vandalismebestendig


vandalismebestendig 1.0

bestand tegen vandalisme; bestand tegen het gedrag van vandalen; vandalismeproof; vandaalbestendig; hufterproof

Algemene voorbeelden


De computerinfrastructuur wordt gebouwd met "vandaalvrij" materiaal. "Maar honderd procent vandalismebestendig kan het materiaal nooit zijn. Het proefproject moet uitwijzen of het haalbaar is een computer vrij toegankelijk te plaatsen op straat", zegt Peeters.

De Standaard,

Vandalismebestendig. Behalve het energiebesparende aspect, door middel van toepassing van energiezuinige verlichting, is in de loop van de jaren door grote (energie)bedrijven ook veel aan de verlichting gedaan ten aanzien van het fenomeen vandalisme. Er zijn armaturen ontwikkeld die vandalisme-bestendig zijn.

Meppeler Courant,

De geringe buigzaamheid van het kunststof onderstel voorkomt dat de Foldtable gaat wiebelen. Vandalismebestendig voor zowel tafelblad als zitblad. Oorspronkelijk zijn de Foldtables ontwikkeld voor gebruik op festivals e.d. Door de verticale ondersteuning van zowel tafelblad is breuk zo goed als uitgesloten.

http://www.foldtable.nl/

Dit voetbaldoel is een vandalismebestendig doel en is geschikt voor alle locaties.

http://www.falco.nl/producten/buitensport/voetbal-basketbal-tafeltennis/stalen-trapvelddoel/

Sommige toiletbezoekers vereisen accessoires die niet alleen mooi zijn, maar ook solide. (Lees: vandalismebestendig.)

http://www.linkedin.com/company/citroenair-bv

Parkeergarages, tunnels, stations of gevangenissen: er zijn plekken waar de verlichting tegen een stootje moet kunnen. Wij bieden een uitgebreide lijn van oplossingen die vandalismebestendig zijn. De extreem slagvaste verlichtingsproducten besparen energie en verlagen de onderhoudskosten.

http://www.framaz.be/

Inklapbare tafelbank voor 8 personen. Weerbestendig. Vandalismebestendig. Voordelig in aanschaf.

http://www.foldtable.nl/

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een vandalismebestendige buitenlamp
  • een vandalismebestendig toilet
  • vandalismebestendig meubilair
  • vandalismebestendige verlichting

De brandweer geeft gratis brandpreventieadvies, medewerkers van de stichting Dienst & Werk hangen op uw verzoek een vandalismebestendige buitenlamp op en zorgen voor gratis rookmelders.

http://www.cineacnoord.tv/index.php?year=2007&month=10,

Eerder werd het toilet onder het Wheemgebouw afgesloten voor publiek en brandde het vandalismebestendige toilet aan het Zuideindigerpad af.

Meppeler Courant,

Hier is de inrichting steevast ontworpen door Jan des Bouvrie. Strak, onverwoestbaar vandalismebestendig meubilair, dat rust en mentale kalmte uitstraalt. In afdeling noordwest zitten voornamelijk de lichtgestoorden en borderliners.

http://oncyclopedia.net/wiki/Psychiatrische_inrichting,

Extreem slagvaste vandalismebestendige verlichting.

http://www.framaz.be/

met werkwoord


  • vandalismebestendig maken

Het kunstwerk is echter sinds de opening diverse keren zwaar beschadigd door vandalen. Samen met de kunstenares is nagedacht over het vandalismebestendig maken van het kunstwerk, zonder de essentie ervan aan te tasten. Zij kwam met het idee om de gouden duiven door heel Alkmaar 'uit te laten vliegen'. Binnenkort gaat de gemeente Alkmaar kijken waar de duiven het beste geplaatst kunnen worden.

http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regionaal-nieuws/artikel/2294032/gouden-duiven-op-friesebrug-worden-vandalismebestendig.aspx,

  • vandalismebestendig ontwerpen

Er is al zoveel ervaring met vandalismebestendig ontwerpen, dat dat niet meer de reden mag zijn, om zoiets niet toe te passen.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/led-nog-niet-kostenefficient.157748.lynkx,

Aansluitend werkt Esther vanaf 2001 drie jaar aan interieurontwerpen voor horeca en fastfood bij STARS Design in Rotterdam. Efficiënt, sfeervol en toch vandalismebestendig ontwerpen is hierbij de uitdaging.

http://www.plusontwerp.nl/pages/bureau/esther_dekhuijzen.html

met ander, nevengeschikt adjectief


  • weersbestendig en vandalismebestendig

Het verkeersbord van Davinason bestaat uit een blauw bord dat waarschuwt voor een voetgangersoversteekplaats. Rondom het bord knippert een krans van zogeheten led-lichtjes. De lichtjes krijgen energie van een zonnepaneel, dat plat bovenop het bord ligt. Volgens projectleider L. Lurvink is het bord veel opvallender dan een gewoon bord zonder lichtjes. Het bord is ook weers- en vandalismebestendig . Tiel overweegt meer van dergelijke borden te gaan plaatsen.

ANP,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding