SEO/seo


SEO 1.0

(ICT; neologisme)

(Engels) search engine optimization; geheel van methodes om een webpagina of website hoog te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines; verrijking van een webpagina of website om die goed vindbaar te maken voor zoekmachines; zoekmachineoptimalisatie

Semagram (extra betekenisinformatie)


SEO…

is optimalisatie; is verbetering

      Algemene voorbeelden


      Zoekmachineoptimalisatie (SEO) gaat vaak over het maken van kleine aanpassingen in delen van je website. Als je deze wijzigingen afzonderlijk bekijkt, lijken deze wellicht kleine verbeteringen. Als je deze echter combineert met andere optimalisaties, kunnen deze wijzigingen een aanzienlijke invloed hebben op de gebruikerservaring van je site en de prestaties van je site in organische zoekresultaten.

      https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=nl

      Indien je wilt weten wat zoekmachineoptimalisatie is, oftewel SEO (Search Engine Optimization), kan ik het heel kort houden: hoog scoren in de zoekmachines met verschillende zoekopdrachten.

      https://juist.nl/blog/zoekmachineoptimalisatie-wat-is-seo/,

      Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd, is de kunst van het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zodat je gevonden kunt worden in de zoekresultaten en op die manier (meer) verkeer naar je website kunt krijgen.

      https://imu.nl/internet-marketing-kennisbank/zoekmachine-optimalisatie/

      Combinatiemogelijkheden


      als subject bij een werkwoord


      • speelt zich af

      In tegenstelling tot vele andere vormen van online marketing, speelt SEO zich voor een groot deel af op de eigen website. Hierdoor heb je veel invloed op de resultaten!

      https://ompro.nl/seo/3-pijlers-van-zoekmachine-optimalisatie/#content

      met adjectief ervoor


      • goede SEO

      Naast een goede technische basis kan goede SEO ook niet zonder sterke content. Met content worden alle manieren van informatiedeling bedoeld.

      https://ompro.nl/seo/3-pijlers-van-zoekmachine-optimalisatie/#content

      in voorzetselgroep


      • gebruikmaken van SEO

      Je concurrent maakt gebruik van SEO: het is geen geheim dat SEO een goede marketingstrategie is om nieuwe klanten te winnen.

      https://business.trustedshops.nl/blog/seo,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Etymologie


      Aard herkomst leenwoord
      Vroegste datering 2001
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal SEO
      Betekenis in brontaal idem

      seo 2.0

      (gezondheid, geneeskunde en zorg; neologisme)

      structureel echoscopisch onderzoek; echo die van een ongeboren baby gemaakt wordt als de aanstaande moeder ongeveer twintig weken zwanger is; 20 wekenecho
      Niet aangetroffen in de officiële spelling met kleine letters.

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een seo…

      is een echo; is een onderzoek

          Algemene voorbeelden


          De meeste kinderen worden gezond geboren. Toch vragen veel aanstaande ouders zich af of hun kind wel gezond zal zijn. Dat is begrijpelijk. Daarom hebben zwangere vrouwen in Nederland de mogelijkheid om voor de geboorte een 20 wekenecho te laten uitvoeren, ook wel SEO genoemd (Structureel Echoscopisch Onderzoek). Tijdens deze echo wordt gekeken naar de groei en ontwikkeling van het kind.

          http://www.rivm.nl/zwangerschapsscreening/20_wekenecho/

          Alle vrouwen die in verwachting zijn, kunnen sinds begin 2007 rond de 20ste week van hun zwangerschap een echo laten maken, of, zoals het officieel heet, een structureel echoscopisch onderzoek (SEO) laten doen. De foetus wordt daarbij op een aantal afwijkingen onderzocht: heeft hij een open ruggetje, ontwikkelen de nieren zich wel zoals het moet?

          Trouw,

          Daar hebben ze voor gekozen omdat mensen al bekend waren met de "20 weken-echo", wat de Jip & Janneke-term is voor structureel echoscopisch onderzoek (SEO). Maar waar die echo inderdaad op of rond de 20 weken verricht hoort te worden, komt dat voor de vaccinatie veel minder nauw.

          Fok!,

          Het gaat in de 20ste tot 24ste week om vrouwen van wie de foetus een afwijking blijkt te hebben als spina bifida (open rug), een waterhoofd of een schisis (open lip of gehemelte). Die afwijkingen worden ontdekt op de echo bij 20 weken zwangerschap die alle zwangere vrouwen sinds begin vorig jaar krijgen, tenzij ze dat echt niet willen. Voorheen heette zo'n echo een 'pretecho' – veelal gebruikt om te zien of het een jongen of meisje was – en werd die niet vergoed. De Inspectie schrijft: "Het is aannemelijk dat deze stijging in de ziekenhuizen gerelateerd is aan de invoering van het structureel echoscopisch onderzoek (SEO), een screeningsonderzoek rond 20 weken zwangerschap." De stijging van het aantal zwangerschapsafbrekingen na de 20-wekenecho kan worden beschouwd als goed nieuws, zegt gynaecoloog Gerda Zeeman van het Universitair Medisch Centrum Groningen desgevraagd.

          NRC Handelsblad,

          Etymologie


          Aard herkomst inheems woord
          Vroegste datering 2008