zuivelindustrie


zuivelindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal zuivelproducten worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de productie van zuivelproducten; industrie die zuivelproducten produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zuivelindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert zuivelproducten

    Algemene voorbeelden


    Dit soort membranen, waarvan de poriëngrootte variabel en instelbaar is, wordt gebruikt in b.v. de aardappelmeelindustrie om eiwitten uit het afvalwater te filtreren [...], ter ontzilting van het sproeiwater in de tuinbouw in het Westland of juist om eiwitten te concentreren in de zuivelindustrie.

    http://www.lmak.stm.tudelft.nl/materiaalkunde/index.html

    De NanoValve™ is geschikt voor diverse toepassingen, naast de voedingsmiddelen- en zuivelindustrieën, wordt dit homogenisatieventiel ook toegepast voor frisdranken, sappen en chemische emulsies.

    http://www.gea-pen.nl/gpenl/cmsdoc.nsf/webdoc/webb7plcvh,

    Acmesa (de kaasmakers van Drenthe) boert goed en dat is voor een belangrijk deel te danken aan de energieke directeur [...]. Hij [...] wist zijn filosofieën in beleid om te zetten. Daardoor is Acmesa zelfstandig en relatief klein gebleven [...]. Klein, omdat daardoor sneller kan worden ingespeeld op ontwikkelingen in en buiten de zuivelindustrieën.

    http://www.zuivelhistorienederland.nl/personen-oosterloo-02.html,

    zuivelindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de zuivelindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die zuivelproducten produceren

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een zuivelindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        De zuivelindustrie is met vijftien procent van de totale omzet in de voedingsindustrie de grootste sector in de voedingsbranche.

        De Standaard,

        Wil de Nederlandse zuivelindustrie overleven in de toekomst, dan moet de kostprijs van melk omlaag van zo'n 80 cent per liter naar 65 cent per liter.

        Meppeler Courant,

        Het Global Dairy Platform is een wereldwijde samenwerking van zuivelindustrieën.

        http://www.nujij.nl/?tags=roomboter#axzz1bsAgcBz6,

        Belgische melkerijen leverden hun melk aan zuivelindustrieën die er melkpoeder van maakten.

        http://www.spiritualia.be/blogs/angelus/2009/09/geen-melkpoeder-maar-wel-veel-dode-vis.html,