vuilnisrek


vuilnisrek 1.0

((vooral) in Suriname)

rek voor het aanbieden van vuilnis

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vuilnisrek…

is een rek

  • [Constructie] bestaat uit een rek van enkele vierkante meters met daaromheen meestal een lage omheining van hout met gaas
  • [Functie] dient voor het verzamelen van vuilnis dat opgehaald en afgevoerd moet worden; dient omte voorkomen dat loslopende honden de vuilniszakken openscheuren en het afval over de openbare weg verspreiden
  • [Plaats] bevindt zich op enige afstand boven de grond
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is omheind

Hoofdsemagram: rek


Algemene voorbeelden


Voor een schoon milieu wordt u beleefd verzocht uw vuil te zetten in een zilverkleurige zak en die op de ophaaldagen te plaatsen op een vuilnisrek voor uw huis of op de aangegeven lokaties.

https://www.facebook.com/bic.wanica.3/posts/952813268170693,

Para heeft succesvol geëxperimenteerd met grote vuilnisrekken in het district. Nu zullen in drie van de vijf ressorten van het district 50 rekken worden geplaatst.

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/4173,

Ook plaatst men het vuil niet op de correcte manier in de daarvoor bestemde vuilnisbakken. "Als je vuil ziet! Ze dumpen vlak naast de vuilnisrekken die ik heb laten plaatsen."

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/marienburg-lijkt-op-een-vuilstortplaats/,

Combinatiemogelijkheden


met adjectief ervoor


  • overvolle vuilnisrekken

Het district heeft steeds te kampen met overvolle vuilnisrekken langs de hoofdwegen, die een enorme stank veroorzaken. Mensen buiten het district deponeren hun vuil in deze bakken. Afval van slachtvee, kippenresten en kadavers worden door bewoners buiten het district gedumpt in de vuilnisbakken met alle nare gevolgen voor de buurtbewoners.

Starnieuws,