ramen, anti-graffiticoating, stalen netten in de stoelen. De sociale veiligheid is optimaal", zegt Chr. de Moor, salesmanager rollend materieel.

Reformatorisch Dagblad,

Overige uitvoeringsmogelijkheden: roestvast stalen dekplaat en/of drukknoppen, grootvlakdrukknoppen, vandaalbestendige drukknoppen, sensordrukknoppen, sleutelbediening, codebediening, digitale standaanduiding, etc.

http://www.lakeman.nl/naviagatielaag/01/omschr01.html

De vandaalbestendige metalen toetsenpanelen zijn bestemd voor gebruik met Switch2- en Net2-systemen. Het toetsenpaneel is vervaardigd met behulp van een gegoten metalen behuizing en wordt geleverd met naar keuze een metalen montageplaat of een metalen doos voor oppervlakmontage.

http://www.paxton-nl.com/products.asp?strStage=product_page&strFamily=net2&strGroup=group-05097

IJzersterke buitenlamp met bewegingsmelder. Kan niet kapot dus vandaalbestendig!

http://www.nuonenergiewinkel.nl/6194/vandaalbestendige-buitenlamp

Alle producten kenmerken zich door de combinatie van design en functionaliteit en daarbij rekening houdend met de klassieke eisen voor openbare sanitaire ruimten zoals slagvast materiaal, onderhoudsvriendelijk, vandaalbestendig en hygiënisch.

http://expomatch.vsk.nl/exhibitor/news/2235

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • vandaalbestendig sanitair
  • een vandaalbestendige schoteltelefoonantenne
  • vandaalbestendige fietsenrekken
  • vandaalbestendige verlichting

Loggere laat op haar stand zien dat zij een totaalaanbieder is voor de inrichting van sanitaire ruimten. Naast de serie Proox ONE, vindt de bezoeker op de stand RVS sanitair zoals vandaalbestendig sanitair voor gevangenissen, urinoirs, diverse wastafels en wasfonteinen, elektronische kranen en overige accessoires.

http://expomatch.vsk.nl/exhibitor/news/2235

Wij zullen doorgaan ons merk en marktpositie verder uit te bouwen in de infrastructuur en vandaalbestendige verlichting voor beveiligde omgevingen zoals gevangenissen.

http://verlichting.nl/nieuws/FAGERHULT+NEEMT+DESIGNPLAN+(UK)+OVER.html?contentID=4010

In veel steden worden gebruikers van handsfree autotelefoons geplaagd door vandalen die de sprietantenne op de achterruit of zijruit van de auto in het voorbijgaan, knakken of afbreken. Daarmee is tot ongemak van de autorijder zijn mobiele telefoon buiten werking. Ook in de automatische wasstraat beschadigen de ronddraaiende borstels vaak de sprietantenne die de autorijder is vergeten te demonteren. Om al die ongemakken te voorkomen is een vandaalbestendige schoteltelefoonantenne geïntroduceerd.

http://www.halfords.nl/

Voorts wil GroenLinks voldoende afvalbakken, plaskruizen en vandaalbestendige fietsenrekken.

http://www.groenlinksamsterdam.nl/binnenstad/

met werkwoord


  • vandaalbestendig ontwerpen

Vandaalbestendig ontwerpen, ook wel hufterproof of sociaal veilig ontwerpen genoemd, is het ontwerpen van producten/objecten die in één of meerdere opzichten bestendig zijn tegen geweld, en/of niet interessant zijn voor vandalistische daden.

http://technotheek.utwente.nl/wiki/Vandaalbestendig_ontwerpen,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • diefstalbestendig en vandaalbestendig

Carpoolparkings moeten uitgerust zijn met hoogwaardige fietsparkeerplaatsen (overdekt, diefstal- en vandaalbestendig).

http://www.fietsvlaanderen.be/Default.asp?pageurl=./Vademecum/Vademecum.asp,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding