doelpunt


doelpunt 1.0

(sport en recreatie; watersport; voetbal)

punt dat bij een balspel gemaakt wordt door de bal of, zoals bij ijshockey de puck, op reglementaire wijze in het doel van de tegenstander te plaatsen; goal; treffer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een doelpunt…

is een punt

 • [Plaats] wordt gemaakt op de helft van de tegenstander door de bal of puck in het doel van de tegenstander te plaatsen; wordt in het geval van een eigen doelpunt op de eigen helft gemaakt door in eigen doel te scoren
 • [Gevolg of resultaat] leidt tot vreugde bij spelers, strafleden en supporters van de ploeg die het punt gemaakt heeft en leidt tot teleurstelling bij spelers, strafleden en supporters van de ploeg die het punt moet incasseren
 • [Legitimiteit] moet door de scheidsrechter of scheidsrechters goedgekeurd zijn; wordt goedgekeurd als de bal geheel over de doellijn is geweest
 • [Toepassingsgebied of bereik] is een punt bij balspelen, zoals voetbal, hockey, handbal, korfbal, waterpolo en ijshockey

Hoofdsemagram: punt


Algemene voorbeelden


Michel Kreek verruilde vorig jaar november Ajax voor Padova. De voetballer, die door het afzeggen van acht oud-clubgenoten gisteren werd geselecteerd voor het Nederlands elftal, heeft het naar zijn zin in Italië. "Er wordt natuurlijk wel wat van me verwacht. In dienst van het elftal spelen is daarom niet voldoende. Een doelpunt, dát telt."

NRC,

In vrijwel alle andere speelsteden, vooral Rotterdam en Amsterdam, deden de organisatoren hun best de mooiste doelpunten te verpesten. Want wie komt er nu op het idee om de netten in De Kuip en de ArenA uit een zo donker nylon te knopen, dat het lijkt alsof ze al jaren in de doelen hangen weg te rotten? [...]. Nee, dan Brugge, met zijn sneeuwwitte netten. Hier was elke treffer een genot, zoals het hoort, want doelpunten zijn de laatste penseelstreek van een schilderij.

Metro,

Combinatiemogelijkheden


als subject bij een werkwoord


 • in de lucht hangen
 • komen
 • ontbreken
 • op naam komen van
 • ontstaan
 • tot stand komen
 • tellen
 • teweegbrengen
 • uitblijven
 • vallen
 • volgen
 • als rijpe appels vallen
 • de hele wereld overgaan

Van de opschudding die het eerste doelpunt teweegbrengt maak ik gebruik door me tussen de opgesprongen en luid juichende mensen heen te wringen naar de ingang van de tribune, waar ik het veld ook kan overzien en gelijk een open vluchtweg achter me weet.

Een zwervend bestaan, Bob den Uyl,

Kenners zien veel meer dan leken, dat is een uitgemaakte zaak; zij kennen de diepere implicaties van een ogenschijnlijk zinloze pass, voorzien bepaalde situaties en voelen vooral ook een doelpunt of een gele kaart 'in de lucht hangen'.

Een zwervend bestaan, Bob den Uyl,

'Uit een voorzet van rechts nam hij de bal in één keer op de hak. De bal vloog over hem heen en strak de kruising in. We hebben vijf minuten blauw gelegen van het lachen. Als je er een filmploeg aanwezig was, dan was dat doelpunt de hele wereld overgegaan.'

Meppeler Courant,

Nadat de speler die de strafschop neemt, de bal in het spel heeft gebracht, mag geen enkele speler, behalve de doelverdediger van het andere team, de bal spelen of aanraken, voordat de strafschop zijn uitwerking heeft gehad. Straf. Voor een overtreding van deze regel: a. door het verdedigende team moet de strafschop worden overgenomen, indien hieruit geen doelpunt is ontstaan; b. door een speler van het aanvallende team, dient de strafschop te worden overgenomen, indien hieruit een doelpunt is ontstaan; c. door een speler van het aanvallende team, dient aan de tegenstander een indirecte vrije schop te worden toegekend op de plaats van overschrijding van de zes-meterlijn, indien hieruit geen doelpunt is ontstaan.

http://www.knvb.nl/knvb1/pdf/Spelregels_Zaalvoetbal.pdf,

Na rust vielen de doelpunten als rijpe appels. Binnen een minuut stond het al 2-0 voor VVOG door een goal van (opnieuw) Henri Brink.

Meppeler Courant,

De partij golfde voortdurend heen en weer in die dertig bijkomende minuten en de doelpunten volgden.

De Standaard,

"Weet je wat zijn probleem is? Robert wil altijd zelf scoren en daarom houdt hij zich zo dicht mogelijk bij de zestien meter op. Misschien heeft hij nu begrepen dat de doelpunten ook volgen als hij zoals vandaag overal het spel zoekt", zei Broos, nog steeds op zijn hoede voor de grillige Kroaat.

De Standaard,

Kansen waren er, maar het doelpunt kwam er niet.

De Standaard,

"Dat doelpunt kwam totaal onverwachts", aldus Maas.

NRC,

De doelpunten kwamen op naam van Balbo en Trotti.

NRC,

Een doelpunt telt, een voorzet niet.

NRC,

"Vandaag hebben we laten zien dat we mentaal sterk zijn. Het enige wat ontbrak was een doelpunt."

http://www.hsvhoek.nl/news.asp?newsid=2228,

In het restant van de wedstrijd waren er weliswaar nog mogelijkheden om wederom op gelijke hoogte te komen, het doelpunt bleef echter uit.

http://www.fctwente.nl/nieuws/content/file_1385.stm,

Het was op zich niet opvallend dat juist in het duel tussen de nummers 1 en 3 de doelpunten uitbleven.

http://www.hsvhoek.nl/news.asp?newsid=2228,

VENO herstelde zich toch weer en een doelpunt hing duidelijk in de lucht.

Meppeler Courant,

Na de thee eerst een oppermachtig DVSV. Maar ook nu vielen de doelpunten aan de andere kant.

Meppeler Courant,

Een 1-0-overwinning volstaat vanavond voor Club. In het ideale draaiboek valt dat doelpunt in de laatste minuut.

De Standaard,

Een doelpunt hing in de lucht en na 20 min was het zover.

http://www.vlis.be/voorbije/voetbal2003.htm,

Na bijna een half uur spelen kwam het eerste doelpunt tot stand.

Meppeler Courant,

Op het WK voor Clubs in december in Japan komen er twee extra scheidsrechters die ieder een doellijn in de gaten houden. De FIFA wil daarmee voorkomen dat er ongeldige doelpunten vallen en dat er goals worden onthouden die wél goedgekeurd hadden moeten worden.

http://www.vi.nl/nieuws/fifa-gaat-met-doellijnarbiters-aan-de-slag.htm,

als object bij een werkwoord


 • een doelplunt aanbrengen
 • een doelplunt aanreiken
 • een doelplunt voorbereiden

Bergkamp bereidde het derde doelpunt voor, dat werd gemaakt door Paganin.

Meppeler Courant,

"Maar het geeft natuurlijk wel voldoening als je doelpunten kan aanbrengen."

De Standaard,

"Ik kan doelpunten aanbrengen en er zelf maken."

De Standaard,

Rechtsachter Laeremans die libero Vandersmissen een doelpunt aanreikt: begin dan maar tegen trainer Vandereycken te argumenteren dat hij koud en fantasieloos resultaatvoetbal belijdt.

De Standaard,

 • een doelpunt afkeuren
 • een doelpunt annuleren
 • een doelpunt (niet) goedkeuren
 • een doelpunt (niet) toekennen
 • een doelpunt (niet) valideren
 • een doelpunt afgekeurd zien

Aan de overkant haalde Tanghe een kopstoot van Staelens van de lijn en zag Ekakia een doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

De Standaard,

Zere kopte de bal nog uit de handen van Drouguet in doel, maar het doelpunt werd niet gevalideerd en Zere kreeg geel.

De Standaard,

"Buitenspel", brieste de Ceulemans-garde niet ten onrechte toen ref Schelings, aan zijn laatste wedstrijd in eerste klasse bezig, het doelpunt toch valideerde.

De Standaard,

Twee minuten voor tijd scoorde John Pleister de gelijkmaker, maar alleen de man in het zwart had vooraf een duwfout van Pleister gezien en annuleerde het doelpunt.

Meppeler Courant,

De ongelukkige brave vijftiger die in een onbezonnen moment heeft aangeboden de match te leiden, keurt het dubieuze doelpunt goed.

De Standaard,

Wordt de bal rechtstreeks uit de beginschop in het doel van de tegenstander geschoten, dan moet de scheidsrechter een doelpunt toekennen.

http://www.knvb.nl/knvb1/pdf/Spelregels_Zaalvoetbal.pdf,

Het doelpunt werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel, zoals duidelijk op de televisiebeelden van de wedstrijd is te zien.

http://www.floreant.nl/nieuwsitem.aspx?SoortNieuws=2&AfdelingID=7&NieuwsID=1688,

 • een doelpunt afdwingen
 • doelpunten afdwingen

"Maar het geeft natuurlijk wel voldoening als je doelpunten kan [...] afdwingen."

De Standaard,

 • doelpunten cadeau doen
 • een doelpunt cadeau krijgen
 • doelpunten cadeau krijgen

Tilburg scoorde en kreeg een derde doelpunt cadeau van de scheidsrechter.

http://www.eaters.nl/

De thuisclub kreeg twee doelpunten cadeau.

Meppeler Courant,

Kort na de rust deed Wouden de Deen Tomasson, al even snel en behendig, het derde doelpunt cadeau en in de zeventigste minuut bekroonde hij zijn indrukwekkende optreden met de laatste treffer.

Meppeler Courant,

"Als je weer ziet op welke domme manier we de doelpunten cadeau doen aan de tegenstander, het is niet te geloven", viel er bij zijn Gentse collega Leo Clijsters ook al niet veel opwekkends te noteren.

De Standaard,

 • een, geen doelpunt forceren

Shirley Smith pegelt op doel, Sandra Muller probeert een doelpunt te forceren, Sarina Wiegman geeft twee voorzetten en dan gebeurt het onwaarschijnlijke: een counter van Tsjechië levert al in de zesde minuut een doelpunt op: 1-0 voor de thuisploeg.

Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

Ondanks het numerieke en technische overwicht kon Heerenveen geen doelpunt forceren.

NRC,

 • een, geen doelpunt, doelpunten incasseren
 • een, geen doelpunt, doelpunten krijgen
 • een, geen doelpunt, doelpunten slikken
 • een, geen doelpunt, doelpunten tegen krijgen
 • een, geen doelpunt, doelpunten toestaan

Wijthmen gaf zich nog niet gewonnen en in de laatste tien minuten moest MSC door grote fouten achterin nog twee doelpunten toestaan.

Meppeler Courant,

"Wij voetballen van achteruit met veel vertrouwen. En geen doelpunten krijgen is dé basis in het moderne voetbal."

De Standaard,

Drouguet slikte drie onhoudbare doelpunten, maar moest zich voor het overige alleen strekken naar een vrije schop omheen de muur van Walem.

De Standaard,

"Van dan af liep mijn ploeg verloren", konstateerde Tipuric. "En we kregen ook nog een doelpunt tegen. Op hoekschop nota bene, terwijl wij zoveel centimeters meer in huis hebben."

De Standaard,

Naar het einde van de wedstrijd werd het een ware afstraffing: in totaal werden maar liefst twaalf doelpunten geïncasseerd.

http://www.hemaco.be/%5Cmain.php?main=sport=voetbalverslag,

Gevolg van alle tekortkomingen is dat PSV door persoonlijke fouten aan de lopende band doelpunten incasseert.

De Telegraaf,

Gerets was niet alleen tevreden omdat zijn team niet had verloren, zelfs geen doelpunt had geslikt tegen een ploeg die straks Europese wegen inslaat en daar brokken kan maken met zijn realistische aanpak.

De Standaard,

( In combinatie met maken en scoren zeer frequent gebruikt.)
 • een doelpunt, doelpunten maken
 • een doelpunt, doelpunten scoren
 • een doelpunten binnentikken
 • een doelpunt fabriceren
 • een doelpunt meepikken
 • doelpunten produceren

De Spaanse midvoor Raúl Gonzáles scoort een doelpunt en kust de (hoogstwaarschijnlijk zeer dure) ring die om zijn vinger zit.

De dieven zijn al gaan slapen, Leo Pleysier,

Als toetje op het karakterwerk mocht De Bilde in de slotfase ook nog eens iets doen waar hij al zo lang vergeefs naar snakt. Een doelpunt fabriceren.

De Standaard,

Tien treffers in veertien wedstrijden, er zijn pure en dure spitsen die minder doelpunten produceren.

De Standaard,

Een doelpunt is gemaakt indien een aanvaller binnen de slagcirkel van de tegenpartij de bal heeft aangeraakt en de bal de doellijn geheel overschrijdt tussen de doelpalen en onder de deklat.

http://www.braxgata.be/hockey_.htm

"Heel plezant dat ik nog een doelpunt kon meepikken, maar schrijf er vooral bij dat die voorzet van Steven Van Herreweghe ideaal was," glunderde de 18-jarige Bart Van den Eede.

De Standaard,

De aantrekkelijkheid van het voetbalspel wordt verhoogd door doelpunten gescoord van buiten het strafschopgebied dubbel te tellen.

NRC,

"We zijn steeds sterker, maar we maken geen doelpunten", zei de coach na afloop tegen de pers.

Haagsche Courant,

Toen Nederland het eerste doelpunt maakte tegen Luxemburg ging zijn vuist spontaan omhoog en slaakte hij een kreet van triomf.

NRC,

Dat Genk zeker is van de periode heeft het vooral aan de ingehuurde Annicaert te danken. Hij scoorde het tweede doelpunt en forceerde met zijn passes de beslissing.

De Standaard,

Van Loen lachend: "Ik scoor alleen lelijke doelpunten. Daar ben ik voor gekocht."

NRC,

Vooral voor de rust kreeg Noordscheschut enkele goede mogelijkheden om te scoren. Maar doordat dit niet gebeurde bleef Tolbert in de wedstrijd en strafte in de slotfase het manco van niet scoren af door alsnog hun derde doelpunt binnen te tikken waardoor de eindstand 3-3 werd.

http://www.vv-noordscheschut.nl/Dames1.htm,

 • een doelpunt, doelpunten opleveren

Shirley Smith pegelt op doel, Sandra Muller probeert een doelpunt te forceren, Sarina Wiegman geeft twee voorzetten en dan gebeurt het onwaarschijnlijke: een counter van Tsjechië levert al in de zesde minuut een doelpunt op: 1-0 voor de thuisploeg.

Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

Het aanvalsduo Marcello Salas/Fabrizio Ravanelli stelde de Milanese defensie enkele keren voor problemen. Het leverde geen doelpunten op.

De Telegraaf,

Aan de overkant leverde de eerste Welshe dreiging een doelpunt op.

De Standaard,

 • een, één doelpunt tekortkomen

'We kwamen één doelpunt te kort om ons voor het wereldkampioenschap te plaatsen.'

NRC,

 • doelpunten toevoegen aan zijn totaal

En Hirsto Stoitsjkov, hij wilde zo graag een doelpunt toevoegen aan zijn totaal van zes.

NRC,

Zoals wel vaker was Kezman de grote man bij de thuisclub. De Joegoslaaf voegde vier doelpunten toe aan zijn totaal van vijftien competitietreffers.

http://planet.nl/planet/show/id=69156/contentid=425689/sc=f60f4d,

 • een doelpunt, doelpunten verhinderen
 • een doelpunt, doelpunten voorkomen

Erik Mensink wist een doelpunt te verhinderen.

Meppeler Courant,

Beide ploegen leken de opdracht te hebben in eerste instantie doelpunten te voorkomen en schuwden volop de aanval te kiezen.

Meppeler Courant,

In de 43e minuut weer een pracht kans voor Gerjan Kramer van OZC, maar de Juliana-keeper wist een doelpunt te voorkomen.

Meppeler Courant,

 • een doelpunt versieren

In de tweede helft slaagde Roussel er ondanks schitterende slaloms niet in zijn wekelijks doelpunt te versieren.

De Standaard,

Cercle Brugge trachtte in een hels eerste kwartier een vroeg doelpunt te versieren om nadien vanuit een stevige organisatie op de tegenaanval te loeren.

De Standaard,

( Gezegd van de doelman, de paal of de lat.)
 • een doelpunt in de weg staan

In het begin van de tweede helft creëerde Meppel zich wel kansen, maar steeds weer was het keeper Gert Kerssies die een doelpunt in de weg stond.

Meppeler Courant,

VENO herstelde zich toch weer en een doelpunt hing duidelijk in de lucht. Maar ook toen stond eenmaal de lat een doelpunt in de weg.

Meppeler Courant,

De spelers creërden kans op kans maar paal en lat stonden een doelpunt in de weg.

Meppeler Courant,

 • doelpunten weggeven

"Het is niet de eerste keer dat we doelpunten weggeven", klaagde Walter Meeuws.

De Standaard,

Tot overmaat van ramp gaven de Aalstenaars nog enkele doelpunten in geschenkverpakking weg.

De Standaard,

 • (veel) doelpunten willen
 • (veel) doelpunten willen zien

De organisatie van het WK voetbal in Amerika wil veel doelpunten zien, schoon voetbal.

Meppeler Courant,

'Scheidsrechters mogen niet schromen een strafschop te geven.' FIFA-secretaris Blatter en co, onthutst achtergebleven na het vorige WK, willen doelpunten.

Meppeler Courant,

 • een doelpunt zien
 • doelpunten zien (van)
 • de doelpunten terugzien (op de televisie)
 • een doelpunt missen

Hij wil weten of Theo het doelpunt gezien heeft dat Maradonna gescoord heeft, maar Theo is er met zijn gedachten niet bij.

Alle verhalen, Kristien Hemmerechts,

24.000 toeschouwers zagen doelpunten van Leonardo, Tulio en Juninho, die rechtstreeks uit een hoekschop, met een beetje hulp van doelman Higuita, scoorde.

Meppeler Courant,

De doelpunten had hij daarna niet meer op de televisie teruggezien.

NRC,

Woest gejuich klonk uit het toestel. De mannen op het scherm vielen elkaar in de armen, kropen op elkaars schouders, klopten elkaar op de rug. Hij had een doelpunt gemist.

Alle verhalen, Kristien Hemmerechts,

met koppelwerkwoord


 • buitenspel zijn
 • een doelpunt zijn

Jansma kwam niet verder dan een kinnesinnig vraagje aan Romario: "Jouw doelpunt was buitenspel, hè?"

NRC,

Mensje van Keulen schreef een column over moeders langs de zijlijn onder het veelzeggende motto 'Hee, was dat een doelpunt?'

NRC,

met adjectief ervoor


 • een fantastisch doelpunt
 • een formidabel doelpunt
 • een fraai doelpunt
 • een geweldig doelpunt
 • een heerlijk doelpunt
 • een loepzuiver doelpunt
 • een magistraal doelpunt
 • een mooi doelpunt
 • een prachtig doelpunt
 • een wonderschoon doelpunt
 • fraaie doelpunten
 • heerlijke doelpunten
 • lelijke doelpunten
 • loepzuivere doelpunten
 • magistrale doelpunten
 • mooie doelpunten
 • prachtige doelpunten
 • spectaculaire doelpunten
 • het mooiste doelpunt
 • de mooiste doelpunten

Francine Gerretsen sloeg de bal hard voor en Marjon Lijzen was er als de kippen bij om de bal met een fraaie tip-in het doel in te werken. Werkelijk een fantastisch doelpunt.

Meppeler Courant,

In de slotseconde van het duel keurde de andere scheidsrechter een loepzuiver doelpunt van Jeroen Brouwers om onduidelijke redenen af, zodat de punten weer naar de tegenstander gingen.

Meppeler Courant,

Pech was ook Meppels deel, want bij een 1-2 stand scoorde Ilko de Ruiter een magistraal doelpunt.

Meppeler Courant,

Zijn eerste interland speelde hij nog geen jaar na de hockeywedstrijd Laren 1-Nederlands Elftal. 'Ik maakte twee loepzuivere doelpunten. Ze werden allebei afgekeurd door Rein de Waal, nu dood. Het had te maken met een familiekwestie.'

Meppeler Courant,

Een tiental minuten later bracht Peeters de Limburgers langszij met een geweldig doelpunt.

De Standaard,

Magistrale doelpunten van Rednic en Wilmots volstonden voor de Rouches niet om Beveren onder de duim te krijgen.

De Standaard,

Toen kreeg invaller Mbamba het op zijn heupen met een schitterende actie en een werkelijk formidabel doelpunt: 3-2.

De Telegraaf,

Van Loen lachend: "Ik scoor alleen lelijke doelpunten. Daar ben ik voor gekocht."

NRC,

Jef Mermans was tijdens de oorlog en tot in de late helft van de jaren vijftig een blikvanger in het Belgische voetbal. Een aanvaller van het atletische type, wiens spectaculaire doelpunten hem de bijnaam De Bombardier opleverden en hem internationale faam bezorgden.

De Standaard,

In één splijtende actie etaleerde libero Vasov zijn techniek en speloverzicht. Met een gemillimeterde dieptepas lanceerde hij Foguenne, die met meesterlijke beheersing zijn ex-ploegmaat Petry omspeelde. Een heerlijk doelpunt, dat onverwachts en tegen de gang van het spel in uit de grauwe hemel neerviel.

De Standaard,

Germinal gaf nadien zelfs niet meer de schijn nog iets terug te kunnen doen en Charleroi mocht de wedstrijd uitcontroleren. Het deed dat met twee heerlijke doelpunten, waartegen Germinal slechts de bravoure van zijn doelman plaatste, een schitterend vluchtschot van Czernia en een rommelgoal van Radzinski.

De Standaard,

Met een prachtig doelpunt tilde Aart Ekkel een minuut na de hervatting de stand naar 1-2.

Meppeler Courant,

Met twee prachtige doelpunten, echte juweeltjes van de verdedigers Vandervee en Scavone kort na de rust, smeerde Lommel thuisploeg RWDM in vier minuten een tweede nederlaag in eigen huis aan.

De Standaard,

Crapa bereikte met een gekruiste bal Edmilson en de Braziliaan nam de bal ineens op de slof en scoorde een mooi doelpunt.

De Standaard,

Het mooiste doelpunt kwam in deze wedstrijd op naam van Bennie Wijnstekers.

Meppeler Courant,

Weet je welk videootje we anders ook wel kunnen gaan huren? Dat ene videootje met de mooiste doelpunten van de PTT Telecompetitie jaargang 1994-1995.

Sex + Hype, De Vliegende Panters,

Ze hadden met 7-0, 10-0, 13-0 gewonnen, altijd. En mooie doelpunten. Op frommeldoelpunten stond een straf. Dat doe je niet, scoren doe je mooi, Ajax-doelpunten vragen er om ingelijst te worden.

NRC,

Dejan Savicevic is zo'n voetballer waar trainer, medespeler en supporter grijze haren van krijgen. Hij speelt uitsluitend met risico, waardoor veel mis gaat. Maar als hem iets lukt, is de actie verrukkelijk en doeltreffend [...]. Bij Rode Ster speelde hij al zo. Hij scoorde de meest fraaie doelpunten met zijn linker voet op de rechtervleugel spelend.

NRC,

Een fraai doelpunt van Fernando Couto in de tweede helft stuurde de Turken huiswaarts.

De Standaard,

Het wonderschone doelpunt van ADO Den Haag-keeper Martin Hansen is een instant succes op social media. Oud-topscheidsrechter Mario van der Ende zette de goal direct op Twitter, andere media volgden rap.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/2913259/VIDEO-Wonderschoon-doelpunt-ADO-Den-Haag-keeper-Hansen-gaat-wereld-over,

 • een belangrijk doelpunt
 • belangrijke doelpunten
 • het belangrijkste doelpunt
 • de belangrijkste doelpunten
 • een historisch doelpunt
 • memorabele doelpunten
 • onvergetelijke doelpunten

Nigeria biedt meer voetbaltalent. Wie vorige week het historische doelpunt van Okocha, het heerlijke en - natuurlijk - wispelturige talent van Eintracht Frankfurt, zag weet voldoende.

NRC,

De expositie bestaat voor een deel uit foto's van Onvergetelijke Doelpunten (Wim Jansen en Ove Kindvall), uit trofeeën die lang geleden niet alleen de Maasstad maar heel Nederland op hun kop zetten (Europa Cup, Wereldbeker) en in eerlijk zweet bijeengetrapte bokalen uit het amateurtijdperk (Zilveren Bal).

NRC,

Tijdens de maaltijd kunnen de restaurantgangers genieten van een hologram met de Engelse bondscoach, Terry Venables, en van clips met memorabele doelpunten op reusachtige schermen.

De Standaard,

Met zijn belangrijke doelpunt zette Ibrahimovic zijn verzoek tot een salarisverhoging nog eens extra kracht bij.

http://www.parool.nl/artikelen/SPO/1066885940416.html,

De belangrijkste doelpunten werden gemaakt door Ljungberg - Ajacied Zlatan Ibrahimovic gaf onzelfzuchtig het intikkertje aan - en Henke Larsson.

http://www.ek-voetbal.nl/EURO2004/1406_17.html,

Elke WK-watcher heeft alle belangrijke doelpunten inmiddels minstens vijftig maal gezien, hij heeft Baggio tientallen keren dezelfde tranen zien schreien, hij zal nooit meer de schorre triomfkreet vergeten van Maradona, en hij weet dankzij Zola voorgoed hoe de wanhoop van een onschuldige er uitziet.

NRC,

Gek van vreugde rende Jacq Brinkman over het kunstgras van het Homebush Hockey Stadium. De handen in triomf omhoog, de mond wijd open, de ogen groter dan ooit. Drie minuten voor het einde sloeg hij vrijdag in Sydney het Nederlands hockey-elftal met een diagonale kogel naar 3-1 tegen Australië in de halve eindstrijd van het WK [...]. 'Dit was mijn belangrijkste doelpunt ooit', glunderde de 28-jarige middenvelder van Amsterdam.

Meppeler Courant,

 • een dom doelpunt
 • een gelukkig doelpunt
 • een gemakkelijk doelpunt
 • een knap doelpunt
 • een lucky doelpunt
 • een ongelukkig doelpunt
 • een onverwacht doelpunt
 • een rommelig doelpunt
 • een toevallig doelpunt
 • een uniek doelpunt
 • het fatale doelpunt
 • bizarre doelpunten
 • broodnodige doelpunten
 • domme doelpunten
 • goedkope doelpunten
 • identieke doelpunten
 • klassieke doelpunten
 • knappe doelpunten
 • lullige doelpunten
 • ongelukkige doelpunten
 • onhoudbare doelpunten
 • onnodige doelpunten

'We hebben veel kansen gecreëerd, maar te weinig gescoord en onnodige doelpunten tegen gekregen.'

Meppeler Courant,

Het onverwachte doelpunt van de Roemenen noopte Colombia nog meer tot aanvallen, hetgeen ook gebeurde, maar vergat te scoren.

Meppeler Courant,

Na de vakwisseling liep Sparta uit naar 5-8 ondermeer door een lucky doelpunt doordat een KIOS-speler tegen de korf viel en hierdoor het afgezwaaide schot toch doel trof.

Meppeler Courant,

Op zijn kromme snelle beentjes had Poborsky ook voordien al flitsen van een onmiskenbaar talent laten bekijken, maar thans vergaapte de voetbalwereld zich aan zijn unieke doelpunt tegen Portugal.

De Standaard,

Katastrofale blunders, bizarre doelpunten, onwaarschijnlijk wedstrijdscenario. Aalst en Cercle bezorgden hun aanhang anderhalf uur lang hartkloppingen.

De Standaard,

Drouguet slikte drie onhoudbare doelpunten, maar moest zich voor het overige alleen strekken naar een vrije schop omheen de muur van Walem.

De Standaard,

"We geven twee lullige doelpunten weg, maar het spreekt voor zich dat ook de extra-sportieve affaires meespelen."

De Standaard,

Vooraan moeten Saffet Sancakli en Hakan Sukur zorgen voor vuurwerk en broodnodige doelpunten.

De Standaard,

Pas na het fatale doelpunt ging Overpelt scherper en dieper spelen, maar toen ontbrak dat tikkeltje geluk dat de jongens van Andrews al langer moeten missen.

De Standaard,

Standard sloeg snel en hard terug met twee klassieke doelpunten.

De Standaard,

Kapellen klom even na het halfuur op voorsprong, toen Sterckx na intrap van De Backer tussen een bos van benen een rommelig doelpunt maakte.

De Standaard,

Twee goedkope doelpunten in de eerste helft bezegelden het lot van Antwerp op Mambour.

De Standaard,

Dankzij het gelukkige doelpunt van Danny Boffin maakte een dof Anderlecht eindelijk weer een klim in de ranglijst naar een plaats waar het gezien zijn status thuishoort.

De Standaard,

Met drie identieke doelpunten hielp de rechtsbuiten zijn club aan een 3-2 nederlaag op Bloemendaal.

NRC,

De eindstand stond reeds bij de rust op het scorebord na knappe doelpunten van Ziege en Möller.

De Standaard,

Een zo toevallig doelpunt zou de spectaculaire afsluiting zijn geweest van een gedenkwaardige wedstrijd.

NRC,

Ronny Van Geneugden - nog onder contract bij Lommel volgend seizoen - wekt de interesse op van onder meer Feyenoord. Sinds de match tegen KV Mechelen, waarin hij een knap doelpunt scoorde, wordt hij gevolgd vanuit Nederland.

De Standaard,

Even later stond Harelbeke andermaal op achterstand met een gemakkelijk doelpunt voor Goossens.

De Standaard,

Libero Zere, tot dan toe goed bezig, gaf de bal op slag van rust zomaar in de voeten van Hofmans, die Verstraeten een gemakkelijk doelpunt aanbood.

De Standaard,

"We waren erg goed bezig, maar incasseerden toch weer twee domme doelpunten."

De Standaard,

"We hebben de taak van Charleroi vergemakkelijkt door in de openingsminuten een dom doelpunt weg te geven."

De Standaard,

"Een wel heel erg ongelukkig doelpunt zorgde voor de 1-2 en gaf ons de uiteindelijke nekslag."

http://www.o-z.nl/pdf/Flits11-03-04.pdf,

Stani Gzil mompelde een stoel verder iets over enkele goede combinaties, maar had vooral de twee ongelukkige doelpunten onthouden.

De Standaard,

 • een echt doelpunt
 • een geldig doelpunt
 • een glaszuiver doelpunt
 • een zuiver doelpunt
 • geldige doelpunten
 • glaszuivere doelpunten
 • een dubieus doelpunt
 • een ongeldig doelpunt
 • geen geldig doelpunt
 • ongeldige doelpunten

Moord als een waarschijnlijke hypothese of moord als feit, het was het verschil tussen een schot op de paal en een echt doelpunt, een verschil van luttele centimeters, maar desondanks het verschil tussen alles of niets, tussen winnen of verliezen.

De zonnewijzer, Maarten 't Hart,

De ongelukkige brave vijftiger die in een onbezonnen moment heeft aangeboden de match te leiden, keurt het dubieuze doelpunt goed.

De Standaard,

Op het WK voor Clubs in december in Japan komen er twee extra scheidsrechters die ieder een doellijn in de gaten houden. De FIFA wil daarmee voorkomen dat er ongeldige doelpunten vallen en dat er goals worden onthouden die wél goedgekeurd hadden moeten worden.

http://www.vi.nl/nieuws/fifa-gaat-met-doellijnarbiters-aan-de-slag.htm,

Veel verdriet beleefde daarentegen Nürnberg, dat het overspelen van het duel tegen Bayern had afgedwongen met een protest tegen een toegekend maar ongeldig doelpunt waardoor het op 23 april in München met 2-1 had verloren.

NRC,

Ondertussen was een zuiver doelpunt van Bas Sordrager door de, verder consequent fluitende, scheidsrechters over het hoofd gezien.

Meppeler Courant,

Het belangrijkste moment in de eerste helft volgde in de veertigste minuut toen Beqiristain een zuiver doelpunt maakte dat door de Tsjechische scheidsrecher Krondl werd afgekeurd.

NRC,

Terwijl de gasten heel veel van hun kansen omzetten in glaszuivere doelpunten, was Scagha voor het vijandelijk doel veel te lankmoedig.

http://www.scagha.nl/wedstrijdverslagen/media/2003scagha-hilversum.htm,

In de 19e minuut werd een glaszuiver doelpunt van Henk Bakker afgekeurd.

Meppeler Courant,

Een geldig doelpunt kan worden gescoord vanuit het gehele speelveld.

http://www.knvb.nl/knvb1/pdf/Spelregels_Zaalvoetbal.pdf,

Indien door beide teams geen of een gelijk aantal doelpunten is gescoord, eindigt de wedstrijd in een gelijk spel. Bedoeld wordt: in het doel van het andere team plus de geldige doelpunten door het andere team in eigen doel gescoord.

http://www.knvb.nl/knvb1/pdf/Spelregels_Zaalvoetbal.pdf,

Indien de doelverdediger van het andere team, vanuit zijn eigen strafschopgebied terwijl de bal in het spel is, de bal rechtstreeks in het doel van de tegenstander werpt, is het geen geldig doelpunt.

http://www.knvb.nl/knvb1/pdf/Spelregels_Zaalvoetbal.pdf,

 • een laat doelpunt
 • een snel doelpunt
 • een ultiem doelpunt
 • een vroeg doelpunt
 • late doelpunten
 • vroege doelpunten
 • het (op een na) snelste doelpunt
 • het vroegste doelpunt

Het snelle doelpunt, zoals dit waarmee Cercle drie weken geleden startte op de Bosuil, stuitte op Soenens, die een voorzet van Broeckaert voor de neus van de heroptredende Porte ontzette.

De Standaard,

La Louvière wipt dank zij een ultiem doelpunt in Tielen over Geel naar de vierde plaats.

De Standaard,

De Chileen Zamorano scoorde al na dertien seconden, het op een na snelste doelpunt in de Spaanse voetbalhistorie.

NRC,

Met twee late doelpunten zette de thuisploeg de situatie recht en blijft er zelfs een waterkansje op Europees voetbal.

De Standaard,

Het miste alleen een tikje klasse om de kansen af te maken en het late doelpunt dat Hugo Broos wenste, werd door Zaragoza gemaakt.

De Standaard,

Dit moet het vroegste doelpunt geweest zijn in de geschiedenis van het Eekloose ijshockey.

http://user.online.be/~gd32805/InternetPage/Ice%20Power%20Magazine/Jaargang%201%20NR%206/YetiBearsEekloBehalenThuiszegeTegenCosmosHerentals.htm,

Het vroege doelpunt van Figo in Nottingham werkte voor de EK-winnaars van '92 verlammend.

De Standaard,

Vroege doelpunten van Ekakia en Kanu zetten Cercle Brugge reeds in de aanvangsminuten schaakmat.

De Standaard,

 • het laatste doelpunt

Mabel Baumgarten scoorde het laatste doelpunt uit een overtalsituatie, zodat de stand 9-9 was.

Meppeler Courant,

Het laatste doelpunt viel in blessuretijd en was kenmerkend voor het salonvoetbal van Vitesse, dat wel vaker in schoonheid pleegt te sterven.

NRC,

 • een officieel doelpunt

Krupnicovic, bijna op toerental, zette een sublieme actie op met Lawaree en scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Standard.

De Standaard,

 • het andere doelpunt
 • de andere doelpunten

Marc Wilmots was uitermate tevreden met de geleverde prestatie. "Zelf scoren en betrokken zijn bij de twee andere doelpunten. Schitterend natuurlijk."

De Standaard,

Sterckx profiteerde en bood Keita de goal op een blaadje: 0-1 voor Kapellen op Tongeren. Diezelfde Sterckx was ook de aanbrenger van de andere doelpunten.

De Standaard,

Witschge zorgde in de 42ste minuut voor 2-0, na samenspel met de Bask Beguiristain. Het was zijn tweede competitietreffer. Ook in het andere doelpunt, van Nadal vijf minuten eerder, had hij een aandeel.

NRC,

 • het enige doelpunt

Giovanni van Bronckhorst scoorde met een schitterend afstandschot het enige doelpunt van de avond.

De Telegraaf,

Voor ruim 53.000 toeschouwers scoorde verdediger Laurent Blanc in de zesde minuut het enige doelpunt met een spectaculaire zweefduik na een vrije trap van Djorkaeff.

De Standaard,

 • de meeste doelpunten
 • de minste doelpunten

Winnaar is het team, dat de meeste doelpunten heeft gescoord.

http://www.knvb.nl/knvb1/pdf/Spelregels_Zaalvoetbal.pdf,

De meeste doelpunten werden zaterdag gemaakt tijdens de wedstrijd tussen Kaiserslautern en Bayer Leverkusen. De thuisclub won met 3-2 en klom naar de vijfde plaats.

Meppeler Courant,

Opvallend is dat De Reest als degradant op drie ploegen na de minste doelpunten tegen heeft gekregen.

Meppeler Courant,

 • talrijke doelpunten

Bij zijn presentatie, eerder op de dag, beloofde de in het rood-zwarte clubtenue gestoken Romario de fans dat hij "talrijke doelpunten" voor Flamengo zal maken.

NRC,

 • een Antwerps doelpunt
 • een Anderlechts doelpunt
 • het Brugse doelpunt
 • het Geleense doelpunt
 • het Meppeler doelpunt
 • Belgische doelpunten
 • Brugse doelpunten
 • Geleense doelpunten
 • Meppeler doelpunten
 • Nederlandse doelpunten

Geen minuut eerder leek Preko nochtans op weg naar een tweede Anderlechts doelpunt, maar de jonge Ghanees schoot na een misser van Mampaey van dichtbij richting Zimmertoren.

De Standaard,

Handbal [...]. De Belgische nationale ploeg verloor in Cordoba tweemaal met zware cijfers (33-16 [...]) van Spanje, dat zich voorbereidt op het EK in eigen land. Denil (2), Deltombe (5), Grandjean (1), Bielen (2), Delpire (5) en Catteeuw (1) maakten de Belgische doelpunten.

De Standaard,

Dheedene haalde een schot van Porte voor de doellijn weg en Vande Walle dook een tweede Antwerps doelpunt uit de voeten van William Verbeeck en Manu Godfroid.

De Standaard,

De Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Delissen (2), Drenth en Brinkman.

NRC,

'Drie van de vijf Nederlandse doelpunten waren het gevolg van arbitrale dwalingen', zei hij met stalen gezicht.

Meppeler Courant,

Een van die combinaties leidde twee minuten voor tijd tot het enige Meppeler doelpunt gescoord door Francine Gerritsen.

Meppeler Courant,

De Meppeler doelpunten kwamen van de sticks van Harry Bosscher (2), Eric Bosscher (2), Erik Nefkens en Ilko de Ruiter.

Meppeler Courant,

De Hongaar Torma zette twee Harelbeekse verdedigers in de wind en scoorde het tweede Brugse doelpunt met een heerlijk plaatsballetje, dat via de paal binnenging.

De Standaard,

Alleen een uitzege, een 2-2 met strafschoppen of een gelijkspel met minimaal drie Brugse doelpunten helpt Club over veertien dagen in Boekarest aan een plaats bij de beste zestien van Europa.

De Standaard,

In de tweede periode waren er 3 Geleense doelpunten, waarvan er 1 om onduidelijke redenen werd afgekeurd.

http://www.eaters.nl/

Na 20 minuten zuivere speeltijd stond een 1-4 score op het bord, het Geleense doelpunt nam Hartogs voor zijn rekening.

http://www.eaters.nl/

 • een Braziliaans doelpunt
 • een Oostenrijks doelpunt
 • een Turks doelpunt

Desondanks wil Marc Schaessens graag nog een paar Europese matchen meepikken. "Dat ene Oostenrijkse doelpunt maakt mij ietwat bang, maar toch moet die 3-1 volstaan om de volgende ronde te bereiken", blikt hij vooruit.

De Standaard,

Een fortuinlijk Turks doelpunt, een van richting veranderd schot van Ümit, bracht de hartstocht terug bij de tegenstander en de dreiging van naderend onheil terug in de partij.

De Telegraaf,

De Boer was [...] in de ogen van Advocaat ook uit vorm en moest het veld ruimen voor Wouters. Te meer daar Bebeto opkomt vanaf het middenveld. De spits van het Spaanse Coruna was twee keer betrokken bij een Braziliaans doelpunt.

NRC,

met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


 • een beslissend doelpunt
 • een bevrijdend doelpunt
 • een geruststellend doelpunt
 • een verrassend doelpunt
 • een schitterend doelpunt
 • het verlossende doelpunt
 • het volgende doelpunt
 • het winnende doelpunt
 • schitterende doelpunten

Het legioen moest wachten tot de 31e minuut op het volgende doelpunt.

Meppeler Courant,

Hoewel de supporters en de draagbare radiotoestellen de achterstand van Bulgarije doorlopend aangaven, moest het elftal van trainer Javier Clemente tot de 85ste minuut wachten op het bevrijdende doelpunt van invaller Amor.

De Standaard,

De jeugdinternationaal uit Broechem [...] lag met een knappe aktie aan de basis van het geruststellende doelpunt.

De Standaard,

Dit keer geen gouden doelpunt van Obiku, zoals in de verlenging van de kwartfinale tegen Ajax, maar een volslagen verrassend doelpunt van Blinker drie minuten voor tijd, na nota bene de eerste hoekschop van Feyenoord in de tweede helft.

NRC,

In de competitie boekte Southampton zaterdag in de strijd tegen degradatie een even kostbare als spectaculaire overwinning. Middenmoter Norwich City werd met 5-4 verslagen. Het winnende doelpunt kwam in de laatste minuut op naam van de Hagenaar Kenneth-John Monkou.

Meppeler Courant,

Op het voetbaltornooi voor mannen ontsnapte Spanje maar net aan een nederlaag. Oscar Garcia maakte kort voor tijd gelijk tegen Frankrijk: 1-1. In de eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië was hij ook al goed voor het winnende doelpunt.

De Standaard,

Op 23 december 1984 maakte Peter Houtman in de 84ste minuut het verlossende doelpunt in de WK-kwalficatieinterland Cyprus-Nederland in Nicosia.

NRC,

Reden tot feesten was er wel voor de Sporting-fans, want tot in de allerlaatste minuten moesten ze wachten op het verlossende doelpunt waarmee oud-Patro-speler Jacky Boonen Daknam met quasi zekerheid opnieuw eersteklassevoetbal garandeert.

De Standaard,

Padova won met 2-1 van Cagliari, met een beslissend doelpunt van Vlasovic in de laatste minuut.

NRC,

Ruud Gullit was gisteren de matchwinnaar en de grote uitblinker bij AC Milan dat door een 1-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen AS Roma voor de 49ste keer op rij ongeslagen bleef in de Italiaanse Serie A. Na zijn beslissende doelpunt tegen Sampdoria in de laatste wedstrijd van 1992, was ook de eerste treffer van 1993 van Gullit.

NRC,

Roy debuteerde op zeventienjarige leeftijd bij Ajax onder de toenmalige trainer Cruijff. Hij debuteerde met een schitterend doelpunt tegen FC Twente.

NRC,

Roy scoorde in de laatste twee wedstrijden van Nottingham Forest als vanouds. Vooral afgelopen woensdag tegen Leeds United maakte hij twee schitterende doelpunten.

NRC,

met adjectivisch voltooid deelwoord


 • een afgekeurd doelpunt
 • afgekeurde doelpunten

Het tweede afgekeurde doelpunt van Ajax kwam er na een vrije trap van Litmanen.

De Standaard,

De heren van Meppel straalden zoveel zelfvertrouwen uit dat de Assenaren er moedeloos van werden en diep het hoofd moesten buigen met 14-7. Mede door afgekeurde doelpunten van Martin Drent en Stefan Bult kwamen zij via hun opbouwers op een 0-2 voorsprong.

Meppeler Courant,

( (vooral) in België)
 • een gecontesteerd doelpunt

De triomf van dans en naïviteit. Weze het met een gecontesteerd doelpunt. Daar maalden enkel de Argentijnen om.

De Standaard,

 • een gemaakt doelpunt
 • een gescoord doelpunt
 • gemaakte doelpunten
 • gescoorde doelpunten

Het innige geknuffel tussen spelers na een gemaakt doelpunt is een vast verschijnsel op de internationale velden.

NRC,

De speelduur is vooraf overeengekomen tussen de twee kapiteins en kan in tijd of in aantal gescoorde doelpunten worden begrensd.

http://www.sportimonium.be/Nederlands/XNsportimonium1.htm

De 5-0 nederlaag betekent dat Meppel na vier wedstrijden met nul punten onderaan de ranglijst staat met ook nog eens geen enkel gescoord doelpunt.

Meppeler Courant,

Bij een 2-0 achterstand had Paris St. Germain in het laatste half uur drie keer moeten scoren, aangezien het eerste duel in Barcelona in 1-1 was geëindigd en de uit gemaakte doelpunten nog steeds dubbel tellen bij Europa-Cupduels.

NRC,

 • een omstreden doelpunt

De onlusten begonnen na een omstreden doelpunt in de parij tussen Vita Club en DCMP.

De Standaard,

Een omstreden doelpunt bezorgde Manchester United gisteren drie punten in de uitwedstrijd tegen Wimbledon.

NRC,

Desalniettemin hing het Tilburgse lot aan een zijden draadje, maar na een zeer omstreden doelpunt trok de favoriet in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog de volle winst naar zich toe.

http://www.eaters.nl/

 • een toegekend doelpunt

Een own-goal van Pagal en een onterecht toegekend doelpunt met de hand van Babayaro binnen het eerste kwartier, braken de veer bij de bezoekers.

De Standaard,

Veel verdriet beleefde daarentegen Nürnberg, dat het overspelen van het duel tegen Bayern had afgedwongen met een protest tegen een toegekend maar ongeldig doelpunt waardoor het op 23 april in München met 2-1 had verloren.

NRC,

 • een uit de lucht gevallen doelpunt

De zeldzame counters van Standard droegen ook al niet ver, zodat het maar goed was dat de twee supportersclans voor behoorlijk wat stemming zorgden in het volgelopen Olympia. Dat werd na een halfuur plots opgeschrikt door een uit de lucht gevallen doelpunt van Wilmots, die meteen daarna een gele kaart kreeg toen hij Verjans onderuit schoffelde.

De Standaard,

 • het verdiende doelpunt

De daaropvolgende faze bracht toch het verdiende doelpunt voor Harelbeke.

De Standaard,

met voorzetselgroep


Voorzetsel: achter

 • doelpunten achter zijn naam hebben (staan)

Een buitenspeler bij een topclub moet zeker tien tot twaalf doelpunten achter zijn naam hebben staan.

NRC,

Chris Van Puyvelde scoutte in ex-Joegoslavië de 23-jarige spits van OFK Belgrado Petar Puaca, ooit goed voor 68 doelpunten in één seizoen. Vorig seizoen eindigde hij met 25 doelpunten tweede in de doelschuttersstand. Dit seizoen heeft hij na elf wedstrijden acht doelpunten achter zijn naam staan.

De Standaard,

Voorzetsel: door

 • een doelpunt door een speler
 • doelpunten door fouten

Begin van het spel en voortzetting na een doelpunt. Begin eerste helft: door speler die toss gewonnen heeft en voor de beginslag kiest of door de tegenstander wanneer de eerste speler de doelhelft heeft gekozen. Bij het begin van de tweede helft door een speler van het andere team. Na een doelpunt door een speler van het team waartegen het doelpunt is gemaakt.

http://www.hockeynet.nl/home/?smi=spelregels

'Het had heel anders verlopen, wanneer wij in het eerste half uur gescoord hadden', was de reactie na afloop van trainer Schuitema. 'In die fase domineerden wij volledig, maar ja het zat ons ook niet mee. En dan krijg je nog twee doelpunten door fouten achterin ook om de oren'.

Meppeler Courant,

Voorzetsel: in

 • een doelpunt, (x) doelpunten in de bekerto(e)rnooien
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de competitie
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de eerste helft
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de eerste klasse
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de extra tijd
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de laatste tien minuten
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de laatste tien seconden
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de slotfase
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de slotminuut
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de tweede helft
 • een doelpunt, (x) doelpunten in de tweede minuut
 • een doelpunt, doelpunten in het laatste kwartier
 • twee doelpunten in twee minuten tijd
 • het eerste doelpunt in de eredivisie
 • zijn honderdste doelpunt in de Serie A
 • het elfduizendste doelpunt in het Premiership
 • het doelpunt in Turkije
 • doelpunten in Gelsenkirchen
 • doelpunten in San Siro
 • doelpunten in Turnhout-Charleroi
 • tien doelpunten in vijf duels
 • 202 doelpunten in 219 interlands
 • drie doelpunten in tien wedstrijden
 • 23 doelpunten in 26 competitiewedstrijden
 • 68 doelpunten in één seizoen
 • vijf doelpunten in één WK-wedstrijd

Jay-Jay Okocha heeft afgelopen zaterdag een plaatsje in de Engelse recordboeken gekregen. De Nigeriaanse middenvelder van Bolton Wanderers tekende in het duel met Blackburn Rovers (1-1) voor het elfduizendste doelpunt in het Premiership.

http://www.vi.nl/vi/show/id=62802/contentid=46230/frameid=116461/print=true/msnhome=true/sc=4499f5/URL,

Breacker kwam de eer toe na het doelpuntloze gelijkspel van Manchester United het eerste doelpunt van het nieuwe jaar in de eerste divisie te maken.

Meppeler Courant,

Het doelpunt in Turkije, toen hij een verdwaalde trap van Wouters verzilverde, was volgens hem een doelpunt dat bij hem past.

NRC,

Met elf goals in de competitie en vijf doelpunten in de bekertornooien is de echte Bergkamp terug.

De Standaard,

Beide doelpunten in Gelsenkirchen waren van Anderbrügge.

Meppeler Courant,

Patrick Goots werd voor de wedstrijd door STVV-voorzitter Schepers in de bloemetjes gezet voor zijn honderd doelpunten in eerste klasse.

De Standaard,

Esnaider vierde woensdag zijn terugkeer in de Europese voetbaltoernooien met twee doelpunten in de eerste helft voor Atletico Madrid, dat na achttien jaar weer present is bij de landskampioenen.

De Standaard,

Deinze neemt de vierde plaats over na een doelpunt in de slotminuut op het Kiel, waar de Beerschot-spelers na afloop hun verdriet en woede de vrije loop lieten.

De Standaard,

Chris Van Puyvelde scoutte in ex-Joegoslavië de 23-jarige spits van OFK Belgrado Petar Puaca, ooit goed voor 68 doelpunten in één seizoen.

De Standaard,

Nadat het chaotisch spelende Kameroen was opgerold, kon Salenko bogen op een record van vijf doelpunten in één WK-wedstrijd, waaronder een onvervalste hattrick.

NRC,

Alle doelpunten in San Siro, gevuld met 65.000 toeschouwers, vielen in de slotfase.

Meppeler Courant,

Een half dozijn doelpunten in Turnhout-Charleroi, maar het hadden er ook dubbel zoveel kunnen zijn.

De Standaard,

Kindvall junior werd vorig seizoen topscorer in de Zweedse competitie, met 23 doelpunten in 26 competitiewedstrijden.

NRC,

Floris Jan Bovelander is de kanonnier in het hedendaagse hockey. Hij begint aan het WK in Sydney met 202 doelpunten in 219 interlands.

Meppeler Courant,

Twee doelpunten in twee minuten tijd kosten Sampdoria de punten op eigen veld tegen Cagliari.

Meppeler Courant,

De wedstrijd in Oslo eindigde in 2-1, door drie doelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft.

NRC,

Welshman Saunders was met twee doelpunten in het laatste kwartier de onbetwiste man van de wedstrijd.

Meppeler Courant,

Upward, vorige week nog met 6-5 verslagen door een doelpunt in de laatste tien seconden, nam revanche met dezelfde cijfers.

Meppeler Courant,

Mancini verprutste de kans op de gelijkmaker door kort voor tijd van elf meter te missen. Het had zijn honderdste doelpunt in de Serie A moeten worden.

Meppeler Courant,

Peter Van Houdt zag een doelpunt in de slotfase afgekeurd.

De Standaard,

De stand stond 0-1 voor RWDM, doelpunt in de tweede minuut van de heropgeviste Marc Wuyts.

De Standaard,

Van den Honert schroefde met de drie treffers zijn totaal op naar tien doelpunten in vijf duels.

Meppeler Courant,

In de voorronde stonden de Schotten slechts drie doelpunten in tien wedstrijden toe.

De Standaard,

De beslissing bij een gelijkspel valt [...] bij het eerste doelpunt in de extra tijd.

De Standaard,

Charleroi-Standard was geen partij die lang zal nazinderen. De spanning en de doelpunten in de tweede helft konden echter heel wat goedmaken.

De Standaard,

Voorzetsel: met

 • een doelpunt met een luchtje
 • een doelpunt met buitenkant rechtervoet

In de 38e minuut na rust bracht Rink Luiten de stand op 1-3. Een doelpunt met een luchtje, volgens velen was het buitenspel.

Meppeler Courant,

Na een wonderschoon doelpunt met buitenkant rechtervoet in de bovenhoek van de Nigeriaan Okocha in de veertiende minuut, viel Bayern terug.

NRC,

Voorzetsel: na

 • een doelpunt na negen minuten
 • een doelpunt na 55 minuten

Op het moment van staken stond de thuisclub met 0-1 achter door een doelpunt na negen minuten van Jan Jonker, die een goed lopende aanval fraai afrondde.

Meppeler Courant,

Joeri Beunen zorgde voor hoop in de Belgische rangen met een doelpunt na 55 minuten (3-2), maar uiteindelijk veranderde de eindscore niet meer en boekte Canada voor het eerst in zeven jaar nog eens een overwinning op België.

De Standaard,

 • een doelpunt, doelpunten na balverlies
 • een doelpunt, doelpunten na doorkoppen
 • een doelpunt, doelpunten na een kopbal

Hij scoorde in 20 minuten een hattrick. De eerste twee doelpunten na doorkoppen van respectievelijk Cornateanu en Thoelen, de derde na een terugspringende kopbal van Thoelen tegen de dwarslat.

De Standaard,

Het waren echter allemaal doelpunten na slordig balverlies in de Meppeler aanval.

Meppeler Courant,

Voorzetsel: om

 • doelpunten om de, zijn oren krijgen

Als keeper was ik wat te klein van stuk – in de eerste wedstrijd onder de lat kreeg ik zeven doelpunten om mijn oren.

Mijn jaren in Europa, Karel Van Miert,

Er ontstond consternatie, de scheidsrechter durfde niet in te grijpen en voordat de Sammarinesen het wisten, kregen ze drie doelpunten om de oren.

NRC,

"Zeven minuten na de hervatting kregen we in veertig seconden twee doelpunten om de oren."

NRC,

Voorzetsel: op

 • x doelpunten op zijn naam brengen
 • x doelpunten op zijn naam hebben
 • x doelpunten op zijn geweten hebben
 • x doelpunten op zijn palmares
 • een doelpunt op een cruciaal moment
 • een doelpunt op het hoogste niveau
 • een doelpunt op een presenteerblaadje aanbieden
 • een doelpunt op een schoteltje aanbieden
 • een doelpunt op zijn schoen hebben
 • iemand een doelpunt op de schoen leggen
 • een doelpunt op een EK-eindronde
 • twee doelpunten op rij
 • zijn derde doelpunt op rij

NAC-spits Lammers had een paar minuten later zelfs het derde doelpunt voor zijn ploeg op zijn schoen, maar voor een leeg doel schoot hij de bal huizenhoog over.

NRC,

Veel dreiging, stevige duels, veel ruimte en een (ongelukkig) doelpunt op een cruciaal moment.

De Standaard,

RKC restte na de 2-2 van vorig seizoen tegen Ajax de schrale troost van het compliment dat het 't ontketende Ajax negentig minuten serieus partij bood en pas in blessuretijd de nekslag incasseerde van invaller Mitchell Piqué, z'n eerste doelpunt op het hoogste niveau.

De Telegraaf,

Cercle Brugge boert goed, dank u. Groen zwart staat zesde op amper één puntje van Molenbeek en Charleroi. "En dat is geen plaats te hoog," vindt Christophe Lauwers (23), de spits die vorig seizoen als opvolger van Josip Weber met 15 treffers definitief de doorbraak forceerde en nu halverwege de kompetitie met 9 doelpunten op z'n palmares aardig op weg is om op het gebied van de trefzekerheid te bevestigen.

De Standaard,

"Na de winterstop weet je nooit hoe hoog het ritme ligt en of het tactisch nog allemaal klopt, maar we kregen het eerste doelpunt op een schoteltje aangeboden en daarna konden wij ontspannen voetballen", glunderde de trainer van het jaar.

De Standaard,

En wie anders dan de enige grote vedette in het team, Zlatko Zahovic, viel de eer te beurt om als eerste Sloveen een doelpunt op een EK-eindronde te maken.

De Telegraaf,

Het was Mabel Baumgarten die deze periode nog 3 doelpunten op haar naam bracht en De Reest de 2e periode met een 4-3 voorsprong liet beginnen.

Meppeler Courant,

De Waalse doelman had met twee flaters de twee bezoekende doelpunten op zijn geweten en werd na de tweede goal constant uitgefloten door de ontgoochelde thuisaanhang.

De Standaard,

Kinet en Radzinksi waren al eens dreigend opgedoken in de buurt van Menzo, toen Kinet Milosevic een doelpunt op de schoen legde.

De Standaard,

Meppel opende de score via twee doelpunten op rij van Stefan Bult en wist die voorsprong de hele eerste helft vast te houden.

Meppeler Courant,

Toen Coudron even voor het uur in de fout ging, profiteerde Kamran hiervan om zijn derde doelpunt op rij aan te tekenen.

De Standaard,

De match was één minuut jong toen Léonard Brogno een doelpunt op een presenteerblaadje aanbood.

De Standaard,

Roberto Baggio, in 1993 uitgeroepen tot de beste voetballer van de wereld en Europa, behaagde de 'oude Dame' het meest. Hij scoorde tweemaal en heeft nu net als Gullit tien doelpunten op zijn naam.

Meppeler Courant,

( (vooral) in België)
 • doelpunten op verplaatsing

Bij gelijkheid van punten speelt zoals eerder vermeld, eerst het doelpuntenverschil in het onderling dubbel duel en dat is in dit geval gelijk (Ajax won 0-1 in Bourgondië maar verloor 1-2 in de eigen Arena), vervolgens de doelpunten op verplaatsing.

De Standaard,

Voorzetsel: over

 • doelpunten over en weer

Na rust weer een gelijkopgaande wedstijd met doelpunten over en weer.

Meppeler Courant,

Voorzetsel: per

( Meestal voorafgegaan door een hoofdtelwoord, soms ook door een zelfstandig naamwoord als aantal.)
 • x doelpunten per duel
 • x doelpunten per seizoen
 • x doelpunten per wedstrijd

Waardig gedrag, de eer van de vereniging niet besmeuren - dat was minstens even belangrijk voor de bestuurders. Een schooier had nooit lid mogen worden, al had hij duizend doelpunten per seizoen gemaakt.

NRC,

Tot dusverre zijn er 4.225 wedstrijden in de Engelse topcompetitie gespeeld. Het gemiddeld aantal doelpunten per duel in tien seizoenen Premiership komt daarmee op 2,49.

http://www.vi.nl/vi/show/id=62802/contentid=46230/frameid=116461/print=true/msnhome=true/sc=4499f5/URL,

Toulon staat na 22 speeldagen twintigste (op 22) in de Franse tweede klasse en incasseerde gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd.

De Standaard,

Voorzetsel: tegen

 • een, het, zijn doelpunt tegen Denemarken
 • een, het, zijn doelpunt tegen Juventus
 • een, het, zijn doelpunt tegen Sampdoria
 • doelpunten tegen Rusland
 • doelpunten tegen Sint-Truiden

Na zijn beslissende doelpunt tegen Sampdoria in de laatste wedstrijd van 1992, was ook de eerste treffer van 1993 van Gullit.

NRC,

Jürgen Klinsmann is de enige van de toenmalige selectie die er ook nu nog bij is. Na zijn twee doelpunten tegen Rusland lijkt hij het grootste gevaar voor Italië te vormen.

De Standaard,

Wat spookt er in het hoofd van Mario Stanic? Een nieuwe transferkans bij Fiorentina of heeft Club hem op de vingers getikt? Ook na zijn wederoptreden met vier doelpunten tegen Sint-Truiden meed de Kroaat elk contact met de media.

De Standaard,

Sa Pinto scoorde al het doelpunt tegen Denemarken, maar kon toch niet overtuigen.

De Standaard,

Paul Gascoigne maakte bij Lazio Roma zijn rentree met een doelpunt tegen Juventus.

Meppeler Courant,

Voorzetsel: uit

 • een doelpunt uit een corner
 • een doelpunt uit een strafschop
 • een doelpunt uit een voorzet
 • een doelpunt uit een vrije trap
 • een doelpunt uit een vrije worp
 • een doelpunt uit een overtalsituatie
 • een doelpunt uit het boekje
 • een doelpunt uit een fout
 • twee doelpunten uit zeventien strafcorners
 • dertig doelpunten uit 53 interlands
 • 47 doelpunten uit 21 wedstrijden

Met doelpunten uit een fout en tweemaal van afstand zette Hoogkerk de thuisclub andermaal op fikse achterstand (9-14).

Meppeler Courant,

Een doelpunt uit een vrije-worp telt voor één (1) punt.

http://www.volic.org/home.htm

Het gevolg liet zich raden: dreiging, kansen en een verdiende tweede goal. Ingeleid door een Kiekens-Severeyns-Godfroid-aktie op links, binnengetrapt door Porte die Bodart tegenvoets te grazen nam. Doelpunt uit het boekje.

De Standaard,

De kustploeg, die in het begin van het seizoen de weg naar het doel niet of nauwelijks vond, is nu samen met Lokeren de produktiefste ploeg in tweede klasse: 47 doelpunten uit 21 wedstrijden.

De Standaard,

Bergkamp staat op dertig doelpunten uit 53 interlands.

De Standaard,

Alleen Martijn Doldersum was dichtbij een doelpunt uit een corner van Gerald Kreuze.

Meppeler Courant,

Aanvaller Chris Kiwonya maakte negen minuten voor tijd het enige doelpunt uit een voorzet van Paul Merson.

NRC,

De Zwitsers lijden aan de kwaal die alle Midden-Europese voetballers kennen: combineren en soleren tot het uiterste, maar niet scoren. Ze maken een doelpunt uit een vrije trap van Bregy en lijken op een gemakkelijke overwinning af te stevenen.

NRC,

Ravanelli scoorde kort voor tijd het enige doelpunt uit een omstreden strafschop.

Meppeler Courant,

Bovelander begon aan de wedstrijd met twee doelpunten uit zeventien strafcorners.

Meppeler Courant,

Mabel Baumgarten scoorde het laatste doelpunt uit een overtalsituatie, zodat de stand 9-9 was.

Meppeler Courant,

Voorzetsel: van

 • zijn tweede doelpunt van de avond
 • het tweede doelpunt van de dag
 • zijn derde doelpunt van de middag
 • zijn tweede doelpunt van de namiddag
 • het tweede doelpunt van de wedstrijd
 • twee doelpunten van de partij
 • zijn eerste doelpunt van het seizoen
 • het eerste doelpunt van het jaar

Breacker kwam de eer toe na het doelpuntloze gelijkspel van Manchester United het eerste doelpunt van het nieuwe jaar in de eerste divisie te maken.

Meppeler Courant,

Opnieuw balverlies van Coudron (nochtans één van de betere Belgische spelers), net voor de eigen cirkel, liet Arnau toe om zijn derde doelpunt van de middag aan te tekenen.

De Standaard,

Vier maanden geleden keerde Dahlin op huurbasis terug naar de Bökelberg, waar hij zaterdag zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte tegen Werder Bremen.

De Standaard,

Sven Vermant maakte met twee doelpunten van deze teleurstellende partij uiteindelijk nog een Brugs succesverhaal.

De Standaard,

In de 63ste minuut maakte Berger zijn tweede doelpunt van de avond.

NRC,

Het tweede doelpunt van de dag viel echter aan de overzijde.

De Standaard,

Standard gaf zich niet gewonnen en Wilmots kopte zijn tweede doelpunt van de namiddag, opnieuw na hoekschop, binnen.

De Standaard,

Toch zou Bijl aan de basis staan van het tweede doelpunt van de wedstrijd.

Meppeler Courant,

 • een doelpunt, doelpunten van zijn ploeg
 • een doelpunt, doelpunten van zijn team
 • de doelpunten van de thuisclub
 • het honderdste doelpunt van het toernooi
 • het mooiste doelpunt van het toernooi

De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Hall, Adams en Banger.

NRC,

Het laatste doelpunt gescoord door Dwingeloo betekende tevens het honderdste doelpunt van het toernooi.

Meppeler Courant,

Het mooiste doelpunt van het toernooi kwam op naam van FC MEO-speler Onne Bruinenberg, een kopbal van zo'n 30 meter afstand in de kruising van het doel.

Meppeler Courant,

Dante Brogno, die elf jaar geleden samen met Raymond Mommens op Mambour aankwam, had zo een voet in de drie doelpunten van zijn ploeg.

De Standaard,

De man van de heenronde was de kapitein van Manchester United Eric Cantona. Het Franse enfant terrible, dat ook uit de kweekschool komt van Guy Roux in Auxerre, had een voet in de vier doelpunten van zijn team.

De Standaard,

 • een, het doelpunt, de doelpunten van Ajax
 • een, het doelpunt, de doelpunten van Club Brugge
 • een, het doelpunt, de doelpunten van Drachten
 • een, het doelpunt, de doelpunten van Geel
 • een doelpunt van kampioen Anderlecht
 • een doelpunt van thuisploeg Antwerp
 • een doelpunt, doelpunten van de nationale ploeg
 • een doelpunt, doelpunten van Oranje

De international van Nederland maakte zaterdag het enige doelpunt van kampioen Anderlecht in de thuiswedstrijd tegen Lierse SK.

Meppeler Courant,

Toen de scheidsrechter een doelpunt van thuisploeg Antwerp afkeurde, reageerden de hooligans hun woede af op de tribunes van het Bosuilstadion.

De Standaard,

Toch telt het Sanmarinese voetbal naast ex-prof en huidig bondscoach Massimo Bonini drie vedetten: Valdes Pasolini, die voor het eerste doelpunt van de nationale ploeg (een strafschop tegen Roemenië op 27 maart '91) zorgde; Davide Gualtieri, de man die de snelste goal uit de WK-geschiedenis maakte (na zeven seconden tegen Engeland); en Pierluigi Benedettini, recordinternationaal, doelman en buschauffeur van het nationale team.

De Standaard,

Het enige doelpunt van Oranje kwam op naam van Tommie Hartogs.

NRC,

Hugo Broos vreest tegen Real Zaragoza voor vroeg doelpunt van Club Brugge.

De Standaard,

Het doelpunt van Geel mocht gezien worden: Demiryurek speelde met een hakje Van Der Eycken vrij en De Coninck schoot de teruglegger laag in.

De Standaard,

Het tweede afgekeurde doelpunt van Ajax kwam er na een vrije trap van Litmanen.

De Standaard,

Ook het tweede doelpunt van Drachten ontstond uit een misverstand in de Meppeler verdediging.

Meppeler Courant,

 • een doelpunt, doelpunten van Nederland
 • een doelpunt, doelpunten van Zambia

PSV'er Kalusha Bwalya maakte in de andere halve finale één van de vier doelpunten van Zambia tegen Mali.

NRC,

Van der Wielen schoof af op Frederiek Grijpma - beste speelster van het veld - die keepster Tracey Robb wederom verschalkte. Het betekende het derde doelpunt van Nederland.

NRC,

 • een doelpunt, doelpunten van Bosman
 • een doelpunt, doelpunten van Cruijff
 • een doelpunt, doelpunten van Gilles De Bilde
 • een doelpunt, doelpunten van Ronaldo
 • een doelpunt, doelpunten van Ryan Giggs
 • doelpunten van Bergkamp en Winter
 • een doelpunt van de Braziliaan Anderson
 • een doelpunt van de Hongaarse uitblinker Tibor Balog
 • een doelpunt van de de Spanjaard Salinas
 • een doelpunt, doelpunten van aanvaller Dani
 • een doelpunt, doelpunten van invaller Andy Cole
 • een doelpunt, doelpunten van keeper Sipke Koning
 • een doelpunt, doelpunten van libero Sacchetti
 • een doelpunt, doelpunten van spits Mertens
 • een doelpunt, doelpunten van verdediger David May
 • een doelpunt, doelpunten van international Thomas Helmer
 • een doelpunt, doelpunten van thuisspeler Helmer
 • een doelpunt, doelpunten van topscorer Vieri

De man schudde vol ongeloof zijn hoofd na het eerste doelpunt van Cruijff.

Je moet niet denken dat ik altijd bij je blijf, Hans Münstermann,

De ploeg had niets in te brengen tegen een als vanouds hockeyend Meppel en stond bij de rust al met 9-1 achter. Daarbij viel met name het doelpunt van keeper Sipke Koning op. Bij een 5-0 stand mocht hij de derde door scheidsrechter Wim Brugts toegekende strafbal nemen en hij pushte deze werkelijk snoeihard in de linkerkruising.

Meppeler Courant,

Door een doelpunt van libero Sacchetti, zijn eerste, werd het gelijk.

Meppeler Courant,

Bij een doelpunt van de Spanjaard Salinas bleek de grensrechter onbekwaam zowel het oude buitenspelreglement als de nieuwe richtlijn (die een spits het voordeel van de twijfel gunt) toe te passen.

De Standaard,

Het team van Regi Van Acker plaatste zich diep in de tweede helft dankzij een doelpunt van eenzame spits Mertens.

De Standaard,

De tv-beelden hadden aangetoond dat een doelpunt van thuisspeler Helmer ten onrechte was goedgekeurd.

De Standaard,

Sporting won met 7-0, onder meer dankzij drie doelpunten van Gilles De Bilde.

De Standaard,

Advocaat doet zijn best om de rust te bewaren, maar kon niet voorkomen dat PSV in Dordrecht een onrustige wedstrijd speelt. Misschien kwam het door het vroege doelpunt van Ronaldo, die al na twee minuten alleen voor doelman Gall verscheen en gemakkelijk scoorde.

NRC,

Standard Luik heeft zijn koppositie in de Belgische Eerste Klasse verstevigd. De ploeg won zaterdag met 1-0 van Lommel en heeft nu twee punten voorsprong op naaste concurrent Anderlecht. De Brusselse formatie verspeelde een punt tegen KV Mechelen (1-1), doelpunt van Bosman, maar heeft nog wel één wedstrijd tegoed.

NRC,

In de reguliere speeltijd heerste Italië soeverein na een vroeg doelpunt van topscorer Vieri.

ANP,

Een vroeg doelpunt van de Hongaarse uitblinker Tibor Balog zette Charleroi zaterdag op weg naar een simpele overwinning tegen een zielloos Aalst.

