zwerfauto


zwerfauto 1.0

afbeelding

Bron: dave 7
( CC BY 2.0 )

((vooral) in België)

motorvoertuig dat is uitgerust om in te verblijven en vooral voor trekvakanties wordt gebruikt; kampeerauto

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zwerfauto…

is een auto; is een motorvoertuig; is een voertuig

      Algemene voorbeelden


      Bij de zwerfauto kan dat een aankoppeling aan het stroomnet zijn, waar de ingebouwde lader de accu zal bijladen en op peil brengen. Echter is een serieuze zwerfwagenreiziger niet direct geneigd om zich overal te verankeren aan een stroomnet of daarvoor op campings te staan. Deze optie vervalt daarom bij veel kampeerautogebruikers. Ook zal tijdens het rijden de accu bijgeladen worden door de draaiende alternator die op de automotor zit.

      http://www.campersite.be/accu.htm

      Vroeger waren de zwervers mensen die vrij en ongedwongen door de bergen trokken om 's avonds op een afgelegen weide de tent neer te poten. De moderne zwerver is veeleisender. Caravans en zwerfauto's zijn uitgerust met satellietschotel, warm water, zonnepanelen, douchecel en bakoven. Als de avond valt, zakken de caravans af naar de camping met zwembad, restaurant en recreatiemogelijkheden.

      De Standaard,

      Bij ons vindt u beslist de zwerfauto waar u al zolang naar op zoek bent. Zwerfauto's van topkwaliteit!! Elke motorhome is uitgerust met keuken, koelkast, badkamer, doucheruimte, wastafel, chemisch toilet, comfortabele bedden, ruime leefruimte, warm en koud water en prima verwarming. Daarnaast heeft elk voertuig een grote waterreserve, twee accu's en een ruime gasvoorraad.

      http://www.vanomobil.be/frame_motorhome_verkoop_belgie.htm

      Een zwerfauto koop je voor vele jaren, en dat hebben ze bij Autostar goed begrepen. Niet alleen de gebruikte materialen en afwerking zijn daarop voorzien, maar ook het buiten- en binnendesign. Autostar verkiest inderdaad een traditionele, tijdloze design, boven voorbijgaande trends. Een Autostar ziet er daarom ook nooit 'verouderd' uit.

      http://www.vanomobil.be/frame_motorhome_verkoop_belgie.htm

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen