verzekerde


verzekerde 1.0

iemand die een verzekering of verzekeringen heeft afgesloten bij een verzekeraar; iemand die is verzekerd bij een verzekeraar; ook: bedrijf dat een verzekering of verzekeringen heeft bij een verzekeraar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verzekerde…

is een persoon

  • [Leeftijd] is achttien jaar of ouder
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is volwassen; is meerderjarig
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft een verzekering afgesloten bij een verzekeraar

    Algemene voorbeelden


    De verzekering is alleen geldig als verzekerde, op het moment dat hij/zij de verzekering afsluit, ingeschreven staat in een Nederlands bevolkingsregister als wonend of werkelijk verblijvend in de woonplaats in Nederland die ook op het verzekeringsbewijs staat.

    http://www.cirkel.nl/

    Verzekerden betalen een volledig nominale premie. De premie wordt door de zorgverzekeraar per polis vastgesteld en rechtstreeks van de verzekerde geïnd.

    http://www.ser.nl/publicaties/default.asp?desc=publicaties_adviezen_200012,

    Het onderscheid tussen ziekenfonds en particuliere verzekering vervalt. Iedereen krijgt hetzelfde basispakket en kan zich desgewenst bijverzekeren voor een breder pakket. De drie partijen hadden al eerder afgesproken dat alle verzekerden dezelfde premie van ongeveer zestienhonderd euro moeten gaan betalen. Gisteren is afgesproken dat de werkgever ongeveer de helft zal bijdragen.

    Het Parool,

    Combinatiemogelijkheden


    met onbepaald voornaamwoord


    • alle verzekerden

    Alle verzekerden kunnen van verzekeraar veranderen als men betere dienstverlening of lagere kosten wenst.

    http://www.e-stem.nl/,

    Om overkonsumptie van konsultaties en dure onderzoeken tegen te gaan, wordt het gezondheidsboekje (carnet de santé), dat verplicht was voor 70-plussers, geleidelijk uitgebreid tot alle verzekerden. Op de kaart van de verzekerde komt een foto om fraude te bestrijden.

    De Standaard,

    met bezittelijk voornaamwoord


    • hun verzekerden

    Staatssecretaris Simons (volksgezondheid) wil bevorderen dat verzekeraars hun verzekerden een eigen risico gaan aanbieden voor geneesmiddelen, hulpmiddelen en revalidatie. Hij meldt dit in een brief aan de Tweede Kamer.

    Meppeler Courant,

    Op dit moment bestaan er weinig smaken in de zorgverzekering. De ziekenfondsverzekering is een naturaverzekering, de particuliere verzekering een restitutieverzekering en in sommige gevallen hebben verzekerden recht op een vast bedrag. Zorgverzekeraars zouden hun verzekerden graag wat meer keuzemogelijkheden in de polissen willen aanbieden qua dekking, de wijze van vergoeding en de hoogte van de premie en het eigen risico.

    http://www.zvn.nl/index.html

    met ander, nevengeschikt substantief


    • verzekeraar en verzekerden

    Zaken doen met OHRA is direct zaken doen. Verzekeraar en verzekerden communiceren rechtstreeks. Via Internet, per post of telefoon. Er zit dus geen filter tussen, waardoor de kans op miscommunicatie alleen maar afneemt.

    http://www.ohra.nl/ohra/

    voorafgegaan door als


    • als verzekerde

    Als verzekerde zult u zelden een rekening van uw huisarts ontvangen. Een uitzondering: een algemene medische keuring, zoals een sportkeuring, wordt niet door ons vergoed.

    http://www.zvn.nl/index.html

    Vaste verbindingen


    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    verzekerde 2.0

    iemand van wie het leven of belang is verzekerd; degene op wie de verzekering betrekking heeft; degene die is verzekerd

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een verzekerde…

    is een persoon

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is verzekerd
    • [Belanghebbende of begunstigde] is een man, vrouw of kind

      Algemene voorbeelden


      Nadat de premie is voldaan is de verzekerde in het bezit van een verzekeringsplaatje en een verzekeringsbewijs. Het plaatje moet op het witte of gele achterspatbord worden aangebracht en het verzekeringsbewijs (geen kopie) moet men altijd bij zich hebben. Dat geldt ook als men even een bromfiets leent.

      http://www.infopolitie.nl/verkeer/master.html?http://www.infopolitie.nl/verkeer/diverse/bromfiets.htm

      Als verzekerde in het buitenland medische hulp nodig heeft, worden deze kosten vergoed, met inachtneming van hetgeen in artikel 27 bepaald is.

      http://www.cirkel.nl/

      Wanneer verzekerde ziek wordt of een ongeval krijgt, waarvoor het verzekeringsbewijs dekking geeft, vergoedt de Maatschappij aan verzekerde of aan zijn rechtverkrijgende(n) de kosten die volgens de plaatselijke, bevoegde autoriteiten gemaakt moeten worden voor het opsporen en/of redden van verzekerde.

      http://www.cirkel.nl/