vermusicallen


vermusicallen 1.0

(filmkunst en fotografie; muziek)

( Met betrekking tot boeken, films, muziek, verhalen e.d.)
bewerken of omwerken tot een musical; in een musical veranderen; als musicalmuziek laten klinken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Vermusicallen…

is een activiteit

      Algemene voorbeelden


      Waar 'Koefnoen' & co het spotten met de conventies van het genre als uitgangspunt hebben genomen, kozen de heren van 'Jiskefet' de musical als bijnaam voor hun 'Debiteuren-crediteuren-toer' vanwege de populariteit van het verschijnsel. "Wij doen het juist omdat iedereen het al doet", zegt Jiskefets Michiel Romeyn. "Alles is musical, alles wordt vermusicald. Ze worden gevreten. Dat moet toch een keer ophouden?" Maar het houdt niet op en ergens begrijpt Romeyn dat ook wel weer: "Musicals raken de eerste zenuw."

      Trouw,

      "Het wordt geen musical over het leven van Urbanus, maar wel een met de figuur in al zijn facetten. We vertrekken vanuit de stripfiguur en zijn vele hits en verwijzen naar zijn grappen uit de strips, maar ook zijn soloshows." Verwacht dus de grootste hits zoals Bakske vol met stro, Hittentit of Poesje stoei. "Die gaan we vermusicallen, met alle toeters en bellen en een groot orkest erbij. Neem het nummer Hittentit en maak er de Sound of Music van."

      https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191130_04744408?&articlehash=K2nwpXKhIkMNyC5exjjkgY2HB%2FLb7R2DzuuilDoy0alqBybyMYTpQQdBy4KYEBkY1G0venhKj%2B3NRIaa2%2FFt8cwbi%2B7aVKVw3QS6C2wvMWe8NMawfOLGnJMmRFQG5KLUr7NRNnumLB67UH9nHNI4KiJDAiaHfCeHaMqTHsrbWNxJHcgXYilalOK4rj3bXTguLT%2B1XtYNPqml1zjDCTTNPqs6ukjGNS8LTyY8cgBFQkp4170XZbw0JhHo8VfG6ZH%2BkmWu34z%2FuGAWwA4SmEoPg%2BjiN9jVNAlb%2F6dGgp2s84UZjdrClRlRxFq2b8dWf%2FBdNQWUi4E%2BjdU91nrB8xRcug%3D%3D,

      Het is ongelooflijk hoe de klassiekers mishandeld worden. Platgeslagen, uitgerekt, door de wringer gehaald en urenlang met een hamer bewerkt totdat al het leven eruit is geslagen, zoals een Griekse visser een octopus mals maakt. Pats, pats, pats. De melodie wordt zonder scrupules verrockt, vermusicald of verjazzd. Hoor je eens een keer een klassiek deuntje en haal je opgelucht adem, blijkt het toch ineens –het zal niet waar zijn – de vermozarte versie van Stille nacht te zijn.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/11/all-i-want-even-geen-kerst-meer-alsjeblieft-a1584424,

      Na deze Disney brengt City onder meer Erotissimo, dat straks in Arnhem gaat, Blanke slavin van Renée Daalder, een reprise van Ben Hur, Goodbye, Mr. Chips, vermusicald; de nieuwe Funès — kortom, de programmering is veelzijdiger geworden.

      Algemeen Handelsblad,

      Etymologie


      Samenhangende woorden (betekenis) verhorrorren; verjazzen; vermozarten; vermusicallisering ; verstrippen