De Standaard,

De in de populaire Duitse media al als 'schandaalwedstrijd' aangemerkte Beierse derby tussen Bayern Munchen en FC Nurnberg, die Bayern zaterdag dankzij een doelpunt van international Thomas Helmer dat geen doelpunt was met 2-1 won, is ongeldig verklaard en moet worden overgespeeld.

NRC,

Twee doelpunten van aanvaller Dani, die pas volgende maand twintig wordt, zetten Ajax woensdagavond nog voor de rust op weg naar een vlotte thuiszege tegen de Glasgow Rangers.

De Standaard,

Manchester United, dat 16 van zijn laatste 17 wedstrijden won, had aan doelpunten van verdediger David May (zijn eerste van het seizoen), invaller Andy Cole en Ryan Giggs ruim genoeg om zijn tiende titel uit de geschiedenis binnen te halen.

De Standaard,

AS Monaco, zonder Enzo Scifo en Philippe Léonard, haalde het in de Franse competitie met 1-0 van Cannes dankzij een doelpunt van de Braziliaan Anderson in de 85ste minuut.

De Standaard,

Alsof de ploeg wakker was geschrokken van deze tegenslag, kwam Oranje terug in de wedstrijd door doelpunten van Bergkamp en Winter.

NRC,

Voorzetsel: voor

 • een doelpunt voor de, zijn club
 • een doelpunt voor de, zijn ploeg
 • een doelpunt voor de, zijn tegenstander
 • een doelpunt voor de, zijn thuisploeg
 • een doelpunt voor Bully
 • een doelpunt voor Goossens
 • een, het doelpunt voor Club
 • een, het doelpunt voor Harelbeke
 • een, het doelpunt voor het Nederlands elftal
 • een, het doelpunt voor Nigeria
 • doelpunten voor Nijmegen
 • de doelpunten voor de Parijse ploeg
 • de doelpunten voor de Luxemburgers
 • de doelpunten voor de Romeinen
 • zijn honderste doelpunt voor Arsenal
 • 143 doelpunten voor het nationale team

NAC-spits Lammers had een paar minuten later zelfs het derde doelpunt voor zijn ploeg op zijn schoen, maar voor een leeg doel schoot hij de bal huizenhoog over.

NRC,

Langers maakte het winnende doelpunt voor de Luxemburgers.

NRC,

Leeds klom naar de vierde plaats op de ranglijst [...]. Deane, Wallace (twee) en Rocastle maakten de doelpunten voor de thuisploeg, die in de laatste negen wedstrijden niet meer verloor.

Meppeler Courant,

Advocaat heeft echter een zwak voor Van Vossen. De Zeeuw scoorde in het verleden belangrijke doelpunten voor het Nederlands elftal.

NRC,

Ben Iroha van Vitesse maakte het eerste doelpunt voor Nigeria.

NRC,

In de competitie in Frankrijk won Paris Saint Germain, halve finalist in de Champions League, met 2-1 van Cannes. Cobos en Ginola maakten de doelpunten voor de Parijse ploeg.

NRC,

Diep in de tweede helft maakte Spehar het winnende doelpunt voor Club, dat nu vijf punten meer telt dan Anderlecht.

De Standaard,

Even later stond Harelbeke andermaal op achterstand met een gemakkelijk doelpunt voor Goossens.

De Standaard,

Verstraeten miste een interventie bij een hoekschop van Urban en Oulare scoorde met de borst een erg belangrijk doelpunt voor zijn klub.

De Standaard,

'Ik heb zelf [...] niet zo'n geweldig schot.' Desondanks maakte Speel in zijn loopbaan meer dan tweehonderd doelpunten voor Nijmegen.

http://www.tigers.nl/

Hij speelde in totaal 229 interlands en maakte 143 doelpunten voor het nationale team.

NRC,

Signori maakte alle doelpunten voor de Romeinen, steeds uit een vrije trap.

Meppeler Courant,

Wright komt meteen in de geschiedenisboeken van de club omdat de hattrick ook zijn honderdste doelpunt voor Arsenal inhield.

De Standaard,

Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd kwam Meppel onder zware druk van de dames uit Oldenzaal te staan. Dit kwam tot uiting in een zestal strafcorners in de eerste twintig minuten. De laatste van deze reeks resulteerde in een doelpunt voor Bully.

Meppeler Courant,

De daaropvolgende faze bracht toch het verdiende doelpunt voor Harelbeke.

De Standaard,

Een bal die in het eigen doel terechtkomt, telt als doelpunt voor de tegenstander tenzij de bal eerst de achterlijn was gepasseerd.

http://members. tripod. lycos. nl/pacelli/index. html

Voorzetsel: overig

 • een doelpunt vanaf de achterlijn
 • een doelpunt vanaf de cirkel

Toch schieten geschreven woorden over Cruijff te kort. [...]. Zijn privé-leven - en dat is bijna een even groot wonder als dat doelpunt vanaf de achterlijn in 1977 tegen België - heeft hij vrijwel volkomen weten af te schermen.

NRC,

Meppel knokte zich nog terug naar 9-10 via een strafworp van Albert Mulder en een doelpunt vanaf de cirkel van Edo Deen.

Meppeler Courant,

 • een doelpunt vanuit buitenspelpositie
 • een doelpunt vanuit de rechterhoek
 • een doelpunt vanuit een strafschop
 • een doelpunt vanuit een strafworp

Van de Haar en Hoogendorp maakten beide een doelpunt vanuit een strafschop.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/48480642/RKC+Waalwijk+wint+in+Werkendam.aspx,

Via twee benutte strafworpen van Albert Mulder en een doelpunt vanuit de rechter hoek van Stefan Bult brachten ze hun totaal in de eerste helft op vijf.

Meppeler Courant,

Antwerp maakte drie doelpunten vanuit duidelijke buitenspelposities.

http://www.antwerpsupporter.be/matchfiches/matchfiche.php?matchid=2208

Één extra punt wordt toegekend bij [...] een doelpunt vanuit een strafworp.

http://www. oli. tudelft. nl/torius/beach2001/

Via twee benutte strafworpen van Albert Mulder en een doelpunt vanuit de rechter hoek van Stefan Bult brachten ze hun totaal in de eerste helft op vijf.

Meppeler Courant,

in voorzetselgroep


 • (goedkoop, simpel) aan de doelpunten komen
 • goedkoop aan een doelpunt komen
 • moeizaam aan doelpunten geraken
 • schuld aan een doelpunt

Het team van Victor Fernandez geraakt dit seizoen slechts moeizaam aan doelpunten, maar kultiveert de nul.

De Standaard,

De ploeg van trainer Jol kwam goedkoop aan de (doel)punten, na in de voorgaande vier duels slechts één keer te hebben gescoord.

De Telegraaf,

Na de thee was Berkum de ploeg die het spel bepaalde en kwam het weer goedkoop aan een doelpunt.

Meppeler Courant,

Het Nederlandse mannenhockeyteam heeft van de eerste van de drie oefenduels met Pakistan een waar doelpuntenfestijn gemaakt. Naast een sensationele wedstrijd leverde dat in Lahore voor circa 2000 toeschouwers ook een nederlaag op: 4-6. Oranje [...] koos in Lahore van het begin voor de aanval. De verdediging werd daarbij verwaarloosd. Daardoor kwam het thuisland heel simpel aan de doelpunten.

NRC,

Ponk heeft tegen Twente schuld aan een doelpunt en gaat bij twee andere treffers niet vrijuit.

NRC,

 • bij een doelpunt
 • dicht bij een doelpunt, doelpunten (komen, zijn)
 • juichen bij een doelpunt, bij doelpunten

Ik krijg tranen in de ogen als ik massa's zie juichen bij een doelpunt, het volkslied hoor zingen tijdens een politieke manifestatie, zelfs als ik de duizenden bekijk die de marathon van Londen of New York afjakkeren.

Vliegen in een spinnenweb, Fernand Auwera,

Het publiek, tot dan apathisch bij een partij die alleen voor rust bij vlagen het betere Anderlechtse bewegingsvoetbal liet bekijken, begon zich te roeren. Eerst om zijn ongenoegen te luchten, nadien om te juichen bij de doelpunten van De Boeck (uit een doorkopper van Bosman), Zetterberg (een sublieme knal in volle belegering) en De Bilde (een strafschop voor duwfout van Mghoghi op Preko).

De Standaard,

MSC bleef druk houden en Monique Runhart en Elly Jansen waren dicht bij doelpunten, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Meppeler Courant,

Bij een doelpunt van de Spanjaard Salinas bleek de grensrechter onbekwaam zowel het oude buitenspelreglement als de nieuwe richtlijn (die een spits het voordeel van de twijfel gunt) toe te passen.

De Standaard,

Nooit zou Lokeren nog zo dicht bij een doelpunt komen, onbestaande als het was op een middenveld.

De Standaard,

De middenvelder van Oranje zelf was een paar keer dicht bij een doelpunt.

Meppeler Courant,

"Ik bleef FC Utrecht zien als een bedrijf en mezelf als crisismanager. Op de tribune zat ik vaak naast de burgemeester. En die stond bij een doelpunt harder te juichen dan ik, de voorzitter. Dat kan natuurlijk niet."

NRC,

 • dankzij een doelpunt van
 • dankzij doelpunten van

De Italiaanse titelhouder won in een uitverkocht San Siro-stadion met 2-0 dankzij doelpunten van de Montenegrijnse sterspeler Savicevic.

NRC,

Dankzij een doelpunt van uitblinker Serge Halewijn in de laatste minuut van de wedstrijd wisten de handballers van Meppel AZ de eerste punten van deze competitie te pakken.

Meppeler Courant,

 • door een, het doelpunt (van)
 • door doelpunten (van)

Via het been van Actief-verdediger Erik Kremer verdween de bal in het doel achter de kansloze Van de Kraan. De wedstrijd werd er door het doelpunt, ondanks het matige spel van beide ploegen, niet minder aantrekkelijk op.

Meppeler Courant,

Toch ging Meppel AZ goed door en in de tiende minuut was de stand 6-3 door fraaie doelpunten.

Meppeler Courant,

De kampioen kwam op voorsprong door doelpunten van Bosman en Versavel.

Meppeler Courant,

RWDM won met 1-0 door een doelpunt van de Zuidafrikaan Williams.

Meppeler Courant,

 • in een doelpunt culmineren
 • in een doelpunt resulteren
 • in doelpunten resulteren

Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd kwam Meppel onder zware druk van de dames uit Oldenzaal te staan. Dit kwam tot uiting in een zestal strafcorners in de eerste twintig minuten. De laatste van deze reeks resulteerde in een doelpunt voor Bully.

Meppeler Courant,

Rood-geel had tegen de hoogst middelmatige bezoekers voldoende aan vijf sterke openingsminuten, culminerend in een doelpunt van Schaessens, en een fraaie afstandsknal van Deflandre om de ganse buit in het Veltwijcpark te houden.

De Standaard,

DZPC wist vaak gaten te trekken in de eerder gesloten verdediging wat resulteerde in veel doelpunten.

Meppeler Courant,

Voor de goal van de tegenstander ontstonden goeie voorzetten die in doelpunten resulteerden.

http://www.sce-nijmegen.nl/FjeugdsiteSCE/indexF1pupillen.html

 • (het overwicht, het surplus, een veldoverwicht) in een doelpunt omzetten
 • (kansen, suprematie) in doelpunten omzetten
 • (een voorzet) in een doelpunt omzetten
 • (het krachtsverschil, het overwicht, het veldoverwicht, het verschil in kwaliteit) in doelpunten uitdrukken
 • in doelpunten vertaald worden

Voor rust een sterker Steenwijk, na de thee meer offensief van de Drentse vierdeklasser zonder dat dit in doelpunten werd vertaald.

Meppeler Courant,

Eendracht domineerde het hele gebeuren, maar miste de scherpte voorin om die suprematie in doelpunten om te kunnen zetten.

De Standaard,

Het was een wedstrijd, waarin de gasten voortdurend een licht veldoverwicht hadden. Slechts door een ongelukkig moment in de Havelter verdediging wisten ze dit surplus in een doelpunt om te zetten, 0-1.

