voetbalinterland


voetbalinterland 1.0

interland tussen twee nationale voetbalelftallen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voetbalinterland…

is een interland

 • [Handelende persoon] wordt gespeeld door de spelers van twee nationale voetbalelftallen

  Algemene voorbeelden


  In 1905 speelde Oranje de eerste voetbalinterland.

  http://geschiedenis.vpro.nl/artikelen/39574462/,

  De sportieve rivaliteit tussen de buurlanden Nederland en Duitsland stelt amper iets voor - vergeleken bij andere internationale voetbalconflicten. Dat schrijft loglega en sporthistoricus Frank Grootemaat in zijn nieuwe boek Burenruzies: Voetbalinterlands vol strijd en rivaliteit, dat eind deze maand verschijnt.

  http://www.sportgeschiedenis.nl/2010/05/10/voetbalrivaliteit-nederland--duitsland-stelt-weinig-voor-1.aspx,

  De voetbalinterland België-Nederland (olympische selecties) van woensdag 23 juli in het stadion van KRC Genk zal volledig in het kader staan van de Olympische Spelen. Zo zullen een groot aantal Belgische atleten die zich geplaatst hebben voor Peking van de partij zijn.

  http://www.hln.be/hln/nl/1306/Peking-2008/article/detail/352908/2008/07/19/Voetbalinterland-Belgie-Nederland-wordt-olympisch-feest.dhtml,

  Jack Charlton en Terry Venables, bondscoaches van respectievelijk Ierland en Engeland, willen de woensdag wegens supportersrellen gestaakte voetbalinterland tussen beide landen overspelen.

  NRC,

  Als je als Belg toch nog één van de 36.000 kaartjes hebt bemachtigd voor de al maanden uitverkochte voetbalinterland van zaterdag tegen Nederland en het entreebewijs groen gekleurd is, ben je eraan voor je moeite. Onder geen beding geraak je het Koning Boudewijnstadion in.

  De Standaard,

  De woensdag van indoor Meppel heeft al jaren te maken met de concurrentie van belangrijke voetbalinterlands, die uitgerekend op dezelfde avond op de televisie worden uitgezonden.

  Meppeler Courant,

  Een doelpunt in de slotminuut van de pas 16-jarige Mohamed Kallon bezorgde Sierra Leone op de tweede dag van de Africa Cup een historische 2-1 overwinning tegen Burkina Faso. Kallon, na de rust ingekomen voor zijn broer Musa, veroverde zich daarmee een plaatsje in de geschiedenisboekjes als de jongste doelpuntenmaker in een officiële voetbalinterland.

  De Standaard,

  Ondanks de voetbalinterland Nederland tegen Ierland kwamen maandagavond bij de start van de jaarlijkse zwemvierdaagse toch nog 130 deelnemers naar het bosbad in Vledder.

  Meppeler Courant,

  Vaste verbindingen


  een vriendschappelijke voetbalinterland

  1. interland tussen twee nationale voetbalelftallen die niet voor een officieel kampioenschap meetelt, maar gespeeld wordt om te oefenen

   Dennis Bergkamp is niet beschikbaar voor de vriendschappelijke voetbalinterland tegen Frankrijk, volgende week woensdag in Utrecht.

   NRC,