Omaans


Omaans 1.0

van Oman; uit Oman; in Oman; van de Omanezen; bij de Omanezen; Omanees

Algemene voorbeelden


Relaties met Israël passen in de logica van de ongebonden Omaanse politiek en zijn openheid op de wereld.

De Standaard,

Knap nerveus zijn ze de laatste weken, de twaalf lidstaten van de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) en hun onafhankelijke concurrenten, over hun inkomens uit de export van het zwarte goud. Zo nerveus dat ze dit weekeinde de handen ineenslaan op een vergadering in de Omaanse hoofdstad Muscat.

NRC,

Havens zoals die in Sohar zijn de voorhoede van het Omaanse gevecht om de infrastructuur, logistiek en algehele economie duurzaam te moderniseren.

de Volkskrant,

De Omaanse Oliemaatschappij, die er niet in slaagde geld te vinden voor het oorspronkelijke project, ziet haar aandeel krimpen van 50 tot 7%.

De Standaard,

Vorige maand liep Qatar boos weg op de jaarlijkse GCC-top in de Omaanse hoofdstad Muscat toen zijn kandidaat-sekretaris-generaal voor de organizatie ter zijde werd geschoven ten voordele van een Saudiarabiër.

De Standaard,

Israël opent in januari een handelsmissie in Mascat, de hoofdstad van het sultanaat Oman. Dat heeft de Omaanse minister van Buitenlandse Zaken, Yussef ben Alawi Abdallah, maandag in Kaïro bevestigd.

De Standaard,

Een van de weinige brieven die boven tafel zijn gekomen lijkt sterk op een verplichting van de Omaanse regering om de match te houden. Op 16 mei stuurde de Minister van Sport en Jeugdzaken een brief naar Campomanes waarin hij aankondigt dat Oman de match zal organiseren. Als culturele achtergrond voor de tweekamp dienden recentelijk in Oman gevonden schaakstukken, die aantoonden dat er duizend jaar geleden al een schaakcultuur bestond in Oman.

NRC,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding