winkelontzegging


winkelontzegging 1.0

(criminaliteit [criminaliteit])

ontzegging van de toegang tot een bepaalde winkel; mondeling of schriftelijk verbod om in een bepaalde winkel te komen, na ongewenst gedrag als winkeldiefstal of agressie; winkelverbod

Semagram


Een winkelontzegging…

is een ontzegging

   Algemene voorbeelden


   Je kunt iemand wel degelijk een winkelontzegging geven. Maar dan moet deze persoon wel een strafbaar feit hebben gepleegd. Je kunt dus alleen een winkelontzegging afgeven op gegronde redenen. Als je iemand bijvoorbeeld hebt betrapt op winkeldiefstal. Zodra de betreffende persoon dan toch je winkel betreedt, is er sprake van huisvredebreuk.

   http://www.mkbservicedesk.nl/1132/kan-iemand-toegang-tot-mijn-winkel.htm

   Het CBL heeft een standaard winkelontzegging voor de supermarkten ontwikkeld. Supermarkten werken al geruime tijd met deze winkelontzegging om veelplegers uit de supermarkt te weren. De winkelontzegging wordt opgelegd voor een periode van 1 jaar. De winkelontzegging is opgenomen in het CBL-protocol "Aanhouden Winkeldief", te downloaden op www.supermarkt.nl.

   http://www.cbl.nl/activiteiten/medewerkers-en-veiligheid/veiligheid/protocollen/

   Als je een winkelontzegging hebt gekregen doordat je een poging tot diefstal hebt begaan, maar de politie niet is bijgekomen en je verder geen contact hebt gekregen met de politie of justitie, staat dan die winkelontzegging op je strafblad en kan je dan alsnog een verklaring van goed bewijs krijgen.

   http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=176673

   Combinatiemogelijkheden


   in voorzetselgroep


   • het overtreden van een winkelontzegging

   Buiten de aanklacht waren onder andere een woninginbraak en het overtreden van een winkelontzegging gebleven.

   https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010566935:mpeg21:a0332,