ambulanceklever


ambulanceklever 1.0

(neologisme)

automobilist die dicht achter een ambulance met sirene aan rijdt om zo sneller op te kunnen schieten in het verkeer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ambulanceklever…

is een bumperklever; is een automobilist; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] rijdt te dicht achter een ambulance met sirene aan om zo sneller op te kunnen schieten in het verkeer

    Algemene voorbeelden


    De politie heeft zaterdagmiddag een 40-jarige man uit Utrecht ter hoogte van het Groningse plaatsje Leek van de A7 gehaald omdat hij aan het 'ambulancekleven' was, zo meldde een zegsman zondag [...]. De ambulancebroeders seinden de politie Groningen in, die de man bij Leek opwachtte. Daar dwongen agenten de automobilist van de weg. Hij verklaarde "dat het op deze manier zo lekker opschoot" [...]. Eerder deze week meldden de hulpdiensten dat ze hard gaan optreden tegen zogenoemde ambulanceklevers. Dit gebeurde naar aanleiding van drie soortgelijke gevallen in Midden- en West-Brabant.

    http://www.nu.nl/binnenland/2589387/ambulanceklever-van-a7-gehaald.html,

    Hulpdiensten gaan hard optreden tegen zogenoemde ambulanceklevers. Dat zijn automobilisten die op zeer korte afstand een ambulance volgen die met grote snelheid naar een spoedgeval rijdt.

    http://www.nu.nl/binnenland/2586495/hulpdiensten-pakken-ambulanceklever.html,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2011
    Benoemingsmotief Een ambulanceklever is een automobilist die automobilist die zo dicht achter een ambulance aan rijdt dat het lijkt alsof hij eraan vastgekleefd zit. bumperkleven achter een ambulance met sirene.