zondagochtend


zondagochtend 1.0

ochtend van de zondag

Algemene voorbeelden


Een zondagochtend helemaal voor jezelf, dansen, vieren, ontmoeten, genieten. We dansen doorheen de 5 ritmes, met datgene wat er zich voor jou op dat moment aandient [...]. Dit alles in het mooie fitness-centrum Fitopia in Edegem bij Antwerpen.

http://www.therapeutischepraktijk.be/2009/08/zondagochtend-dans-en-sauna-fitopia-edegem/,

Wij brachten bijna iedere zondagochtend een bezoekje aan oma.

Nooit meer uitslapen: kleine kroniek van het moderne gezinsleven, Ewoud Sanders,

Op een zondagochtend was meneer Ceccherelli vroeg uit huis gegaan om te sprokkelen.

Gstaad 95-98, Marek van der Jagt,

De zondagochtend is gewoon een rustig moment in de week waarop je iets anders kunt doen, vindt hij.

NRC,

Vanaf de andere kant van het vliegveld kwam een grote, zwarte auto aanrijden die ik herkende van de zondagochtenden op het kerkplein.

NRC,

Tien jaar al maakt en presenteert Ivo de Wijs (Tilburg, 1945) het radioprogramma "Vroege vogels" van de Vara, dat elke zondagochtend tussen zeven en tien wordt uitgezonden.

De Standaard,

Waarom had hij aan die zondagochtend met Linde gedacht? Wilde hij geen seks, alleen maar geborgenheid, bescherming, stil naast een mooie en sterke vrouw liggen?

Opwaaiende zomerjurken, Oek de Jong,

Het is alsof met de terugkeer van het wit de wereld weer leefbaar kan worden. Maar op deze witte zondagochtend is zijn moeder plotseling naar het ziekenhuis overgebracht.

Tussen tuin en wereld, Paul De Wispelaere,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


( Ook met weglating van 's in gebruik.)
  • 's zondagsochtends
  • 's zondagochtends

Als je 's zondagsochtends vroeg door Amsterdam loopt dan zie je op enige verdwaasde figuren na vrijwel niemand op straat.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2008/09/wethouder_voert_oppositie.html,

Natuurlijk werkte lang niet iedereen of deed dit de hele zondag. Als er werk werd verzet begon men er later mee, want Nederlanders bleven 's zondagsochtends in 1995 langer in bed dan in 1975.

http://www.uvt.nl/media/persberichten/1999/1299/9917412.html,

Keldermans is een schelmenroman met de titelheld als antischelm, wiens grootste verzet eruit bestaat 's zondagochtends losjes gekleed in een badjas een verzameling krantenfoto's van J.P. Balkenende te bekijken.

http://boeken.vpro.nl/boeken/19115331/,

De mensen zitten niet te wachten op crossmotoren die zondagsochtends om 10.00 uur hun rondjes gaan draaien.

Meppeler Courant,

Bij een buurtcafé denk ik altijd aan het café waar mijn vader zondagsochtends uit de mis naar toe ging om een potje te kaarten.

http://www.tilburg.nl/index_domein.asp?DOMEINID=29

Wij werden bij James op katechisatie gezet, zonder pardon; ook was er nadien heel wat gemanoeuvreer voor nodig om zondagsochtends aan het nu verplichte kerkbezoek te ontkomen.

De dronken kanarie, Jan Gerhard Toonder,

Zo hoor ik ieder jaar weer, schrap gezet, wachtend op het echte voorjaar dat nog komen moet, geheel onverwachts eind mei de roep van de eerste koekoek. Stil, zondagochtends vroeg, voordat het recreatieverkeer op gang komt. Door de week is hij niet meer te horen.

NRC,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


zondagochtend 2.0

op de ochtend van de zondag; op zondagochtend; 's zondagsochtends

Algemene voorbeelden


We gaan zaterdagavond al uitgebreid uit eten en zondagochtend uitgebreid ontbijten in het hotel, wordt wel een ontzettend vreetweekend dan.

http://baby.startpagina.nl/prikbord/10494335/10494370/re-wat-te-doen-in-haarlem-op-een-zondagochtend,

Ik voel weer dezelfde paniek als zondagochtend in de badkamer, omdat er iets in mijn buik zit dat zal groeien en groeien.

Alle verhalen, Kristien Hemmerechts,

De schrijver Marcel Möring is zondagochtend 20 januari te gast tijdens een literaire matinee in theaterboerderij Het Hek van de Dam te Ekehaar.

Nieuwsblad van het Noorden,

Rond middernacht liep Erik Hulzebosch op het papijs van de Oostenrijkse Weissensee. Een laatste inspectie voor het Nederlands kampioenschap, dat zondagochtend om half acht zou beginnen.

De Telegraaf,

Een boze tong sist dat de meeste van de orkestleden dag-in-dag-uit bezig zijn met heel andere dingen: jazzdance, ambient, funk of zelfs hip-hop. Voor de Amerikaanse ex-hoornist, componist en jazzhistoricus Gunther Schuller, zondagochtend te gast bij Reiziger in Muziek is dat geen valse roddel maar wetenschap.

NRC,

Een Boeing 747 van de KLM scheerde zondagochtend even na zessen op 400 meter hoogte over de stad.

NRC,

Een Groninger is zondagochtend bij Beekbergen onder bedreiging met aidsbesmetting zijn auto kwijtgeraakt aan de 36-jarige lifter B. van der B. uit Meppel.

Meppeler Courant,

350 miljoen frank krijgt Evander Holyfield om zich zondagochtend tot moes te laten slaan door Mike Tyson.

De Standaard,