Omanitisch


Omanitisch 1.0

van Oman; uit Oman; in Oman; van de Omanezen; bij de Omanezen; Omaans; Omanees

Algemene voorbeelden


Omdat de beeltenis van de Sultan op Omanitische bankbiljetten staat dient u hiermee zorgvuldig om te gaan; het toevallig of moedwillig neergooien of verscheuren van een Omanitisch bankbiljet kan leiden tot problemen met bevolking en/of politie.

http://www.sultanaatoman.nl/id3.htm,

De Omanitische bevolking neemt elk jaar met bijna 4% toe.

De Standaard,

Voor de ontwikkeling van een grootschalige industriële haven bij Sohar is een joint venture gesloten tussen de Omanitische overheid en het Havenbedrijf Rotterdam.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/betrekkingen-met-nederland/oman

"Het vertrek van het middenkader brengt de continuïteit van de dienst in gevaar", zegt ons een Omanitisch zakenman.

De Standaard,

Bijna alle Omanitische ambtenaren lijken de vraag niet te hebben gehoord als de vraag naar samenwerking met Israël in hun sector wordt gesteld.

De Standaard,

Deze week zijn in Oman zeker zes mensen om het leven gekomen als gevolg van zware regenval en daarmee gepaard gaande overstromingen. Dat hebben Omanitische media woensdag gemeld.

http://www.nieuws.nl/buitenland/20111102/Zware-regenval-Oman-eist-zeker-zes-levens,

"Voor het onderwijs werden leerkrachten uit Egypte en Tunesië aangetrokken, maar die laten iedereen passeren. Als ze dat niet doen wordt hun jaarlijks contract niet vernieuwd. Die toestand zal pas verbeteren als er voldoende Omanitische onderwijzers en leraars zijn", aldus een zakenman.

De Standaard,

Een Omanitische maatregel kan wellicht inspiratie leveren voor premier Dehaene om zijn vorig jaar verkondigde doelstelling van halvering van de werkloosheid tegen het jaar 2000 te halen: pensioen voor staatsambtenaren na tien jaar dienst.

De Standaard,

"Er komen Israëlische toeristen en er is gesproken over de levering van gas toen het gasleveringscontract tussen Israël en Qatar afsprong'', zegt een Omanitisch zakenman.

De Standaard,

Minister Smit was te gast bij de Omanitische minister van communicatie en transport Al Harty. Met hem heeft de Nederlandse bewindsvrouw op het gebied van de luchtvaartbetrekkingen verder gesproken over een uitbreiding van de rechten van de KLM in Oman en de opleiding van Omanitische vliegers in Nederland.

http://www.digibron.nl/search/detail/c0652dde4b27cb488696669a295123bb/oman-ge-nteresseerd-in-f-en-mijnenjagers,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding