cashbackactie


cashbackactie 1.0

(business, economie en financiën; neologisme)

actie waarbij een klant geld terugkrijgt na de aanschaf van een bepaald product of een bepaalde dienst, meestal gebruikt om een klant over te halen iets te kopen
Zie ook : cashback

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een cashbackactie…

is een actie

  • [Functie] is vaak bedoeld om een klant over te halen iets aan te schaffen
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een actie waarbij een klant geld terugkrijgt
  • [Belanghebbende of begunstigde] is gericht op klanten die een bepaald product of een bepaalde dienst aanschaffen

    Hoofdsemagram: actie


    Algemene voorbeelden


    Het originele doel van de cashbackmethode was: verleiden en verkopen. Net als de staaltjes en gratis blikjes frisdrank die fabrikanten soms uitdelen, moet ze nieuwe producten in je karretje doen belanden.

    Het Laatste Nieuws,

    De officiële richtprijs van de Omnia W is 299 euro. Tot eind maart loopt er bij Samsung een cashbackactie en storten ze 50 euro van de aankoopprijs terug op jouw rekening. Wie een betaalbare Windows Phone zoekt, moet deze Samsung Omnia W zeker in overweging nemen.

    De Standaard,

    De ceo werd in Frankrijk bekend door via zijn verzekeringsfirma Sfam schade- en diefstalverzekeringen te verkopen voor gsm's en laptops. Dat gebeurde onder meer via de Fnac-winkels. Geen onverdeeld succes, want de activiteit leidde tot tal van klachten van klanten, omdat ze niet wisten dat ze zo'n verzekering hadden gekocht, of omdat de premies sterk bleken op te lopen. Het ondertussen tot Indexia herdoopte Sfam, dat in 2020 de Switch-winkels kocht, kwam ook in ons land in opspraak vanwege soortgelijke praktijken. Consumentenorganisatie Test Aankoop verzamelde honderden klachten van misnoegde consumenten die zich onder het mom van een cashbackactie een dure verzekering lieten aanpraten. Daarop verbood de financiële marktautoriteit FSMA Switch om nog langer verzekeringsproducten te verkopen op de Belgische markt.

    De Standaard,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2000