zwerfbus


zwerfbus 1.0

afbeelding

Bron: Alexander 53
( CC BY-NC-SA 2.0 )

((vooral) in Nederland,neologisme)

motorvoertuig dat is uitgerust om in te verblijven en vooral voor trekvakanties wordt gebruikt; kampeerauto

Semagram


Een zwerfbus…

is een motorvoertuig

   Algemene voorbeelden


   Een lappendeken van reizen en hun verhalen in Europa met motor, zwerfbus en ander ongerief. Van Noordkaap tot Gibraltar van Sicilië tot Rome en San Juan de Plan of heel gewoon motortoertochten met de FJR.

   http://homepages.dochters.nl/index.php?pagina=reisverhalen&r=14,

   Lucht of vloeistof als warmtedrager is vlgs mij eigenlijk gewoon allebei mogelijk, allebei hebben ze hun specifieke voor- en nadelen. Maar ik heb hier al vaker over nagedacht - ook in een caravan moet je die keuze maken, alléén speelt daar het aspect "motorvóórverwarming" NIET mee - en hoe vaker ik er over denk hoe meer ik ervan overtuigd raak dat in een zwerfbus vloeistofverwarming - met voorsprong - de beste keus is.

   http://www.camperforum.nl/viewtopic.php?p=168201,

   De zwerfbus werd regelmatig gebruikt voor diverse vakanties en werd inwendig aangepast om hem als een simplistische camper dan wel slaapbus te kunnen gebruiken.

   www.althofweb.nl/de_zwerfbus.htm,

   Het begin van dit verslag schrijf ik op vrijdagavond 4 juni. We zijn al drie dagen onderweg maar tot nu was er geen gelegenheid om iets op papier te zetten. Steeds was ik te moe of te laat op een camping [...]. Maar vandaag zijn wij op tijd gestopt en nu om acht uur is dan het moment aangebroken om er iets van te gaan maken [...]. Het begin ligt natuurlijk besloten in het einde van de motorreis van verleden jaar die ik door pech heb moeten onderbreken. Daar was al het vaste besluit gemaakt om terug te keren naar dit fantastisch mooie land. Deze keer gaan we echter met de zwerfbus.

   http://www.althofweb.nl/noordkaap_2004.htm,

   Etymologie


   Aard herkomst inheems woord
   Vroegste datering 2003

   zwerfbus 2.0

   ((vooral) in Nederland,neologisme,openbaar vervoer (algemeen))

   busdienst zonder vaste dienstregeling en zonder vaste haltes die passagiers van verschillende locaties ophaalt en hen daar later ook weer terugbrengt; ook concreet: bus die voor dit vervoer wordt ingezet

   Semagram


   Een zwerfbus…

   is een bus

   • [Activiteit of handeling] rijdt zonder vaste dienstregeling en zonder vaste haltes; haalt passagiers van verschillende locaties op en brengt hen later daar ook weer terug

    Hoofdsemagram: bus


    Algemene voorbeelden


    Er rijdt sinds kort een zwerfbus door de gemeente. Het bestuur heeft getracht om de zwerfbus te laten aansluiten op de buurtbus. Dit is tot op heden niet gelukt. Iedere bewoner heeft een brochure van de zwerfbus in huis gekregen.

    http://www.alteveerkerkenveld.nl/print.php?news.257,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2006