carrièrebeleid


carrièrebeleid 1.0

beleid dat het mogelijk maakt dat werknemers in aanmerking komen voor bepaalde, door hen gewenste carrières; beleid dat werknemers in staat stelt een bepaalde carrière te maken; beleid met betrekking tot carrières van werknemers; loopbaanbeleid
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het meer gangbare synoniem loopbaanbeleidl.
Zie ook : loopbaanbeleid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een carrièrebeleid…

is een beleid

  • [Functie] maakt het mogelijk dat werknemers, soms ook toekomstige werknemers (zoals studenten), door hen gewenste carrières kunnen maken
  • [Belanghebbende of begunstigde] is in het belang van (toekomstige) werknemers
  • [Betrokkene] wordt bepaald door werkgevers, inclusief de overheid, of wordt in onderling overleg ontwikkeld door de werkgevers en werknemers

    Hoofdsemagram: beleid


    Algemene voorbeelden


    De minister van binnenlandse zaken heeft een pinnig briefje gestuurd en Patijn erop gewezen dat Kuiper, de huidige tweede man na Nordholt, in principe niet in aanmerking komt voor de opvolging. Dat druist in tegen het carrièrebeleid bij de politietop.

    NRC,

    In mijn ogen zijn krijgsmachtbrede verschillen in visie op loopbaan- en carrièrebeleid voor hoofdofficieren moeilijker uit te leggen dan in de opeenvolging van operationele subalterne functies, in aanloop naar de operationele hoofdofficierfuncties.

    http://www.kvmo.nl/top-zonder-berg,

    In de komende maanden wordt op initiatief van het Directoraat Generaal Veiligheid met de stuurgroep verder gesproken over carrièrebeleid voor de politietop.

    http://www.politietopdivers.nl/article/succesfactoren-aanpak-programma

    Er is sprake van het ontwikkelen van een carrièrebeleid, ook ten aanzien van de rechterlijke macht. Ik wil wel wijzen op een verschil. Een carrièrebeleid geldt ook voor het Openbaar Ministerie, maar er is een verschil tussen het Openbaar Ministerie en de zittende magistratuur.

    http://www.statengeneraaldigitaal.nl/document/tekst?id=sgd%3A19811982%3A0000876&pagina=8,

    Bent u vanuit uw organisatie verantwoordelijk voor het binden van talent? Bent u vanuit een onderwijsinstelling verantwoordelijk voor het carrièrebeleid? Bent u ondernemer op het snijvlak van masterstudenten en bedrijfsleven? Bent u zelf masterstudent? We willen u graag inspireren en kunnen uw input goed gebruiken!

    http://masterklasse.nl/2011/doe-mee-uitnodiging-masterklasse-in-de-lift-9-11-2011-in-den-haag/,

    Het Universitair Medisch Centrum Groningen kent een speciaal carrièrebeleid voor talentvolle onderzoekers.

    http://www.academictransfer.com/employer/UMCG/vacancy/6300/lang/nl/

    In ieder geval leren wij onze studenten wel te kijken naar carrièremogelijkheden, ze hebben geen (SBRM) HBO diploma gehaald om vacatures te vullen, natuurlijk. Dat carrièrebeleid is wel opgezet door grote retailorganisaties, maar mankeert vaak bij de kleinere.

    http://www.retailnews.nl/rubrieken/meer/personeel/30911/retail-komt-filiaalmanagers-tekort.html,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen