bondsvoorzitter


bondsvoorzitter 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

voorzitter van een sportbondsbestuur; voorzitter van het bestuur van een sportbond

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bondsvoorzitter…

is een voorzitter; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is de voorzitter van het bestuur van een sportbond; is de voorzitter van een sportbondsbestuur

    Algemene voorbeelden


    Jean-Marc Bosman reageerde gisteren op de open brief van de 49 nationale bondsvoorzitters van de Europese voetbalbond (Uefa) aan de Europese Unie.

    De Standaard,

    Met uitzondering van de bondsvoorzitter zijn leden van het bondsbestuur tevens lid van een sectiebestuur.

    http://www.knvb.nl/knvb1/pdf/tekst_reglementen_2000_gestript.pdf,

    De KBVB meldde via Belga dat de bondsvoorzitter het standpunt van de bond zou meedelen en vragen zou beantwoorden.

    De Standaard,

    Algerijnse bondsvoorzitter vermoord. De voorzitter van de Algerijnse voetbalbond Rachid Haraigue is zaterdagmorgen bij zijn huis doodgeschoten.

    Meppeler Courant,

    Bij Nederland was Taco van den Honert met vijf treffers uit strafcorners topschutter. Het Belgische sprookje is meteen definitief voorbij. Bondsvoorzitter Jean-Claude Leclef weigert van een mislukking te gewagen en kijkt nu al uit naar de toekomst.

    De Standaard,

    De open brief is gericht aan bondsvoorzitter Jeu Sprengers van de KNVB en het Sectiebestuur Betaald Voetbal onder leiding van Jos Staatsen.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    bondsvoorzitter 2.0

    (business, economie en financiën)

    voorzitter van het bestuur van een vakbond, een bond van vakverenigingen of een bond van belangenverenigingen

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een bondsvoorzitter…

    is een voorzitter; is een persoon

    • [Toepassingsgebied of bereik] is de voorzitter van het bestuur van een vakbond, een bond van vakverenigingen of een bond van belangenverenigingen; is de voorzitter van een vakbondsbestuur, een vakverenigingsbestuur of een belangenverenigingsbestuur

      Algemene voorbeelden


      "Het minimumloon is voor de Industrie- en voedingsbond CNV onaantastbaar," zei bondsvoorzitter D. Terpstra gisteren tijdens een ledenvergadering in Leerdam.

      NRC,

      De nieuwe bondsvoorzitter treedt op als voorzitter van het hoofdbestuur en de bondsraad.

      http://www.bovag.nl/

      De Drentse Prot. Chr. Ouderenbond (PCOB) wijst een politieke partij voor ouderen principieel van de hand. Dat deelde de PCOB-voorzitter in Drenthe, de heer A. Hulshof te Assen, mee op de provinciale ontmoetingsdag van deze ouderenorganisatie [...]. Tijdens de bijeenkomst onder de titel 'Ouderenbeleid nu en in de toekomst' werden referaten gehouden door de bondsvoorzitter drs. S. Baar en de drentse gedeputeerde Mr. J.J.L. Pastoor.

      Meppeler Courant,

      "Actie, actie" klinkt het uit de zaal als bondsvoorzitter B. van der Weg en CAO-onderhandelaar N. Broers hun toespraken houden, maar als hun collega T. Hagen aan het einde van de morgen op het podium verschijnt om uit te leggen wat de volgende acties zullen zijn, staat de helft van de zaal al in de rij om zijn lunchpakket op te halen.

      NRC,

      Bondsvoorzitter Hans van Duijn en bondssecretaris Frans van der Heiden brachten in januari een kort werkbezoek aan de West-Kaap om na te gaan op welke gebieden ondersteuning het meest gewenst is en in welke vorm de benodigde hulp het best kan worden verstrekt.

      http://www.politiebond.nl/Bondsblad/bondsblad.html,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen