zorgwoning


zorgwoning 1.0

(gezondheidszorg)

huurwoning waarin mensen die zorg nodig hebben zelfstandig kunnen wonen, maar die wel in de nabije omgeving is van een zorginstelling, vooral bedoeld voor ouderen en gehandicapten

Semagram


Een zorgwoning…

is een woning; is een ruimte

 • [Toepassingsgebied of bereik] is bestemd voor mensen die zorg nodig hebben en ligt in de nabijheid van een zorginstelling

  Hoofdsemagram: woning


  Algemene voorbeelden


  In de gebieden langs de Gouwe die vrijkomen doordat bedrijven worden verplaatst vindt nieuwbouw plaats van seniorenwoningen en zorgwoningen nabij voorzieningen.

  http://www.kiespcw.nl/docs/pcwprogramma.doc

  De woon- en zorgcapaciteit van Reestoord is verlaagd van 140 naar 125 verzorgingsplaatsen om zo bij het verzorgingstehuis 't Vonder in Ruinerwold de bouw van een geheel nieuw zorgcentrum met 30 plaatsen en 29 zorgwoningen mogelijk te maken.

  Meppeler Courant,

  De vijfenvijftig zorgwoningen, voorzien van een aparte slaap- en badkamer, de twintig aanleunwoningen en voldoende gemeenschappelijke ruimten geven de mogelijkheid en ruimte om zorg en aandacht aan de bewoners te bieden.

  Meppeler Courant,

  Combinatiemogelijkheden


  met voorzetselgroep


  • zorgwoningen voor ouderen
  • zorgwoningen voor senioren

  Ing. W. van der Wijk, hoofd van de afdeling Ruimte en Groen, lichtte toe dat er een heel aantrekkelijk woon- en recreatief wandelgebied van te maken is [...]. Hij zei dat de zorgwoningen voor ouderen in het hart van het plan zullen verrijzen.

  Meppeler Courant,

  Het ontwerp-plan is gereed en bevindt zich momenteel in de fase van de inspraak en het zogenaamde vooroverleg in het kader van de ruimtelijke ordening. Het gaat om 45 kavels waarop zo'n 60 huizen kunnen verrijzen. Ook is er ruimte voor 20 zorgwoningen voor senioren.

  Meppeler Courant,