verpakkingsindustrie


verpakkingsindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal verpakkingsmateriaal wordt geproduceerd en goederen of waren worden verpakt; deelgebied in de industrie met als activiteit de productie van verpakkingsmateriaal en het verpakken van goederen of waren; industrie die verpakkingsmateriaal produceert en goederen of waren verpakt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verpakkingsindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Activiteit of handeling] verpakt goederen of waren
  • [Product of vrucht] produceert verpakkingsmateriaal

    Algemene voorbeelden


    Toekomstige werkgevers kunnen onder andere ingenieursbureaus zijn, of automatiseringsbedrijven op het gebied van productie- en verpakkingsindustrie, de machinebouw en de levensmiddelen- en procesindustrie.

    http://www.saxion.nl/wtb/voltijd/enschede/uitgebreide_info

    Kappa Golfkarton produceert verzendverpakkingen voor de food- en non-food-industrie [...]. Het bedrijf vervult in de verpakkingsindustrie een vooraanstaande positie.

    Meppeler Courant,

    Baasel-Scheel is gespecialiseerd in toepassingen voor de verpakkingsindustrie en de textieldruk, twee doelmarkten van de afdeling Barco Graphics.

    De Standaard,

    Verpakken in zakjes. Agratechniek levert een verpakkingsmachine voor het afvullen en sealen [...]. De machine wordt veelvuldig gebruikt in de verpakkingsindustrie en staat bekend om de bedrijfszekerheid, veiligheid, compactheid en eenvoudige bediening.

    http://www.agratechniek.nl/?p=128

    Cova Personeelsdiensten uit Venlo-Blerick is nu te bereiken via haar nieuwe Website [...]. Dit alles heeft te maken met het op komst zijnde 10-jarig jubileum volgend jaar. Zij hanteren speciale tarieven komend jaar, zijn sterk in schoonmaakwerkzaamheden, landbouw, verwerkingsindustrieën, logistiek en verpakkingsindustrieën.

    http://www.limburgonderneemt.nl/nieuws/?catID=1&newsid=3352,

    verpakkingsindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de verpakkingsindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die verpakkingen produceren en goederen of waren verpakken

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een verpakkingsindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        De verpakkingsindustrie dient verder te investeren in de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke, veilige en compacte retourverpakkingen.

        http://www.bondbeterleefmilieu.be/PDF/platformtekst.pdf

        De verpakkingsindustrie heeft zich in een convenant met de overheid vastgelegd op terugdringing van het verpakkingsafval.

        Meppeler Courant,

        De zuivering van het water dat uit de inkt vrijkomt, vereist ook bepaalde installaties. Het is dus logisch dat de verpakkingsindustrie op zoek is naar inkten zonder oplosmiddelen, zoals inkten die drogen onder invloed van ultraviolet licht.

        NRC,

        De verpakkingsindustrie verpakt dag in dag uit miljoenen artikelen.

        http://places.tomtom.com/nl_nl/detail/meergroep-montage-en-verpakken-de/heemskerk/014711715274675,

        De nauwe samenwerking met de verpakkingsindustrieën heeft ervoor gezorgd dat wij onze spoelnagels in diverse verpakkingen en helemaal volgens klantwens kunnen leveren.

        http://www.celsus.nl/wcnl.htm