concentratieboog


concentratieboog 1.0

mate waarin of tijd gedurende welke iemand geconcentreerd blijft of zijn aandacht ergens bij kan houden, bijvoorbeeld om te lezen, luisteren, studeren, etc.; spanningsboog

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een concentratieboog…

is een mate

      Algemene voorbeelden


      Het valt Hugo Meekes, docent thermodynamica, vooral op tijdens de werkgroepen. Als zijn studenten in groepjes sommen maken. Een paar minuten houden ze het vol. Maar dan babbelen ze alweer over iets anders of grijpen ze naar hun mobieltje. "De concentratieboog is heel kort. En dat is jammer, want je kunnen concentreren is een belangrijke voorwaarde om te kunnen studeren."

      https://www.voxweb.nl/nieuws/docent-vs-iphone-strijd-om-aandacht,

      Houd rekening met je concentratieboog. Bij de meeste gezonde mensen is deze zo rond de drie kwartier. Zorg dat je steeds na deze tijd een korte pauze houdt van 10 minuten.

      http://www.studietips.leidenuniv.nl/concendo.html

      Combinatiemogelijkheden


      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • een concentratieboog van een kwartier

      Met de bushalte in het vizier neemt u uw eerste herbal energizer. Let op: één pil, niet twee. Het blijft een beetje het idee van een groot span paarden voor een kapotte Smart. U wordt er een beetje shaky van, en waar u het normaal al moeilijk vindt een concentratieboog van een kwartier vol te maken, springt u nu na een halve minuut al op uit uw bureaustoel, om weer naar de wc te rennen. Vooral in beroepsgroepen waar rust, aandacht en een fijne motoriek worden gevraagd, zijn energizers af te raden.

      https://www.volkskrant.nl/mensen/nooit-meer-sla~b0683cda/,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding