bakkersbedrijf


bakkersbedrijf 1.0

bedrijf waar brood (en vaak ook banket) wordt verkocht en vervaardigd; bedrijf uit de bakkerijsector; bakkerij; bakkerswinkel

Semagram


Een bakkersbedrijf…

is een bedrijf

 • [Activiteit of handeling] verkoopt en vervaardigt brood (en vaak ook banket)
 • [Wijze] produceert bakkerijproducten op grote schaal

  Algemene voorbeelden


  Volgens een enquête van het GAK zou veertig procent van de werkgevers bereid zijn aanvullende verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid en ziekengeld af te sluiten. De bedrijfsvereniging voor het bakkersbedrijf heeft besloten een eigen verzekeringsmaatschappij op te richten om die verzekeringen te kunnen aanbieden aan de leden.

  NRC,

  Bakkers hanteren een te lage verkoopprijs. Brood is nog steeds te goedkoop. Dat is één van de conclusies uit het tweejaarlijkse onderzoek dat het NBC (Nederlands Bakkerij Centrum) uitvoert onder bakkersbedrijven.

  http://www.markt-handel.com/nieuws/0283.htm,

  Na de Tweede Wereldoorlog kende de Wijker gemeenschap wel zes bakkersbedrijven. Na de traditionele optocht op 5 december stelden de bakkers de jeugd en haar ouders elk jaar in de gelegenheid om in de bedrijven spelletjes te doen.

  Meppeler Courant,

  Waren er in 2000 nog 2425 gemengde bakkersbedrijven, in 2002 zijn dat er nog maar 2121. In hoeverre het te lage rendement van invloed is op het dalende aantal bakkers, blijkt niet het Structuurrapport.

  http://www.markt-handel.com/nieuws/0283.htm,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • succesvolle bakkersbedrijven

  Succesvolle bakkersbedrijven spelen voortdurend in op de veranderende wensen van consumenten, zoals op dit moment de trends van gemak, luxe- en de bio-trend. Dit leidt tot nieuwe producten, bijstellingen van het assortiment en het aanzien van de winkel en mogelijk zelfs voor de gehanteerde winkelformule.

  http://www.lobhtv.nl/docs/20031024_bakkerijbranche.doc.,

  met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


  • het bloeiende bakkersbedrijf

  Op een gegeven moment begon het te haperen aan zijn hart, en moest hij zijn bakkerswerk neerleggen. Kort daarvoor had bakkerij Kampherbeek haar honderdjarige bestaan gevierd. De zaak in de Kerkstraat werd overgedragen aan de vierde generatie. Zoon Jan kreeg het beheer over het bloeiende en creatieve bakkersbedrijf.

  Meppeler Courant,

  met substantief ervoor


  • het aantal bakkersbedrijven

  Het aantal bakkersbedrijven daalt overigens nog steeds.

  http://www.markt-handel.com/nieuws/0283.htm,

  De trend in afname van het aantal bakkersbedrijven zet door. Het aantal MKB bakkersbedrijven is met 13% gedaald. Het aantal grootbedrijven is gestegen met 15%. Van de 91 grootbedrijven richten zich 79 op de productie van dagvers groot- en kleinbrood, met name voor het grootwinkelbedrijf.

  http://www.lobhtv.nl/docs/20031024_bakkerijbranche.doc.,

  Vaste verbindingen


  industrieel bakkersbedrijf


   Zie: industrieel bakkersbedrijf

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • bakkersbedrijfje