adoptiezoon


adoptiezoon 1.0

zoon die geadopteerd is; adoptiefzoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een adoptiezoon…

is een zoon; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is geadopteerd

  Hoofdsemagram: zoon


  Algemene voorbeelden


  De adoptiezoon van Marjan zit in Frans Guyana een gevangenisstraf uit van tweeëntwintig maanden. Hij werd opgepakt voor drugssmokkel.

  http://www.lydiavanderweide.nl/nouveau/artikel.php?pArt=112

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een Haïtiaanse adoptiezoon
  • een Vietnamese adoptiezoon

  Martin en Nicolet Koetsier zaten al meer dan twee jaar te wachten tot de procedure van hun Haïtiaanse adoptiezoon Djém afgerond was. Toen de aardbeving Haïti trof, woonde Jam nog in een weeshuis op Haïti. Na dagen in spanning te hebben gezeten, kwam het nieuws dat Djém via de versnelde adoptieprocedure naar Nederland zou komen.

  http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?cHash=d36ca6737e&tx_ttnews%5BbackPid%5D=111&tx_ttnews%5Btt_news%5D=14599,

  Vietnamese adoptiezoon Brangelina herenigd met oma. Terwijl ze in het exclusieve vakantiepark Six Senses in Vietnam verbleven, hebben Angelina Jolie en Brad Pitt voor hun 8-jarige adoptiezoon Pax een ontmoeting geregeld met de oma van het kind. Pax verbleef in een weeshuis toen hij vier jaar geleden door het Hollywood-koppel werd geadopteerd.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3046165/2011/11/22/Vietnamese-adoptiezoon-Brangelina-herenigd-met-oma.dhtml,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding