beeldschermgeneratie


beeldschermgeneratie 1.0

generatie die is opgegroeid met beeldschermen van allerhande electronische apparatuur; meer bepaald: generatie die geboren is tussen 1990 en 2005; generatie Einstein

Semagram


De beeldschermgeneratie…

is een generatie

 • [Leden] bestaat uit mensen die geboren zijn tussen 1990 en 2005
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is opgegroeid met beeldschermen van allerhande electronische apparatuur, zoals televisies, computers, tablets, mobiele telefoons, e-readers en gameboys

  Algemene voorbeelden


  Kent u het boek al: 'Generatie Einstein, slimmer, sneller en socialer'? Dat gaat over de jongeren van nu: de beeldschermgeneratie, of: de pretparkgeneratie, of: de apenstaartgeneratie. Dat zijn die irritante pubers die ongeïnteresseerd in de bank hangen, een grote mond hebben als je ze aanspreekt, en de werkwoordspelling met die rare d's en t's aan hun laars lappen. Slimmer, sneller, socialer? Het is maar vanuit welke kant je het bekijkt.

  http://www.gelderlander.nl/algemeen/discussie/2174231/Hester-macrander-Kwalntiteit.ece,

  Centrum Jeugd en Gezin (CJG), afdeling Medemblik, verzorgt in samenwerking met SG De Dijk op 11 maart de gratis informatieavond: Mijn kind is van de beeldschermgeneratie. Tijdens de bijeenkomst krijgen ouders/opvoeders informatie over sociale media, gamen en hoe daar mee om te gaan.

  http://www.rodi.nl/widgets/1704-medemblik/nieuws/1200805-informatieavond-beeldschermgeneratie,

  Ik denk dat jullie het woord beeldschermgeneratie al wel eens langs hebben horen komen [...]. Daar worden 'wij' dan mee bedoeld, de jongeren van tegenwoordig. Want wij hebben nogal veel met beeldschermen te maken: televisie, computer, mobiel, mp3, tablet en tegenwoordig heb je in plaats van een boek een E-reader en de kaarten en de kaartenlezer worden vervangen door een TomTom. Pas had ik er een 'discussie' met mijn moeder over, zijn al die beeldschermen nou 'fout' of 'goed'?

  http://www.hesterly.nl/2013/02/beeldschermgeneratie/,

  Er zijn toenemende gevechten om de macht, nu de industriële beschaving haar wereldheerschappij kwijtraakt en nieuwe krachten onder invloed van geld, kennis en fysieke macht de wereld gaan beheersen. Nieuwe info-technieken, meta-technieken doen opgang bij de 'beeldschermgeneratie'.

  https://stichting-promise.nl/bevrijdingspastoraat/geestelijke-kennis.htm,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • de mobiele beeldschermgeneratie

  Voor nog geen 3 euro wordt boeken lezen weer gemakkelijk voor de mobiele beeldschermgeneratie die niet gewend is om een boek vast te houden.

  http://frislicht.com/2006/01/lezen-voor-de-beeldschermgeneratie.html,