carrièreontwikkeling


carrièreontwikkeling 1.0

wijze waarop een carrière zich ontwikkelt; vaak in het bijzonder: mogelijkheid om een carrière op te bouwen; mogelijkheid om carrière te maken; loopbaanontwikkeling; carrièremogelijkheid; loopbaanmogelijkheid; loopbaankans; carrièrekans
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het meer gangbare synoniem loopbaanontwikkeling.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een carrièreontwikkeling…

is een ontwikkeling

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de ontwikkeling van een carrière

    Algemene voorbeelden


    Bij de andere bank bleek 80 procent van de deelnemers door te stromen naar hogere managementfuncties. Het verschil zat in het carrièreperspectief. Omdat bij de eerste bank het diploma geen zichtbare gevolgen had in de carrièreontwikkeling, trokken deelnemers hun eigen conclusies. Bij de tweede kregen de high-potentials al gedurende de opleiding nieuwe promotiekansen, bouwden zij aan hun interne netwerk en groeiden in solidariteit en loyaliteit naar hun werkgever.

    http://www.anaxagoras.nl/publicaties.htm

    Velen fronsten de wenkbrauwen toen dit overvriendelijke meisje de overstap deed van de ontvangstbalie naar de buitendienstverkoop. Metro moedigt dit soort carrièreontwikkeling sterk aan, en tot dusver is Martine redelijk succesvol.

    Scènes op het werk, Paul Desmedt,

    Wij hebben de beste trainingsprogramma's in onze industrie, en wij zien verdere ontwikkeling, door bijvoorbeeld een MBA, als onderdeel van de natuurlijke carrièreontwikkeling van onze consultants.

    http://www.intermediair.nl/index.shtml?http://www.intermediair.nl/jaarboek/jb_544.html

    Bij Shell is carrière-ontwikkeling het fundament van onze gehele bedrijfsstrategie. Door elk individu de ondersteuning en opleiding te geven die zij nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen, leveren wij en u op uw beurt een bijdrage aan uw eigen persoonlijke groei en het succes van ons bedrijf.

    http://www.shell.nl/home/content/nld/aboutshell/careers/professionals/career_progression/professionals_careerprogression.html

    Tijdens dit gesprek worden de verwezenlijkingen van het afgelopen jaar geëvalueerd, worden de doelstellingen voor het komende jaar vastgelegd, net als de behoeften op opleidingsvlak, en worden mogelijke carrièreontwikkelingen onder de loep genomen.

    http://www.be.total.com/content/nl/hr/Carrieremogelijkheden.aspx

    De Wet verlangt van de toezichthouder dat deze richtlijnen uitgeeft op het gebied van kwaliteitscontrole voor accountantskantoren, onder meer over de bewaking van ethische en onafhankelijkheidskwesties, interne en externe raadpleging over controlekwesties, controlesupervisie, de aanname, ontwikkeling en carrièreontwikkeling van controlemedewerkers, cliëntacceptatie en -continuatie, en interne inspecties.

    http://www.kintraco.nl/sarbanes%20oxley%20act%20samenvatting.htm,

    Carrièreontwikkeling bij Baxter is gebaseerd op onze verwachtingen op het gebied van leiderschap, het geïntegreerde plan met gedeelde waarden, bekwaamheden en persoonlijke eigenschappen dat een algemeen overzicht geeft van wat van iedere medewerker wordt verwacht.

    http://www.careers.baxter.com/nl/our_culture/career_development.html

    Daarnaast is het doel om de mentor, de mentee en het bedrijf waar ze werken, bewust te maken van genderaspecten die relevant zijn voor de carrièreontwikkelingen van de vrouwelijke high potentials.

    http://www.opportunity.nl/2008/05/mentoring-ing/