voetbalcarrière


voetbalcarrière 1.0

carrière in de voetbalsport; carrière van een voetballer of voetbalster; carrière die een voetballer of voetbalster heeft gemaakt; carrière als voetballer of voetbalster; voetballoopbaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voetbalcarrière…

is een carrière

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de carrière van een voetballer of voetbalster

    Algemene voorbeelden


    Sommige voetbalcarrières kennen een even onverwachte als onverklaarbare wending. De loopbaan van Michal Svec bij Heerenveen is er een voorbeeld van. Vier jaar geleden werd hij als Tsjechisch talent gehaald en in zijn eerste volledige seizoen speelde hij bijna alles en stond hij in de gewonnen bekerfinale tegen FC Twente in de basis. Tegenwoordig speelt de 24-jarige middenvelder amper nog in het eerste elftal.

    http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=58351,

    "Een voetbalcarrière is kort en een prof mag niet lang stil liggen", argumenteerde ze.

    De Standaard,

    Wanneer je een voetbalcarrière voor ogen hebt en je vergelijkt je huidige resultaten met een topper als Ronaldinho, dan kom je er ook bekaaid vanaf.

    http://www.deondernemer.nl/kennisbron/artikel/1880790/Geef-je-zelfvertrouwen-een-boost.html

    'Ik vond het gewoon zelf te vroeg om naar het buitenland te trekken. Na vier jaar Anderlecht kan het nog altijd. Want een voetbalcarrière is natuurlijk niet af als je niet in het buitenland hebt gespeeld.'

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • beginnen
    • voorbij zijn

    Het Straatvoetbal is weer begonnen! Het voetbalevenement voor basisscholen in Amsterdam waar heel wat echte professionele voetbalcarrières zijn begonnen.

    http://straatvoetbal.nl/?page=prijzenkast

    "Er zijn voldoende kansen op een goede afloop", zei de 29-jarige aanvaller. Maar hij zei ook dat er nog altijd "een mogelijkheid" bestaat dat zijn voetbalcarrière voorbij is.

    NRC,

    als object bij een werkwoord


    • een, zijn, hun voetbalcarrière afsluiten
    • een, zijn, hun voetbalcarrière beëindigen
    • een, zijn, hun voetbalcarrière beginnen
    • een, zijn, hun voetbalcarrière voortzetten

    Dit keer zag André Hoekstra geen grijze kuiven en bolle buiken, maar afgetrainde ploeggenoten die nog maar net hun voetbalcarrière hebben beëindigd.

    http://www.jaapvanbuchem.nl/1januari/,

    Gouriye is van Syrische afkomst en begon ooit zijn voetbalcarrière bij de amateurclub HVV Tubantia. Hij werd al vrij vroeg gescout door Heracles.

    http://www.topklasse.com/topklasse-sargon-gouriye-ik-wilde-eigenlijk-stoppen-met-voetbal.html

    Uğur Boral zet zijn voetbalcarrière voort bij Samsunspor.

    http://www.turksvoetbal.net/fenerbahce/uur-boral-zet-zijn-voetbalcarriere-voort-bij-samsunspor-1001-11085,

    Patrick Stalmans (37), ex-Diest, Beveren, Waregem en vorig seizoen opnieuw Diest, sloot zijn actieve voetbalcarrière in mei af.

    De Standaard,

    Koos Waslander speelde achtereenvolgens voor Excelsior, Fort Lauderdale Strikers, NAC, weer Excelsior, PEC Zwolle, nog een keer Excelsior en belandde uiteindelijk bij DS'79 waar de Rotterdammer in 1989 zijn actieve voetbalcarrière noodgedwongen moest beëindigen wegens gescheurde kruisbanden.

    NRC,

    Het Turijnse talent moest z'n voetbalcarrière vorig jaar mei door de ziekte beëindigen.

    NRC,

    met adjectief ervoor


    • zijn, hun actieve voetbalcarrière
    • zijn, hun mooie voetbalcarrière
    • zijn, hun prachtige voetbalcarrière
    • zijn, hun unieke voetbalcarrière
    • zijn, hun veelbelovende voetbalcarrière
    • een imposante voetbalcarrière
    • een succesvolle voetbalcarrière
    • de professionele voetbalcarrière (van)
    • de rijke voetbalcarrière (van)

    In zijn actieve voetbalcarrière maakte hij ook mee hoe het niet moet.

    NRC,

    De professionele voetbalcarrière van De Boer begon in het eerste team van AFC Ajax. Hij debuteerde op 21 september 1988 tegen PEC Zwolle.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_de_Boer,

    Harold Loeve (FC 's Gravenzande): het einde nadert van een imposante voetbalcarrière.

    http://www.hethaagsamateurvoetbal.com/sitev4/index.php/component/content/article/13/21655-harold-loeve-fc-s-gravenzande-het-einde-nadert-van-een-imposante-voetbalcarriere,

    Vanaf 1 augustus aanstaande maakt Arnold Bruggink onderdeel uit van Bruggink&Bruggink, nu nog het bedrijf van zijn zussen Hilde en Martiene. Arnold zette eind mei een punt achter zijn mooie voetbalcarriere.

    http://arnold-bruggink.mysites.nl/mypages/arnold-bruggink/515366.html,

    Cees Lok had een merkwaardige start van zijn uiteindelijk prachtige voetbalcarrière. Hij begon in Renkum bij RVW, maar stapte al vrij snel over op de racefiets. "Ik ben wel op straat blijven voetballen, maar in die periode vond ik het fietsen leuker."

    http://www.hoogenlaag.nl/_incs/serie_fc_wageningen_buter_was_voor_mij_een_tweede_vader_16796423.html,

    Hun onverzettelijkheid, een typische karaktertrek van de Van Poelvoordes belette dat hun veelbelovende voetbalcarrière internationale allures zou krijgen.

    http://home.pi.be/~jd539061/geschiedenis.html

    Hun idool, ooit een stralende winnaar, verkondigde met hangende schouders het definitieve einde van zijn unieke voetbalcarrière.

    De Standaard,

    De rijke voetbalcarrière van Johan Cruyff is in shirtvorm vastgelegd. Van alle clubs waar Nederlands grootste voetballer speelde zijn de originele shirts opnieuw ontwikkeld en op de markt gebracht.

    http://www.sportus.nl/store/sportus_newsPageExec.asp?pk=%7B09BA453A-4A8A-4D46-8A70-C19C6E664A2A%7D,

    Een meisje van elf dribbelend over een zandpad, blik gericht op de bal. De eerste schreden op weg naar een succesvolle voetbalcarrière.

    Meppeler Courant,

    De spits die Zuidwolde jaren op het beslissende moment de doelpunten bracht en ook het elftal op sleeptouw kon nemen, zette aan het eind van vorig seizoen een punt achter z'n actieve voetbalcarrière.

    Meppeler Courant,

    De laatste vijf jaar van zijn actieve voetbalcarrière verdedigde hij bij Anderlecht.

    De Standaard,

    • zijn eigen voetbalcarrière

    Hij doorliep daar de jeugd en zo'n tien jaar terug maakte hij de overstap naar MSC, waar hij een plaats veroverde in het eerste elftal. Naast zijn eigen voetbalcarrière legde hij zich daar ook toe op het trainerschap.

    Meppeler Courant,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • een schitterende voetbalcarrière

    De jongens van Kimbondo, een weeshuis in Kinshasa, RD Congo, hebben geen voetbalschoenen. Ze hebben geen topsportschool, hen wacht wellicht geen glansrol en geen schitterende voetbalcarrière. Maar voetballen is hun lang leven.

    http://www.azv.be/nl/activity_calendar_list,

    Een dikke Mercedes, een eigen villa in het Gooi met een binnen- en buitenzwembad en een vooruitzicht op een schitterende voetbalcarrière.

    http://suenos.bloggertje.nl/note/29740/een-voetbaltoekomst.html,

    Voor mijn vrienden in Leiden was het duidelijk: toen ik in 2009 besloot naar Berlijn te verhuizen, voorzagen ze voor mij een schitterende voetbalcarrière.

    http://blog.honderdprocentberlijn.com/?p=151,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een mislukte voetbalcarrière

    Na een mislukte voetbalcarrière in het buitenland, keert Hamid terug naar Nederland om het hart van Meriban te winnen. Dit zeer tegen de zin van haar familie in.

    http://www.nederland3.nl/gemist/9384

    In deze aflevering van de 5W's een portret van Barry Groenteman, een aanstormend talent in de bokswereld. Van wereldkampioen Raymond Joval kreeg hij na een mislukte voetbalcarrière zijn eerste boksles.

    http://www.joodseomroep.nl/:programma/de+5ws/nieuw+tijdperk+joods+boksen_bc8e1a.htm

    Mijn tennissend leven begon, na een mislukte voetbalcarrière, op 11-jarige leeftijd bij TC Zuid-West in Leiden en na het kunstgras verruild te hebben voor het rode gravel bij TC Unicum in dezelfde stad, trokken het geld en de roem me naar het Rotterdamsche, naar Passing Shot.

    http://www.passingshot.nl/index.php/de-vereniging/bestuur-topmenu-81

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • de voetbalcarrière van Henk Timmer
    • de voetbalcarrière van Johan Cruijff
    • de voetbalcarrière van Maradona
    • de voetbalcarrière van Sven Beuckert

    De voetbalcarrière van doelman Henk Timmer is voorbij. Dat zei de keeper in Pauw & Witteman. Timmer verdedigde het doel bij onder andere Feyenoord, AZ, Ajax en het Nederlands Elftal.

