zelfzorgmiddel


zelfzorgmiddel 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

medicijn dat zonder doktersrecept verkocht mag worden in bv. apotheken, drogisterijen en supermarkten; zelfzorgmedicijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zelfzorgmiddel…

is een medicijn; is een middel

      Algemene voorbeelden


      Volgens Hoogervorst is de Kamer onnodig bezorgd over het vrijgeven van de zogeheten zelfzorgmiddelen als pijnstillers, neussprays en voetschimmelzalfjes. Ongeveer achthonderd campingwinkels en kruideniers alsook tweehonderd tankstations hebben al jaren een vergunning voor de verkoop hiervan en dat heeft niet tot problemen geleid.

      http://www.volkskrant.nl/den_haag/article222440.ece

      Heltiq introduceert WratWeg, een zelfzorgmiddel tegen hand- en voetwratten. WratWeg is gemakkelijk te gebruiken doordat de spuitbus met applicatiekap de hele wrat omsluit.

      http://www.retailactueel.com/915026/heltiq-introduceert-zelfzorgmiddel-tegen-hand-en-voetwratten,

      Borst wil af van de regel dat de zogeheten zelfzorgmiddelen alleen achter de toonbank mogen worden verkocht door een gediplomeerde verkoper.

      ANP,

      Eenvoudige medicijnen waarvoor geen recept nodig is, zijn voorlopig alleen bij de drogist en apotheek te koop. Minister Borst van Volksgezondheid wilde pijnstillers, hoestdranken en andere zelfzorgmiddelen op korte termijn door supermarkten laten verkopen. Maar de Tweede Kamer floot haar gisteren terug en wil wachten op wetgeving.

      Brabants Dagblad,

      Combinatiemogelijkheden


      voorafgegaan door als


      • erkennen als zelfzorgmiddel

      Fluimucil is inmiddels erkend als zelfzorgmiddel: het kost weer net zoveel als vroeger en wordt nog steeds vergoed door de verzekering.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010866371:mpeg21:a0144,