zoekmachineoptimalisatie


zoekmachineoptimalisatie 1.0

(ICT; neologisme)

geheel van methodes om een webpagina of website hoog te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines; verrijking van een webpagina of website om die goed vindbaar te maken voor zoekmachines; SEO

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zoekmachineoptimalisatie…

is optimalisatie; is verbetering

  • [Functie] dient om een webpagina of website snel en makkelijk vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google, waardoor die webpagina of website veel bezoekers krijgt
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een vorm van marketing; houdt in dat een webpagina of website technisch goed in elkaar zit, relevante en leesbare content en meta-informatie bevat, en dat er veel naar gelinkt wordt door andere websites
  • [Werking of functionering] houdt in dat een webpagina of website technisch goed in elkaar zit, relevante en leesbare content en meta-informatie bevat, en dat er veel naar gelinkt wordt door andere websites
  • [Toepassingsgebied of bereik] is meestal vooral gericht op de grootste zoekmachine Google

Algemene voorbeelden


Zoekmachineoptimalisatie is de kunst om je website op een bepaalde manier te maken of op te bouwen zodat Google en bezoekers je website gemakkelijk kunnen vinden. Maar het betekent ook je webpagina hoog laten scoren in Google voor relevante zoekwoorden.

https://www.sortlist.be/en/agency/smartdata-agency

Indien je wilt weten wat zoekmachineoptimalisatie is, oftewel SEO (Search Engine Optimization), kan ik het heel kort houden: hoog scoren in de zoekmachines met verschillende zoekopdrachten.

https://juist.nl/blog/zoekmachineoptimalisatie-wat-is-seo/,

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) gaat vaak over het maken van kleine aanpassingen in delen van je website. Als je deze wijzigingen afzonderlijk bekijkt, lijken deze wellicht kleine verbeteringen. Als je deze echter combineert met andere optimalisaties, kunnen deze wijzigingen een aanzienlijke invloed hebben op de gebruikerservaring van je site en de prestaties van je site in organische zoekresultaten.

https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=nl

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd, is de kunst van het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zodat je gevonden kunt worden in de zoekresultaten en op die manier (meer) verkeer naar je website kunt krijgen.

https://imu.nl/internet-marketing-kennisbank/zoekmachine-optimalisatie/

Combinatiemogelijkheden


in voorzetselgroep


  • met zoekmachineoptimalisatie

Meer bezoekers naar je website met zoekmachineoptimalisatie (SEO); het is de gekoesterde droom van elke website-eigenaar. Door je website voor zoekmachines te optimaliseren op het gebied van content, techniek en offsite rankingfactoren zorgen wij voor hogere posities in Google en dús meer verkeer naar je website en meer leads.

https://www.iclicks.nl/zoekmachine-optimalisatie

  • door middel van zoekmachineoptimalisatie

Als het bezoekersaantal van je website tegenvalt, heeft dat vaak te maken met de vindbaarheid van je site. Het goede nieuws is dat je door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) hier iets aan kan doen.

https://www.transmissie.nl/communicatie/zoekmachineoptimalisatie-wat-moet-je-wel-en-niet-doen/,

met substantief ervoor


  • het vakgebied zoekmachineoptimalisatie

Omdat Google zijn bezoekers de beste resultaten wil presenteren heeft zij een zoekalgoritme ontwikkeld dat op basis van verschillende factoren een website meer prioriteit geeft in de zoekmachineresultaten. Dit algoritme is grotendeels geheim en verandert constant, maar door onderzoek en test hebben specialisten wel belangrijke rankingfactoren weten te achterhalen. Het vakgebied zoekmachineoptimalisatie is hieruit ontstaan.

https://setfocus.nl/zoekmachine-optimalisatie/

met ander, nevengeschikt substantief


  • Google en zoekmachineoptimalisatie

Google en zoekmachineoptimalisatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

https://setfocus.nl/zoekmachine-optimalisatie/

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2001