voetballoopbaan


voetballoopbaan 1.0

loopbaan in de voetbalsport; loopbaan van een voetballer of voetbalster; loopbaan die een voetballer of voetbalster gehad heeft; loopbaan als voetballer of voetbalster; voetbalcarrière
Zie voor de combinatiemogelijkheden het gangbare synoniem voetbalcarrière.
Zie ook : voetbalcarrière

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voetballoopbaan…

is een loopbaan

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een loopbaan van een voetballer of een voetbalster

    Algemene voorbeelden


    Constant Vanden Stock (14-5-1914) sloot al als kadet bij Anderlecht aan. In 1932 debuteerde hij in het eerste elftal. Drie jaar later brak een zware knieblessure zijn carrière in het paarse tricot af. In 1938 transfereerde hij naar Union en vijf jaar later zette hij vanwege beroepsbezigheden een punt achter zijn voetballoopbaan.

    De Standaard,

    Een reeks blessures dwong Reith al op vroege leeftijd te stoppen met zijn actieve voetballoopbaan.

    Meppeler Courant,

    'Het is een droom van ons allemaal een speler van het kaliber Maradona in ons midden te hebben.' De voetballoopbaan van de Argentijn werd doorkruist door drugsgebruik, geweld en schandalen.

    Meppeler Courant,

    Daarnaast heeft trainer Fred Rutten bewezen voetballoopbanen die in het slop zijn geraakt ten goede te keren, denk aan Danko Lazovic, Jonathan Reis en, bij FC Twente, Eljero Elia.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1001/AD-Sportwereld/article/detail/2457880/2011/06/27/Transfertalk-PSV-verlost-Ajax-van-El-Hamdaoui.dhtml,

    Bij Sevilla kreeg Juanito voor de vijftiende maal in zijn voetballoopbaan een rode kaart.

    NRC,

    Als de bejaarde Boudewijn Zenden, de man die er al negen voetballoopbanen op heeft zitten, nog een volle pot mee kan doen bij Celtic, dan moet de jonge God Mounir toch minstens 90 minuten tegen Jong AZ kunnen ballen.

    http://www.spreekverbod.nl/2011/12/mounir-is-moe/,

    De keus voor Campos, vooral bekend geworden door zijn lichtgevende keeperskleding, was overigens niet zo bizar. De voormalige surfer uit Acapulco begon zijn voetballoopbaan in de aanval.

    NRC,

    De voetballoopbaan van Tomas Brolin kwam door kleine toevalligheden tot stand.

    NRC,

    Binnen een maand beslist Richard Witschge bij welke club hij zijn voetballoopbaan voortzet.

    ANP,

    Eric Cantona wil zijn actieve voetballoopbaan afsluiten in Engeland.

    De Standaard,

    René Reith, zoon van de in het Meppeler voetbal niet onbekende Jan Reith, startte zijn voetballoopbaan in Elburg bij de plaatselijke zaterdag eersteklasser Elburger SC.

    Meppeler Courant,

    Ponk is zijn voetballoopbaan begonnen bij de Amsterdamse amateurvereniging FIT.

    NRC,

    De slippartij van RWDM-midenvelder Adrian Bakalli, zondagnacht met de wagen op de A12, kan zware gevolgen hebben voor zijn voetballoopbaan.

    De Standaard,

    Bij zijn komst naar Nederland ging hij voetballen bij de Marokkaanse voetbalvereniging DBS (Door Broederschap Sterk), in 1967 de eerste Marokkaanse club die in de KNVB-competitie uitkwam. Na zijn voetballoopbaan werd Sabir scheidsrechter.

    NRC,

    Schutz is na zijn mislukte voetballoopbaan altijd met een positieve blik vooruit blijven kijken.

    http://www.nhd.nl/Index/0,4731,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.nhd.nl%2FPagina%2F0%2C7106%2C15-1-4720--2069925-1589-723605-%2C00.html,

    André Wijnveld had er nog in gestaan in de openings(thuis-)wedstrijd van het seizoen tegen NEC, maar toen deze in de tweede thuiswedstrijd geblesseerd raakte (alweer een derby, nu tegen Wageningen) was het de beurt aan Bos. Het begin van een méér dan schitterende voetballoopbaan. Hoewel Vitesse in de middenmoot eindigde was er toch sprake van een opmerkelijk succes.

    http://members.lycos.nl/VitesseNieuws/VitesseLinks-Pag-18-Histtekst.html

    Het was altijd mijn bedoeling me na mijn voetballoopbaan bezig te houden met de jeugd.

    De Standaard,

    Als keeper was ik wat te klein van stuk - in de eerste wedstrijd onder de lat kreeg ik zeven doelpunten om mijn oren. Dan mijn geluk maar eens op het middenveld proberen. Maar toen ik mijn studies weer opnam, werd een in mijn dromen grootse voetballoopbaan in de kiem gesmoord. Dat ik beroepshalve en nog wel op Europees vlak met allerlei sportconflicten te maken zou krijgen, had ik nooit kunnen bevroeden.

    Mijn jaren in Europa, Karel Van Miert,

    Hij praat liever over investeringen en over het budget, dat nu 4,5 miljoen bedraagt en volgend seizoen vijf miljoen moet worden, dan over NAC van vroeger. De toekomst is belangrijk. Hij heeft er tijdens zijn voetballoopbaan al aan gedacht en voor geleerd. Nu is hij de manager.

    NRC,

    "De band is afgescheurd en verplaatst. Het kapsel en nog een gewrichtsband zijn geraakt", meldde clubarts Schuermans. "Het volledige herstel zal minstens acht maanden duren. De voetballoopbaan van Frank komt niet in gevaar."

    De Standaard,

    Ik kon het gewoon niet verkroppen dat anderen het einde van mijn voetballoopbaan zouden bepalen.

    NRC,