werkfruit


werkfruit 1.0

(neologisme)

fruit dat door een werkgever gratis of tegen een kleine vergoeding aan zijn werknemers wordt aangeboden om een gezonde leefstijl aan te moedigen

Semagram


Werkfruit…

is fruit

 • [Toepassingsgebied of bereik] is fruit dat door een werkgever gratis of tegen een kleine vergoeding aan zijn werknemers wordt aangeboden om een gezonde leefstijl aan te moedigen

  Hoofdsemagram: fruit


  Algemene voorbeelden


  Het werkfruit heeft een aantal voordelen voor een werkgever. Het zou er namelijk voor zorgen dat de werknemers gezonder worden/blijven, en dus minder werkdagen missen door ziekte. Tegelijkertijd probeert het ook overgewicht tegen te gaan. En ook blijkt dat werknemers het erg fijn vinden om zo'n attentie te krijgen van hun werkgever. Wat uiteindelijk de werksfeer kan verbeteren.

  http://www.telegraaf.nl/vrouw/7291252/__Werkfruit__.html,

  Wie op het werk langs de koffieautomaat loopt, kan daar in de toekomst ook een fruitschaal met gratis Werkfruit aantreffen. Iedereen kent momenten op de dag waarop het hongergevoel op komt spelen. Op het werk ben je geneigd om dat gevoel met een kop koffie weg te spoelen of snel iets ongezonds uit de automaat te halen. In de pauze een sigaretje roken kan je lekkere trek ook snel wegnemen. Er zijn natuurlijk gezondere manieren om deze behoefte aan eten te bevredigen. Werkfruit zou hiervoor de ideale oplossing kunnen zijn.

  http://www.gezonderafvallen.nl/page/567/werk-fruit.html,

  Van de 69.000 bedrijven in Nederland met meer dan tien werknemers, hebben er ruim 9900 'werkfruit' in huis. Ruim de helft biedt het gratis aan, bij de andere moet het personeel (mee)betalen, zo heeft het GroentenFruit Bureau laten weten. De campagne begon in januari 2008. Het idee is dat werkfruit bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

  ANP,

  Woordfamilie


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2008
  Omstandigheden opkomst Het woord is bedacht voor een campagne van het GroentenFruitBureau uit 2008 die het eten van fruit op werk moest stimuleren.