vmbo-leerling


vmbo-leerling 1.0

leerling op het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs; leerling op het vmbo

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vmbo-leerling…

is een leerling; is een persoon

  • [Plaats] volgt de lessen op het voorbereidend middelbaar onderwijs; zit op het vmbo

    Algemene voorbeelden


    Tot op heden lag het accent van de landelijke leesbevorderingsprojecten voor het voortgezet onderwijs op leerlingen van vwo en havo. Voor vmbo-leerlingen zijn in de loop der tijd wel incidentele projecten uitgevoerd, maar van een structurele aanpak was tot op heden geen sprake.

    http://www.lezen.nl/

    Volgens Meijerink zijn de vele kerndoelen er mede de oorzaak van dat vmbo-leerlingen moeite hebben met de lesstof. "Iedereen die hoort dat een vmbo-leerling aan dezelfde gedetailleerde eisen moet voldoen als een vwo'er, zal denken: zijn ze helemaal gek geworden?" Daarom stelt Meijerink voor het aantal kerndoelen te beperken tot zo'n 60 algemene doelen, die ook voor vmbo-leerlingen te doen zijn.

    NRC,

    Van de vmbo-leerlingen in de basisvorming wordt verwacht dat zij de kenmerkende aspecten per tijdvak in concrete verhalen en situatiebeschrijvingen kunnen herkennen, van de havo/vwo-leerlingen in basisvorming-plus dat zij deze ook met een zelf gekozen, passend voorbeeld van een persoon, een gebeurtenis, een verschijnsel of een ontwikkeling kunnen verduidelijken.

    http://www.slo.nl/e21/Slo/guest/000/001/000/002fs?ECT=2=4=1=0,

    Door middel van dit deelonderzoek wordt getracht enig inzicht te verkrijgen in de wijze waarop vmbo-leerlingen leren, de wijze waarop het proces van competentieontwikkeling kan worden geoptimaliseerd en de rol die de integratie van (vak)theorie en praktijk daarbij kan spelen.

    http://ord-www.uia.ac.be/ord/proceedings/docs/beroepsonderwijs_bedrijfsopleidingen.pdf

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding