winteruitverkoop


winteruitverkoop 1.0

verkoop van de wintercollectie tegen gereduceerde prijzen veelal omstreeks december en januari; winteropruiming

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een winteruitverkoop…

is een uitverkoop; is een gebeurtenis

  • [Functie] dient om te verkopen en plaats te maken voor de aankomende lentecollectie en zomercollectie
  • [Duur] duurt meestal enkele weken
  • [Tijd] heeft plaats omstreeks december of januari
  • [Wijze] geschiedt tegen gereduceerde prijzen
  • [Object betroffen] heeft betrekking op handelsartikelen uit de wintercollectie die in de herfst en winter onverkocht zijn gebleven

Algemene voorbeelden


De winteruitverkoop vindt ongeveer plaats in de maanden december en januari. De zomeruitverkoop vindt plaats in de maanden juni en juli. Dit lijkt vreemd omdat bijvoorbeeld het winterseizoen in december en januari nog volop bezig is. Toch is het logisch te verklaren, want de meeste mensen kopen hun winterkleding al in het najaar zodat ze hier de gehele koude herfst- en winterperiode profijt van hebben. Mensen kopen hun kleding immers niet pas in januari, terwijl circa twee maanden later het al warm lenteweer kan zijn.

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal-cultureel/90474-wanneer-begint-uitverkoop-outlet-van-kleding-en-schoenen.html,

De winteruitverkoop in Rome begint al op 2 Januari dit jaar. Er wordt tot het eind van de maand gratis een speciale buslijn (100) naar de belangrijkste winkelwijken van de stad ingezet en de winkels mogen de eerste 2 zondagen van de maand ook openblijven.

https://sites.google.com/site/hotelsinromeitaly/rome-nieuws/winteruitverkoop2010,

In Parijs is de uitverkoop een grootse traditie die veel toeristen trekt. De winteruitverkoop start 9 januari 2013 en duurt ongeveer een maand.

http://www.youropi.com/nl/parijs/evenementen/winteruitverkoop-14857/plattegrond

Winteruitverkoop in Vlaanderen: plezier en koopjes gegarandeerd! Praktische informatie. Wintersolden: van 3 tot 31 januari 2013. Zomersolden: 1 tot 31 juli 2013.

http://blog.toerismevlaanderen.nl/winteruitverkoop-in-vlaanderenplezier-en-koopjes-gegarandeerd