vrijetijdstrui


vrijetijdstrui 1.0

trui die iemand draagt in zijn vrije tijd; trui die iemand meestal niet draagt naar zijn werk of bij officiële gelegenheden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vrijetijdstrui…

is een trui; is een kledingstuk

  • [Tijd] wordt gedragen in de vrije tijd; wordt meestal niet gedragen naar werk of bij officiële gelegenheden

    Hoofdsemagram: trui


    Algemene voorbeelden


    Tegenover mij zit een ronde veertiger met stevige bril en vrijetijdstrui; in niets een gewiekste zakenman, eerder de penningmeester van een voetbalclub.

    NRC,

    Heeft iemand nog een idee van passende, geschikte kleren? Zelfs bij teraardebestellingen zie je kaki broeken en wild gedessineerde vrijetijdstruien. Als het maar lekker zit. De Nederlandse vrouwelijke bewindsvoerders, ministers en staatssecretarissen, zijn zozeer de kluts kwijt dat ze zich op de enige dag dat ze er echt fraai moeten bijlopen, Prinsjesdag, vaak raar uitzien.

    http://www.elsevier.nl/Carriere/nieuws/2009/4/Fatsoen-hoe-het-hoort-en-wat-u-vooral-niet-moet-doen-op-het-werk-en-elders-ELSEVIER231480W/,

    Er bestaat inderdaad een publiciteitsfoto uitgegeven door Dr. Mann van Stan Ockers, doch Stan komt hier op voor met een vrijetijdstrui en dus niet met een koerstrui van Dr. Mann. De foto draagt op de voorzijde de mededeling: Wat ik de laatste dagen heb afgezien is niet te beschrijven. Het is alleen dank zij de poeders van Dr. Mann dat ik het heb uitgehouden., getekend S. Ockers.

    http://www.wielerarchieven.be/forum/archive/index.php/t-851.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding