winterkleding


winterkleding 1.0

kleding van warme, en voor bovenkleding ook waterdichte en/of winddichte materialen, die men in de winter draagt; kleding voor het winterseizoen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Winterkleding…

is kleding

  • [Materiaal] is vervaardigd van warme en voor bovenkleding, ook waterdichte en/of winddichte materialen
  • [Tijd] wordt gedragen in de winter
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is meestal relatief sober en donker van kleur in vergelijking met kleding uit de lentecollectie en de zomercollectie

    Hoofdsemagram: kleding


    Algemene voorbeelden


    Indien een aannemer besluit bij kou door te laten werken op eigenrisicodagen (vorstverletregeling van de stichting Vorstrisicofonds), is hij verplicht aanvullend doelmatige winterkleding te verstrekken.

    http://www.obn.nl/index.cfm/3,168,3,html,

    Warme winterkleding [...]. Een aantal lekker warme truien is onmisbaar voor elke winter, tenzij je die doorbrengt in een tropisch land. Ook vesten zijn een uitkomst. Heb je het snel koud, dan kun je het beste ook wat shirts met lange mouwen hebben klaarliggen [...]. Lang ondergoed kan ook helpen, of leggings en maillots die je onder een spijkerbroek draagt. Nu vergeten we nog het allerbelangrijkste: de warme winterjas.

    http://www.beter-shoppen.com/warme-winterkleding-1218,

    In de zomermaanden worden in de studio elf kerstnummers opgenomen en voor de televisie een kerstspecial. Hiervoor lopen de bandleden in dikke bontjassen en andere winterkleding rond in een snikhete televisiestudio, terwijl bij wijze van spreken de mussen dood van het dak vallen.

    http://www.bzn-online.com/cgi-bin/asp/general/index.asp?lang=dutch

    Denk je maar eens de volgende shoot in: Het is hoog zomer en je moet poseren met winterkleding voor de nieuwe wintercollectie of het is hartje winter, steenkoud en jij moet poseren in de nieuwste zomermode of de laatste badmodecollectie.

    http://members.home.nl/studio51/page3.html

    Je vindt hier winterjurken en overige winterkleding voor elke gelegenheid. Maak b.v. een keuze uit de volgende ruime collectie herfstjurken en winterjurken: Feestjurken, winterjurken voor een bruiloft, uni winterjurken, winterjurken met print in verschillende mooie kleuren, zakelijke winterjurken of trendy winterjurken wanneer je uitgaat.

    http://winterjurken.com/,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • dikke winterkleding
    • warme winterkleding

    Gevoelstemperaturen onder de min 15 graden kunnen zelfs na een uur koudeletsel opleveren. Wanneer de temperatuur onder de min 20 graden komt, kunnen zelfs na een half uur al bevriezingsverschijnselen optreden. Zelfs wanneer je goede dikke winterkleding draagt, kunnen deze verschijnselen optreden.

    http://wetenschap.infonu.nl/weer/101768-windchill-de-gevoelstemperatuur-in-de-winter-hoe-te-meten.html,

    De Stichting wil de ramen repareren én in de school verlichting aanleggen. De kinderen kunnen er nu, door de kou, maar twee uur per dag naar school. Voor hen wordt ook warme winterkleding meegenomen, afkomstig van de hulpaktie van vorige week.

    Meppeler Courant,