anesthesist


anesthesist 1.0

arts die is gespecialiseerd in de verdoving en het onder narcose houden van operatiepatiënten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een anesthesist…

is een arts; is een persoon

  • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de verdoving en het onder narcose houden van operatiepatënten

    Hoofdsemagram: arts


    Algemene voorbeelden


    De anesthesist die u de vorige dag zag op de kamer ontfermt zich nu over uw kind. Eerst zal hij of zij uw kind aansluiten op een monitor waarop de hartslag, de ademhaling, de bloeddruk, het zuurstofgehalte en veel meer te zien zijn. Deze parameters zijn voor de anesthesist van groot belang tijdens de ingreep zelf. Hiermee kan hij of zij uw kind nauwgezet volgen. De volgende stap is het verdoven. Met verschillende medicamenten wordt uw kind in een diepe slaap gebracht. Artsen noemen dit een volledige narcose. Uw kind slaapt zeer vast, weet niets van wat er rond zich gebeurt en voelt geen pijn. Het ademt ook niet meer zelf, daarom wordt er een tube geplaatst in de luchtwegen zodat uw kind met een beademingsmachine kan geholpen worden.

    http://www.uzleuven.be/UZroot/content/home/wieiswie/diensten/kindercardiologie/inhetziekenhuis/

    Nog voor de operatie, als het kind al onder volledige verdoving is, heeft de anesthesist al een buisje geplaatst in de luchtwegen. Dit buisje wordt verbonden met een tube waarop twee buisjes aangesloten worden. Die staan in verbinding met het beademingsapparaat.

    http://www.uzleuven.be/UZroot/content/home/wieiswie/diensten/kindercardiologie/inhetziekenhuis/

    In de operatiezaal wordt eerst een infuus geplaatst. Daarna gaat de anesthesist uw rug onderzoeken en de plaats bepalen voor de lokale verdoving. Tussen 2 wervels wordt er een fijn naaldje ingebracht tot in de ruimte onder het ruggenmerg. Langs dit naaldje wordt de lokale verdoving ingespoten. Uw voeten worden warm en na enkele minuten voelt u niets meer in uw onderlichaam en de benen.

    http://urologiehasselt.be/patienten.html

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen