vitaminegehalte 1.0
Semagram (extra betekenisinformatie)
Een vitaminegehalte…
is een gehalte; is een hoeveelheid
- [Omvang abstract] is de mate waarin vitamine aanwezig is of vitaminen aanwezig zijn in voedsel, met name in groente en fruit
Algemene voorbeelden
Blikgroenten bijvoorbeeld: even verhitten volstaat, en volgens kenners is er met het vitaminegehalte niets mis.
Combinatiemogelijkheden
als subject bij een werkwoord
- laag zijn
- op peil blijven
Het vitaminegehalte is vrij laag maar niet onbeduidend. Vitamine C is in de rauwe ui gemiddeld 10 mg per 100 g; in het bosuitje en de stengelui echter minstens 25 mg (en in bieslook 40 mg/100 g).
Open groente uit blik of pot zo kort mogelijk van tevoren en warm de groente snel op. Zo blijft het vitaminegehalte het beste op peil.
met adjectief ervoor
- een hoog vitaminegehalte
- een extra hoog vitaminegehalte
Lombarts calville, herfstappel, gebruikstijd vanaf half september tot februari, appel met een hoog vitaminegehalte c, op warme beschutte plaatsen planten.
Smart drinks, smart nutrients (Energy Cycle, After-E, After-C, ...). Werden oorspronkelijk vanuit de ruimtevaart ontworpen als voedingssupplementen (met een extra hoog vitaminegehalte). Ze werken in op de hersenactiviteit en op de mentale energie. Ze zijn populair in het uitgangsmilieu want ze verhogen de energie.
met voorzetselgroep
Voorzetsel: van
- het vitaminegehalte van de honing
Nectar is een door planten afgescheiden waterige oplossing die inderdaad een aantal verschillende suikers kan bevatten. Daarnaast bevat nectar ook nog andere stoffen [...]. Over het algemeen gaat het om kleine hoeveelheden. Van de vitamines komt bijvoorbeeld alleen vitamine C soms in redelijke hoeveelheden voor, zodat die een wezenlijke bijdrage levert aan het vitaminegehalte van de honing.
met ander, nevengeschikt substantief
- de smaak en het vitaminegehalte
- zowel de smaak als het vitaminegehalte
Diepvries is in het algemeen even goed als vers. Belangrijk is bij zowel vers als diepvries: kook groenten kort in niet te veel water en houd groenten niet lang warm. De smaak en het vitaminegehalte blijven dan het beste bewaard.
Lang warm houden van groenten is voor zowel de smaak als het vitaminegehalte niet bevorderlijk.