loopbaankans


loopbaankans 1.0

kans om een loopbaan op te bouwen; kans op een loopbaan of een goede, betere, passende loopbaan; kans om carrière te maken; carrièrekans; carrièremogelijkheid
Zie voor de combinatiemogelijkheden de meer gangbare synoniemen carrièrekans en carrièremogelijkheid.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een loopbaankans…

is een kans

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de kans om een loopbaan op te bouwen

    Hoofdsemagram: kans


    Algemene voorbeelden


    Deeltijders hebben minder loopbaankansen en verdienen daardoor verhoudingsgewijs minder dan voltijdse werknemers.

    De Standaard,

    Waar de carrière van een veertigplusser tot voor kort zelden spannende wendingen nam, valt er voor deze groep vandaag de dag heel wat te beleven op de arbeidsmarkt. Bedrijven zijn steeds vaker bereid ook 'ouderen' een nieuwe loopbaankans te bieden.

    http://www.ireneschoemakers.nl/pagina/artikelen-en-interviews/het-leven-begint-bij-veertig

    Je zal maar een prille veertiger en werkloos zijn. Uit een recente Nederlandse enquête blijkt immers dat die kategorie werknemers de meeste hinder ondervindt van leeftijdsdiscriminatie bij sollicitaties, loopbaankansen en bijscholing.

    De Standaard,

    Abvakabo FNV gaat voor mensen, in de universiteit en in de Universiteitsraad. Wij zetten ons in voor: Zinvol werk, mét uitdagingen en loopbaankansen voor iedereen. Rust in plaats van reorganisaties. Géén gedwongen ontslagen. Kerntaken voorop. Geen groei om de groei.

    http://organisatie.leidenuniv.nl/medezeggenschap/universiteitsraad/partijen/abvakabo.html,

    Tweeëntwintig procent van de klachten over een leeftijdsgrens bij vakatures komt van werknemers tussen 51 en 60 jaar oud. De veertigers jammeren daarover bijna tweemaal zo vaak (49 %). De dertigers houden het op 17,5 % van die klachten. Dezelfde verhoudingen keren terug bij klachten over afwijzingen na een sollicitatie, over loopbaankansen en over het gebrek aan kansen op her- of bijscholing.

    De Standaard,

    De groei van Eurotronic biedt een prima loopbaankans voor een technisch gerichte account manager standplaats Alphen aan den Rijn.

    http://www.careerbuilder.nl/INTL/JobSeeker/Jobs/JobDetails.aspx?siteid=TrovitNL&Job_DID=JHQ1PB77VHN115SMQ7H

    Kontraktuelen hebben geen loopbaankansen. Rita Mulier waarschuwt er ook voor dat sommige funkties van de lage niveaus D en E, zoals daktylo's en logistiek personeel, door de informatizering en automatizering in het gedrang komen. Het gaat vooral om vrouwen.

    De Standaard,

    Net zoals een organisatie zijn bakens uitzet en zijn doelen op korte, middellange en lange termijn bepaalt, zo is het voor een leidinggevende even onontbeerlijk om zijn ontwikkelingsbehoeften pro-actief in kaart te brengen en zich tijdig klaar te stomen voor nieuwe loopbaankansen.

    http://www.entrance.be/Bedrijf/benchmarking.htm

    De Hoge Raad houdt een verrassend pleidooi voor het beschikbaar stellen van loopbaanbegeleiders aan alle werkenden: een soort centra voor studie- en beroepsoriëntering voor werkenden; die moeten er een coach vinden die hen vertelt waar hun loopbaankansen en vormingskansen liggen.

    De Standaard,

    Bij het geven van loopbaankansen houdt men er geen rekening mee dat die vrouwen ook hogere functies ambiëren.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen