adoptiefzoon


adoptiefzoon 1.0

zoon die geadopteerd is; adoptiezoon
Vaak gebruikt in de context van het Romeinse keizerrijk.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een adoptiefzoon…

is een zoon; is een persoon

   Algemene voorbeelden


   Bureau Jeugdzorg was er wel heel snel bij om mijn adoptiefzoon uit huis te plaatsen terwijl de psychiater de IBS voor mij niet eens rond kreeg en ik helemaal geen dossier had van psychische klachten. Wij waren nog nooit met jeugdzorg in aanraking geweest en mijn zoon gedroeg zich voorbeeldig.

   http://www.burojeugdzorg.nl/285.htm

   Belgen zijn hun eigen staatsvijand nummer één; hoogst uitzonderlijk zullen zij hun land uit volle borst en onverbloemd de liefde verklaren. Tenzij de koning verjaart en à volonté trakteert. Dat het hier goed toeven is, wordt eerder door adoptiefzonen opgemerkt dan door de geboren en getogen staatsburgers. De Koerdische auteur Jamil Shakely (42) belandde vijftien jaar geleden geheel toevallig in België.

   http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=G8A762TS,

   Drusus en Tiberius, adoptiefzoons van keizer Augustus (27 v. Chr. - 14 n. Chr.) sloten een wapenstilstand met de Friezen en spraken af dat ze belasting zouden betalen in de vorm van koeienhuiden.

   http://www.cultuurwijzer.nl/cultuurwijzer.nl/cultuurwijzer.nl/i000748.html

   In Rome aangekomen liet Octavianus meteen weten dat hij de positie als Caesars adoptiefzoon en zijn belangrijkste erfgenaam accepteerde.

   http://books.google.nl/books?id=_GGdPe92hUAC&pg=PA116&lpg=PA116&dq=adoptiefzoon&source=bl&ots=nRqoSyHVjd&sig=vXx_fnciZ_ERdB8hpIEwhuzIMkk&hl=nl&sa=X&ei=kRk6T8HbBs3_-ga75eGsBw&ved=0CDAQ6AEwAjgU#v=onepage&q=adoptiefzoon&f=false,

   De Romeinse keizer Augustus heeft twee adoptiefzonen, Drusus en Tiberius.

   http://www.collectieutrecht.nl/view.asp?type=object&id=144

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding