vinologie


vinologie 1.0

leer van de wijnen en van het wijnproeven; wijnkunde

Semagram (extra betekenisinformatie)


Vinologie…

is een leer

  • [Object betroffen] heeft betrekking op een brede kennis van wijnen, hun smaak, herkomst, prijzen, en de techniek van het wijnproeven

    Algemene voorbeelden


    In 1995 is Jeroen afgestudeerd aan de Wijnacademie voor Vinologie en heeft nog steeds een grote passie voor gastronomie in de breedste zin van het woord.

    http://www.mindz.com/events/Beyond_/speakers

    Combinatiemogelijkheden


    met substantief ervoor


    • een cursus vinologie
    • een opleiding vinologie

    In deze cursus Vinologie maakt u kennis met de meest voorkomende soorten wijnen en hun smaken. U krijgt vooral praktische zaken aangereikt in de omgang met en het bewaren van wijnen. U leert etiketten lezen en interpreteren, zodat u de juiste wijn kunt kiezen en kopen.

    http://www5.volksuniversiteit.nl/alphenadrijn/detail_cursus2.phtml?cursusnaam=Vinologie&act_id=695239&username=vua_guest&password=9999&publish=Y&username=vua_guest&password=9999&groups=VUALPHEN&categorie=creatief%20en%20hobby&activiteit=&subcategorie=eten%20en%20drinken&publish=,

    In 2004 volgde Astrid de opleiding Vinologie aan de wijnacademie.

    http://www.bedrijfscultureelabonnement.nl/voorstelling/monday-masterclass-palazzo/,

    • een docent vinologie

    Ook is hij stafdocent 'analytisch proeven' aan de vinologenopleiding van De Wijnacademie en was hij jarenlang docent vinologie aan de Hogere Hotelschool Den Haag. Als wijnproever en jurylid had hij zitting in een groot aantal (inter)nationale panels.

    http://wijn.nl/site/nieuwsagendaforums/newsitems/page2781.php,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding