verzekeraar


verzekeraar 1.0

onderneming die, tegen genot van een premie, een verzekerde aan zich verbindt om hem schadeloos te stellen in geval van schade aan goederen, ongeval, verlies, e.d.; onderneming die verzekeringen aanbiedt; onderneming die verzekert; verzekeringsmaatschappij

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verzekeraar…

is een onderneming

  • [Activiteit of handeling] biedt verzekeringen aan; sluit verzekeringen af; verzekert

    Algemene voorbeelden


    Een particuliere verzekerde kostte zijn verzekeraar over 2002 gemiddeld € 1.089,-.

    http://www.wegwijs.nl/pages/wegwijs/getpage.php?action=infopage=pag48.htm

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • vergoeden

    Gaat u op reis met uw eigen motorvoertuig, dan moet dit tenminste WA-verzekerd zijn. Het is belangrijk dat u voor vertrek nagaat of de bedragen die uw verzekeraar vergoedt op grond van uw WA-verzekering, ook in het buitenland toereikend zijn.

    http://www.minbuza.nl/SubSites/wor2001website/index.htm

    Vrijwel alle ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandelkosten. Wilt u zeker weten of úw verzekeraar de behandeling vergoedt, informeert u dan even bij ons.

    http://www.braam.com/

    met adjectief ervoor


    • een grote verzekeraar
    • grote verzekeraars

    Het pensioenfonds van een grote verzekeraar, opgebouwd uit de fondsen van tientallen kleinere bedrijven, indexeert rechten en is vorig jaar begonnen met het sturen van nieuwe opgaven aan bekende adressen van duizenden slapers/oud-werknemers.

    NRC,

    Dat België, in tegenstelling tot Nederland, geen grote banken en bedrijven heeft, is niet hun eigen schuld. "De Belgische banken zijn een spiegel van België zelf. Achter de Nederlandse banken zitten grote verzekeraars en pensioenfondsen. Maar die hebben wij niet. In België hebben we altijd op zijn Breugels al onze centen opgesoupeerd."

    De Standaard,

    • particuliere verzekeraars

    Particuliere verzekeraars weten veel van acquisitie, marketing en risico-inschaling, en relatief weinig over wat zich feitelijk in de zorg afspeelt. Dat was hun taak ook niet; ze betaalden rekeningen, en berekenden risico's. Ziekenfondsen hebben over het algemeen intensieve contacten met zorgaanbieders in hun regio. Van concurreren en marktwerking weten ze daarentegen niets.

    NRC,

    in voorzetselgroep


    • door de verzekeraar
    • door verzekeraars

    Is er een dodelijk slachtoffer, dan moet de schadevergoeding na hoogstens zes maanden betaald zijn. In principe wordt de vergoeding betaald door de verzekeraar van de aansprakelijke chauffeur.

    De Standaard,

    Volgens het voorstel van de BVVO worden de lichamelijke letsels vergoed door de verzekeraar die de burgerlijke aansprakelijkheid van het voertuig dekt.

    De Standaard,

    Deze geneesmiddelen worden vergoed door verzekeraars.

    http://www.cg-raad.nl/organisatie/mjpinleiding.html

    met bezittelijk voornaamwoord


    • hun verzekeraar
    • je verzekeraar

    Cath begeleidt vijftien patiënten van de bekende actiegroep Ruggespraak. Zij begonnen een juridische procedure tegen hun verzekeraars om hun operaties vanwege een rug- en nekhernia in München vergoed te krijgen.

    De Telegraaf,

    Het ziekenfonds of de particuliere verzekering betaalt niet altijd alle kosten van medische zorg in het buitenland. Vraag dit bij je verzekeraar na en sluit eventueel een extra verzekering af. Neem het verzekeringsbewijs en het alarmnummer voor noodgevallen mee op vakantie!

    http://www.ouder-kindzorg.nl/

    In het algemeen worden polikliniekbezoeken vergoed door uw verzekeraar.

    http://www.internistenbergenbosch.nl/

    met eigennaam


    • verzekeraar Aegon
    • verzekeraar Interpolis

    Verzekeraar Aegon brengt per september een groot deel van haar Groninger dochterbedrijf NVG (Nederlandse Verzekerings Groep) onder bij Axent/Aegon in Utrecht. Volgens Aegon is de operatie noodzakelijk om de advisering aan particulieren te verbeteren.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    Hot-desking ofwel het gebruiken van flexibele werkplekken is bij steeds meer bedrijven gebruikelijk. In Nederland is verzekeraar Interpolis het eerste grote bedrijf dat werkt met flexibele werkplekken. Een woordvoerder zegt dat het werkplezier daar helemaal niet onder te lijden heeft.

    de Volkskrant,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • banken en verzekeraars
    • banken of verzekeraars
    • verzekeraars en pensioenfondsen

    Een vertrouwenscrisis in de verzekeringsbranche heeft niet alleen gevolgen voor de cliënten zelf. Banken en verzekeraars zijn steeds vaker onderling verweven. En hoewel zij formeel voor de toezichthouders gescheiden blijven, zal een déconfiture bij de verzekeraar een aanverwante bank in de praktijk niet ongemoeid laten. In Scandinavië sleepten verzekeraars en banken elkaar onlangs mee in een diepe financiële crisis.

    NRC,

    Met 80 medewerkers is Kröller één van de grotere, zowel landelijk, als internationaal opererende tussenpersonen in de financiële dienstensector. Als onafhankelijk adviseur, niet gebonden aan verzekeraars of banken, kunnen wij u, rekening houdend met uw wensen en mogelijkheden, maatwerk bieden. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde en financieel solide instellingen.

    http://www.kroller.nl/

    Het Verbond van Verzekeraars zal een waarborgfonds oprichten en het kabinet zal alle verzekeraars en pensioenfondsen wettelijk verplichten de tekorten van het fonds voor mensen met een hoog risico aan te vullen.

    NRC,

    • (particuliere) verzekeraars en ziekenfondsen

    De behandeling wordt door particuliere verzekeraars en ziekenfondsen vergoed.

    http://www.fysiomanueel.nl/

    Voor samenwerking tussen particuliere verzekeraars en ziekenfondsen zijn verschillende redenen. Uitwisseling van kennis bij voorbeeld.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen