zeevruchtensalade


zeevruchtensalade 1.0

afbeelding

Bron: pixel1
( Publiek domein )

salade met zeevruchten als voornaamste ingrediënt; salade van zeevruchten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zeevruchtensalade…

is een salade

  • [Ingrediënt] heeft zeevruchten als voornaamste ingrediënt; bevat schaaldieren en schelpdieren, zoals mosselen, garnalen, scampi, sint-jakobsschelpen of kreeft

    Hoofdsemagram: salade


    Algemene voorbeelden


    Zomerse zeevruchtensalade [...]. Haal de schelpdieren uit hun schelp en doe ze in een kom. Gooi ongeopende exemplaren weg. Voeg de inktvis toe en bedruppel alles met citroen en olijfolie. Schenk de saus door een zeef op een schaal en verdeel de zeevruchten erover. Bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie en eventueel het venkelgroen. Geef er bruinbrood en boter bij.

    https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/31189/zomerse-zeevruchtensalade.html

    Een zeevruchtensalade vraagt weliswaar het nodige werk, maar het resultaat mag er zeker zijn [...]. Benodigdheden: 250 gram levende mosselen; 350 gram levende sint-jakobsschelpen (ontdaan van schelp en schoongemaakt); 250 gram schoongemaakte pijlinktvis (in ringen en tentakels gesneden); 1 rode ui (in dunne halve ringen gesneden); gehakte peterselie voor de garnering; partjes citroen voor erbij.

    http://www.saladerecepten.nl/recept/Zeevruchtensalade

    Ik heb ongeveer twee jaar gewerkt aan deze heerlijke Vietnamese zeevruchtensalade en ik denk dat het nu precies goed is. Het heeft veel pit en met de schitterende kleuren van de rode en groene paprika ziet dit gerecht er bijna net zo goed als het smaakt [...]. Bak de Sint-jakobsschelpen kort. Snij alle groenten en fruit in reepjes. Voeg alle sauzen bij de groenten en meng dit. Serveer dit gegarneerd met Sint-jakobsschelpen en garnalen.

    http://www.lovemysalad.com/nl/recepten/zeevruchten-salade

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen