veearts


veearts 1.0

dierenarts die is gespecialiseerd in de behandeling en verzorging van vee

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een veearts…

is een dierenarts; is een persoon

 • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de behandeling en verzorging van vee

  Algemene voorbeelden


  Als de geboorte niet normaal verloopt, komt de veearts erbij. Het kalf kan bijvoorbeeld verkeerd liggen en dan moet het worden gedraaid. Als een keizersnee nodig is, komt de veearts al vóór het kalf in het geboortekanaal is beland.

  http://www.adopteereenkoe.nl/nieuws.html,

  Het ministerie zegt, afhankelijk van de ernst van de epidemie, te willen bezien of het non-vaccinatiebeleid is vol te houden. Veeartsen menen dat noodvaccinatie slechts effectief is als die maatregel in de eerste fase van een uitbraak wordt toegepast.

  Het Financieele Dagblad,

  Daar het bedrijf in 1999 ook al twee keer voor dezelfde overtreding is geverbaliseerd, wordt met de dierenartsenpraktijk en de varkenshouder afgesproken dat een veearts van de dierenartsenpraktijk iedere week het bedrijf bezoekt en daar waar nodig veterinaire hulp verleent.

  http://www.aid.nl/index2.html,

  Toen omkoping van de veeartsen van het Instituut voor Veterinaire Keuring niet lukte (er werden bedragen van 5.000 tot 25.000 geboden) werden de artsen en hun familieleden geïntimideerd, bedreigd en mishandeld.

  http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/1999/09/09/Vp/03.html,

  Bij 13 bedrijven werd in de genomen monsters de aanwezigheid van verboden stoffen aangetoond. De stoffen werden teruggevonden in voeders, medicamenten of de urine van de runderen. De rijkswacht stelde ook processen-verbaal op tegen de veeartsen van 16 veeteeltbedrijven. De 13 vetmesters worden verdacht van het verhandelen van met hormomen behandelde runderen.

  De Standaard,

  Woordfamilie


  Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen