bijenlint


bijenlint 1.0

(dieren; natuur, milieu en energievoorziening; neologisme)

aangelegde strook planten die voor bijen aantrekkelijk zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bijenlint…

is een strook

  • [Doel of bestemming] wordt aangelegd om bijenvolken te ondersteunen
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een aangelegde strook met planten die nectar en pollen leveren aan bijen

    Algemene voorbeelden


    "Wat opvalt is dat de Krottegemnaars een groene en gezellige wijk willen", zegt de burgemeester. Zo wordt er binnenkort een bijenlint gecreëerd waarbij groenzones ingezaaid worden met inheemse planten en bloemen. Er komen ook kruidenbakken en de moestuin in 't Elsenhof krijgt een serre.

    Het Nieuwsblad,

    Maandagavond leggen Sonne Copijn van de Bee Foundation en wilde-bijen-expert Arie Koster uit hoe je Amsterdam aantrekkelijker kunt maken voor bijen. Deze avond is tevens de start van de campagne Amsterdam Zoemt, Creëer een bijenoase. Na afloop intekening op een gratis plantenpakket met inheemse vaste planten die samen een bijenlint moeten vormen.

    nrc.next,

    "Ik vind wespen fascinerende dieren en ik was altijd al op terrasjes een heel fel verdediger van de wesp en ik legde mensen uit dat ze nuttig zijn als kadaveropruimers en muggenbestrijders", vertelt Glandorf. "Op een gegeven moment las ik zoveel onzin in de media, daar wilde ik iets tegen doen. Doordat ik in ons dorp betrokken was bij de aanleg van een bijenlint had ik contact met de Bijenstichting. Ik biechtte op dat ik eigenlijk nog veel enthousiaster ben over wespen en ze vertelden dat er ook een Wespenstichting bestaat."

    Trouw,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2011
    Samenhangende woorden (betekenis) bijen-cao; bijenhalte; bijenhotel; bijensnelweg; insectenhotel