    http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2009/11_november/19/binnenland/voetbalcarriere-henk-timmer-is-over.xml,

    Tijdens het hoogtepunt van de voetbalcarrière van Johan Cruijff werd een film gemaakt met Johan zijn passes, goals en techniek. De Nederlandse componist/arrangeur Tony Eijk schreef Chanson pour Milan speciaal voor de film. Het geheel lijkt op een balletvoorstelling.

    http://www.molenaar.com/web/details.aspx?isartist=0&id=9069

    De voetbalcarrière van Maradona ontwikkelde zich stormachtig. Onbetwist hoogtepunt was de wijze waarop hij Argentinië in 1986 naar de wereldtitel leidde.

    http://undercoverstories.weblog.nl/?repeat=w3tc,

    Een bizar ongeluk heeft de voetbalcarrière van Sven Beuckert in gevaar gebracht. De 35-jarige doelman van MSV Duisburg, dat uitkomt in de tweede Bundesliga, raakte ernstig geblesseerd aan een hand toen het paard dat hij aan de teugel meevoerde ergens van schrok en niet meer te controleren viel.

    http://partyflock.nl/topic/1065226:DUISBURG_Een_bizar_ongeluk_heeft_de_voetbalcarriere_van_Sven_Beuckert_in_gevaar_gebracht_De_35_jarige_doelman_van_MSV_Duisbur.html,

    in voorzetselgroep


    • (verder) bouwen aan een voetbalcarrière

    Zijn nu 15-jarige zoon wil verder bouwen aan een voetbalcarrière en blijft bij een oudere broer achter.

    http://www.nmigratie.nl/

    • in zijn voetbalcarrière

    Hij is trots op wat zijn vader in zijn voetbalcarrière heeft bereikt.

    NRC,

    Ruud Gullit wilde een nieuwe uitdaging in zijn voetbalcarrière en vertrok na 8 jaar in Italië te hebben gespeeld naar het Londense Chelsea. Hij speelde nog drie jaar bij de Blues. In de laatste twee Chelsea jaren was Gullit zelfs speler-trainer.

    http://sport.infonu.nl/voetbal/38364-de-imposante-voetbalcarriere-van-ruud-gullit.html,

    • na mijn voetbalcarrière
    • na zijn voetbalcarrière

    We hebben met Jan Wouters gesproken, omdat we weten dat hij de Ajax-school kent. Hij kan na zijn voetbalcarrière hier terugkeren, tenminste wanneer hij terug naar München wil.

    NRC,

    Het lijdt geen twijfel dat ik na mijn voetbalcarrière iets ga doen in de herenmode.

    NRC,

    • tijdens zijn voetbalcarrière

    Al tijdens zijn voetbalcarrière stond Cantona bekend om zijn rebelse daden en tegendraadse manier van doen. Zo viel hij tijdens een wedstrijd van Manchester United eens een voetbalsupporter aan met zijn inmiddels befaamde karatetrap.

    http://www.allesinperspectief.nl/Europese-Integratie/eric-cantona-wil-president-worden.html,

    • het einde van zijn voetbalcarrière
    • de laatste vijf jaar van zijn voetbalcarrière
    • voortzetting van zijn voetbalcarrière
    • van een voetbalcarrière dromen

    De laatste vijf jaar van zijn actieve voetbalcarrière verdedigde hij bij Anderlecht.

    De Standaard,

    Ronald Koeman neemt volgende week een beslissing over de voortzetting van zijn voetbalcarrière.

    Meppeler Courant,

    Hun idool, ooit een stralende winnaar, verkondigde met hangende schouders het definitieve einde van zijn unieke voetbalcarrière.

    De Standaard,

    Van Reiziger tot Materazzi, van Penders tot Kruiswijk, van Breuer tot Luzhny. Gebrekkige voetballers, waarvan er ogenschijnlijk duizenden op de amateurvelden rondlopen. Die - dat weer wel - de hoop van elke, van een mooie voetbalcarrière dromende jongeling levendig houden.

    http://voetblah.wordpress.com/2011/07/20/opluchting-over-van-der-struik/,

    met bezittelijk voornaamwoord


    • zijn, z'n voetbalcarrière

    De berooide maar moedige enkeling zag in de voorbije jaren niet alleen z'n voetbalcarrière, maar ook z'n huwelijk stuk gaan en geraakte financieel aan de grond.

    De Standaard,

    Varaxine tekende vorig jaar een contract met Germinal Ekeren, maar door de gevolgen van de brutale overval komt zijn voetbalcarrière in gevaar.

    De Standaard,

    voorafgegaan door naamvalsgenitief


    Broers' voetbalcarrière werd tot twee maal toe onderbroken door schorsingen.

    Meppeler Courant,

    Maar Gastons voetbalcarrière begon eigenlijk bij VCS in Den Haag.

    NRC,