voltijds


voltijds 1.0

( Gezegd van personen)
die in dienst of opleiding is gedurende zoveel uren per dag of week als men bij volledige inzetbaarheid moet presteren; die de volledige werktijd of studietijd per dag of week presteert; die in voltijd werkt of studeert

Algemene voorbeelden


De Board bestaat uit 14 onafhankelijke leden die op basis van kwalificatie gekozen zijn. Deze 14 leden zijn (op maximaal twee na) voltijds.

http://www.financialaccounting.be/docs/extra_IAS.pdf

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een voltijds personeelslid
  • een voltijdse arbeidskracht
  • een voltijdse coach
  • een voltijdse medewerker
  • een voltijdse student
  • een voltijdse werknemer

Zo hebben we [...] dan ook een voltijds personeelslid vrijgesteld om de coördinatie en afstemming van de werking tussen alle actoren van de eigen structuur op te volgen.

http://www.ijd.be/

Er zijn 24 voltijdse en 5 halftijdse personeelsleden bij betrokken.

De Standaard,

Per voltijdse arbeidskracht is de leningslast de voorbije tien jaar verdrievoudigd.

De Standaard,

Een nationale ploeg met een voltijdse coach en een werking op lange termijn.

De Standaard,

In het kabinet hebben we daarom afgesproken dat er bij de rijksoverheid in de toekomst nog maar 0,9 werkplek zal zijn per voltijdse medewerker [...]. Dus wat we gaan doen is: inschikken en de vrijkomende ruimte verhuren.

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2011/05/25/het-nieuwe-werken,

Naast het reguliere programma van een opleiding heeft een voltijdse student de mogelijkheid tot het volgen van vrije keuzemodulen binnen en buiten de eigen opleiding.

http://www.hhs.nl/studenten/statuut/statuut.html

Indien het plan wordt doorgevoerd, verdwijnt [...] een derde van de huidige 173 werknemers en blijven er 109 voltijdse werknemers over.

De Standaard,

voltijds 2.0

( Gezegd van zaken)
waarvan de overeengekomen arbeidstijd of opleidingstijd zoveel bedraagt als men bij volledige inzetbaarheid per dag of week moet presteren; die of dat de volledige werktijd of opleidingstijd per dag of week beslaat

Algemene voorbeelden


Voor een supermarkt regio Kalmthout zijn we op zoek naar een kassamedewerker (m/v). Deze job is voltijds (36. 5u per week).

http://www.renego.be/verkoopster-voltijds-jobs,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een voltijdse arbeidsovereenkomst
  • een voltijdse arbeidsplaats
  • een voltijdse baan
  • een voltijdse betrekking
  • een voltijdse functie
  • een voltijdse job
  • een voltijdse leerstoel
  • voltijds onderwijs
  • voltijds werk
  • voltijdse werkgelegenheid

Volgens de initiatiefnemers onderscheidt Jores zich van andere projecten, zoals het ter ziele gegane jeugdwerkgarantieplan, omdat het jongeren onmiddellijk een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aanbiedt.

De Standaard,

De gesalarieerde werkgelegenheid in de bedrijven, uitgedrukt in voltijdse arbeidsplaatsen, is tijdens die periode in België met amper 1 procent toegenomen, tegen gemiddeld 4 procent in de drie buurlanden.

De Standaard,

Uit de motivatie-analyse blijkt voorts dat vrouwen meer gezinsgericht zijn. Ze beschouwen een voltijdse baan minder als een evident en noodzakelijk onderdeel van hun dagtaak.

De Standaard,

Bij een halftijds opgenomen tijdkrediet gaat het om werknemers die "ten minste drievierde van een voltijdse betrekking tewerkgesteld zijn, gedurende het jaar voorafgaand aan de aanvraag".

De Standaard,

Het politieke ambt van raadslid is een taakfunctie. Dat wil zeggen dat een raadslid zeven dagen per week en 24 uur per dag raadslid is. Het uitgangspunt van de wetgever is dat het raadslidmaatschap geen hoofdfunctie en geen voltijdse functie is.

http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/historie/Dordrecht/93908/93908_2.html,

De functie van burgemeester en schepen moet een voltijdse job worden, met een volwaardig loon.

De Standaard,

De positie van de secties criminologie binnen de faculteiten Rechtsgeleerdheid verbetert zich langzaam. Met uitzondering van de Vrije Universiteit beschikt overigens geen van de universiteiten over een voltijdse leerstoel en zijn de wetenschappelijke staven doorgaans klein.

http://www.awt.nl/nl/,

Het geld wordt besteed aan voltijds onderwijs in aparte scholen.

NRC,

We hebben besloten dat ik toch maar thuis ben, zo lang de kinderen nog klein zijn. Jaap verdient tenslotte met voltijds werk meer dan ik en we hoeven dan geen tweede auto meer, geen oppas of crêche.

Nederlands Dagblad,

Het gaat niet om voltijdse werkgelegenheid op jaarbasis.

De Standaard,

voltijds 3.0

zo dat de overeengekomen arbeidstijd of opleidingstijd zoveel bedraagt als men bij volledige inzetbaarheid per dag of week moet presteren; in voltijd

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • voltijds aan de slag gaan
  • voltijds leren
  • voltijds studeren
  • voltijds werken

De vrijwillige deeltijd-collega's gaan weer voltijds aan de slag.

Meppeler Courant,

Sommige jongeren mogen dan graag gebruik maken van de deeltijdse leerplicht, de meesten hebben verkozen aan hun verplichting te voldoen door niet ook te werken maar door voltijds te leren.

De Standaard,

De onderscheiding tussen 'deeltijds' en 'voltijds' studeren heeft kennelijk nauwelijks praktische betekenis. In elk geval gaat er – zacht gezegd – van het studiefinancieringsstelsel geen noemenswaardige positieve impuls uit op werkelijk voltijds studeren.

http://www.aup.nl/pdf/JaarredesUvA2001.pdf,

In totaal kunnen, volgens de sociale balansen, dankzij de deeltijdse arbeid ongeveer 11 pct. meer mensen aan het werk worden gezet dan wanneer alle werknemers voltijds zouden werken.

http://meta.fgov.be/pdf/pd/nldf29a.pdf,

  • iemand voltijds aanstellen
  • iemand voltijds in dienst hebben
  • iemand voltijds werk bieden

Meestal worden AIO's voltijds voor 4 jaar aangesteld.

http://www.vu.nl/aios/Brochure/Inhoud.htm

Voor 't minste word je hier voor de rechtbank gedaagd [...]. Noodgedwongen heb ik hier voltijds een advokaat in dienst.

De Standaard,

De overeenkomst legt TVi onder meer op minstens 150 mensen voltijds werk te bieden en vanaf '98 jaarlijks voor minstens 720 miljoen frank eigen producties te maken.

De Standaard,

  • zich voltijds bezighouden met iets
  • zich voltijds wijden aan iets

Momenteel volgt een advocaat-generaal dit dossier permanent op. Daarnaast houden vier gekwalificeerde onderzoekers er zich voltijds mee bezig.

De Standaard,

De Raad van State krijgt een manager. Die moet de magistraten van het hoogste administratief rechtscollege in staat stellen zich voltijds aan hun eigenlijke taak te wijden, namelijk recht spreken.

De Standaard,

met voltooid deelwoord


  • voltijds tewerkgesteld

Hij is sinds januari 2000 voltijds tewerkgesteld in het ODIS-project.

http://www.odis.be/website/dutch/project/werkgroep/home.html