Meppeler Courant,

Havelte was in de eerste helft agressief, maar wist het overwicht aanvankelijk niet in doelpunten om te zetten.

Meppeler Courant,

Havelte kreeg weer de beste kansen, maar slaagde er niet in deze in doelpunten om te zetten.

Meppeler Courant,

De Spaanse scheidsrechter Roca kreeg de lachers op zijn hand door een sliding van Hendry op Witschge te bestraffen met een penalty. Maar Jonk schoot vervolgens uit de strafschop op de lat. Waarna even later Irvine zijn gebreken demonstreerde door een voorzet van Numan (invaller voor Ronald de Boer) in een doelpunt om te zetten.

NRC,

Akkoord, als we er niet vlug in slagen het overwicht niet alleen in kansen maar ook in doelpunten om te zetten, dan wachten ons nog penibele tijden.

De Standaard,

Een technisch beter spelend Boom Pers had nogal veel moeite om het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken.

Meppeler Courant,

Voor rust wisten de bezoekers het krachtsverschil niet in doelpunten uit te drukken.

Meppeler Courant,

Oranje was echter niet meer bij machte het verschil in kwaliteit in nog meer doelpunten uit te drukken.

Meppeler Courant,

Na de hervatting drong Havelte de Asser dames aanvankelijk terug op eigen helft, maar er werd geen kans gezien het overwicht in doelpunten uit te drukken.

Meppeler Courant,

 • met een doelpunt
 • met een doelpunt afronden
 • met een doelpunt afsluiten
 • met een doelpunt afstraffen
 • met een doelpunt bekronen
 • met een doelpunt belonen
 • met een doelpunt debuteren
 • met een doelpunt openen
 • met een doelpunt opfleuren
 • met een doelpunt uitschakelen
 • met een doelpunt verzilveren
 • met een doelpunt zijn rentree maken
 • met een doelpunt zijn rentree vieren
 • met een doelpunt meer
 • met een doelpunt achterstaan
 • feliciteren met het doelpunt
 • met doelpunten (in, van)
 • reageren met doelpunten van

Seedorf, door velen beschouwd als de opvolger van Rijkaard, debuteerde op 14 december in Oranje, met een doelpunt tegen Luxemburg.

NRC,

Manon Kiers opende het vierde partje met een doelpunt (4-3).

Meppeler Courant,

Van Basten scoorde drie keer tegen Engeland, schakelde met een doelpunt in de laatste minuut de Duitsers uit en zorgde met een wonderschone volley voor de beslissing in de finale, tegen weer de Sovjet-Unie.

NRC,

E&O (EHF Cup) won de return tegen Bratislava met 24-23, maar had in Emmen met een doelpunt meer verloren: 21-23.

Meppeler Courant,

Club reageerde met de doelpunten van Spehar, die net als Staelens (een loeier die als de bliksem insloeg) ook de paal trof.

De Standaard,

In Italië vierde Roberto Baggio zijn rentree bij Juventus met een doelpunt tegen Foggia.

NRC,

'De volgende keer als we weer met een doelpunt achter staan, hoef ik niets meer te zeggen, hè Jan?'

NRC,

Paul Gascoigne maakte bij Lazio Roma zijn rentree met een doelpunt tegen Juventus.

Meppeler Courant,

In het seizoen '62-'63 zette Ezio Pascuti van Bologna het record met doelpunten in de eerste tien wedstrijden.

NRC,

Bij de rust zaten de jongens van trainer Heylens al op rozen met doelpunten van Dodik en M'Bonabucya.

De Standaard,

De Kroatische Belg, die zoals voorzien één helft meespeelde, fleurde zijn rentree met een doelpunt op.

De Standaard,

'En zoals iedereen ben ik nog altijd een grammetje gelukkiger met een doelpunt dat ik zelf maak dan met eentje van een ploegmaat.'

De Standaard,

Vervolgens sprong Nico van der Meer om mijn nek om mij te feliciteren met het doelpunt.

NRC,

Overpelt leverde een goed eerste kwartier af tegen Union dat werd afgesloten met een doelpunt.

De Standaard,

In deze periode kregen de dames maar liefst 4 vrouw-meer-situaties waarvan er geen enkele met een doelpunt werd afgerond.

Meppeler Courant,

Na rust weer een gelijkopgaande wedstijd met doelpunten over en weer.

Meppeler Courant,

De eerste helft domineerde de thuisploeg en verzilverde dat met een doelpunt van Dodik.

De Standaard,

De Joegslaven straften opnieuw elke fout af met een doelpunt.

De Standaard,

PSV ontsnapte met dit doelpunt aan een moeizame jacht op de gelijkmaker want zo'n beetje het gehele eftal liet het afweten.

NRC,

Degryse, heupletsel, maakte de partij hinkend vol. Hij werd daarvoor kort voor het einde beloond met een doelpunt.

De Standaard,

De schaduwspits naast Maurice Graef stond aan de basis van een paar fraaie aanvallen. Net als de twee voorgaande wedstrijden werden die niet bekroond met een doelpunt.

De Limburger,

 • met twee doelpunten verschil
 • met 5 doelpunten verschil
 • met een doelpunt verschil
 • met één doelpunt verschil
 • met meer dan een doelpunt verschil
 • met tenminste drie doelpunten verschil
 • met minimaal 23 doelpunten verschil
 • met minstens twee doelpunten verschil

Bij rust had de ploeg met zeker twee doelpunten verschil achter kunnen staan.

Meppeler Courant,

Opdracht: niet verliezen of slechts met een doelpunt verschil, op voorwaarde dat de Rouches zelf tot scoren komen.

De Standaard,

Na de eerste speeldag verklaarde hij dat geen enkele wedstrijd met 5 doelpunten verschil zou worden gewonnen, omdat alle ploegen fel aan elkaar gewaagd zijn.

De Standaard,

Het was de eerste keer sinds de oefenwedstrijd in juli 1988 in Seoul (3-1) dat Oranje met meer dan een doelpunt verschil van Australië won.

Meppeler Courant,

Bayern wordt komende zaterdag op eigen veld tegen Schalke bij een gelijkspel al kampioen als Kaiserslautern de uitwedstrijd tegen HSV niet met tenminste drie doelpunten verschil wint.

NRC,

Coach Bouma was niet erg blij met de tegentreffer, want de Hollanders moesten met minimaal 23 doelpunten verschil winnen om op gelijke hoogte te komen met Roemenië, dat Oostenrijk gistermiddag met 9-0 versloeg.

Meppeler Courant,

Nu staat Nederland op de eerste plaats in groep B. Als China en de Verenigde Staten eerder op de dag tegen elkaar gelijkspelen, dan mag het team van bondscoach Bert Wentink zelfs met één doelpunt verschil verliezen om toch bij de laatste vier te komen.

NRC,

Ondanks de twee nederlagen heeft Rusland nog een kleine kans om alsnog tot de laatste acht door te stoten. Daarvoor moeten ze met minstens twee doelpunten verschil winnen en moet bovendien Duitsland van Italië winnen.

De Standaard,

 • met een doelpunt voorsprong
 • met een marge van twee doelpunten voorsprong
 • met vier doelpunten leiden

Na rust zorgden de ervaring en de klasse van Källman ervoor dat Finland constant met vier doelpunten bleef leiden.

De Standaard,

Bulgarije begon in feite met een doelpunt voorsprong aan de partij.

De Standaard,

Invaller Dick Bakker rondde een mooie combinatie af zodat de Meppelers de laatste periode ingingen met een redelijk veilige marge van twee doelpunten voorsprong.

Meppeler Courant,

Standard Luik trekt binnen twee weken met een doelpunt voorsprong naar Karlsruhe en dit zonder een tegentreffer te incasseren.

De Standaard,

 • na een, het, zijn doelpunt (van, in)
 • na elk doelpunt
 • na doelpunten van

Wisselen kan na een doelpunt of na buitenspel in het voordeel van de ploeg die wil wisselen.

http://users.pandora.be/krachtbalbaasrode/webpag/krachtba.htm

Na de rust verwachtte iedereen dat het spelpeil zou beteren, maar na het doelpunt van de net voor Simons ingevallen Van Aerschot in de 47ste minuut verwaterde de wedstrijd.

De Standaard,

Riedle, de duurste speler van de Bundesliga, beloonde de inzet van de Dortmunders en na zijn doelpunt lukte het voetbal ook iets beter.

Meppeler Courant,

Deinze neemt de vierde plaats over na een doelpunt in de slotminuut op het Kiel, waar de Beerschot-spelers na afloop hun verdriet en woede de vrije loop lieten.

De Standaard,

De Zuid-Duitse topformatie leidde toen, na doelpunten van Scholl en Kostadinov, met 0-2.

De Standaard,

Het werd 7-4 na doelpunten van Manon Kiers, Melanie de Vroome en Margreet Rump.

Meppeler Courant,

Na elk doelpunt wordt het spel met een uitworp uit het doelgebied hervat.

http://www. oli. tudelft. nl/torius/beach2001/

Blijf je op de hoogte van wat Feyenoord doet? Natuurlijk. Het zou een beetje raar zijn als dat niet zo was. Het is zelfs zo erg dat ik mijn schoonmoeder laatst tijdens Ajax-Feyenoord na elk doelpunt een fax heb laten sturen.

NRC,

 • aanspraak maken op een doelpunt
 • jagen op een doelpunt
 • kansen op doelpunten

Hoe kun je nu in godsnaam aanspraak maken op een doelpunt als je geen kans creëert?

De Standaard,

Standard gleed in de tweede helft makkelijk weg van Antwerp, dat nochtans bleef jagen op een doelpunt.

De Standaard,

Omdat NAC geen behoefte voelde zich tot verdedigen te beperken, ontstonden er tal van kansen op doelpunten.

NRC,

 • op weg naar een doelpunt
 • naar doelpunten zoeken
 • op zoek naar een doelpunt, doelpunten (gaan, trekken)
 • een zoektocht naar een doelpunt

Antwerp trok met de moed der wanhoop en met meer wilskracht en enthousiasme dan klasse en talent op zoek naar doelpunten, maar Moeskroen deed niks meer.

De Standaard,

Bij een gelijke tussenstand heeft één van de twee elftallen, bijna zeker de minst positief ingestelde ploeg, er alle belang bij op zoek te gaan naar een doelpunt.

De Standaard,

Al na vier minuten leek Arveladze op weg naar een doelpunt, maar toen redde De Vlieger.

De Standaard,

Pas halfweg de eerste periode leken de Bruggelingen op weg naar een doelpunt.

De Standaard,

De Waaslanders probeerden na de pauze eindelijk vooruit te voetballen, maar in hun amechtige zoektocht naar een doelpunt zat veel te weinig tempo.

De Standaard,

Waregem trok meteen op zoek naar een doelpunt. Akwuegbu devieerde een gemeten voorzet van Deglas tegen de binnenkant van de paal en even later reageerde de Nigeriaan niet scherp genoeg op een schitterende opening van Guyon.

De Standaard,

Na rust beslisten twee strafschoppen en de uitsluiting van voorstopper Delière over het resultaat. Al bleven de bezoekers met hun tienen tot de laatste snik zoeken naar doelpunten.

De Standaard,

 • (een corner, een strafschop, een vrije schop) tot (een) doelpunt ombuigen
 • (een schot, een trekbal) tot een doelpunt promoveren
 • tot (meer) doelpunten komen
 • tot een doelpunt, (de) doelpunten leiden

Prachtige aanvallen van zowel Ajax als Roda hadden nog tot een doelpunt moeten leiden, maar stierven in schoonheid of op de vuisten van de keepers.

NRC,

In de 83e minuut kwam Staphorst zelfs op voorsprong toen Jan Koops een trekbal van Albert Strijker met het hoofd tot doelpunt promoveerde.

Meppeler Courant,

In 1978 werd het duel tussen Stuttgarter Kickers en Borussia Neunkirchen overgespeeld nadat de scheidsrechter een schot in het zijnet tot doelpunt had gepromoveerd.

Meppeler Courant,

Op slag van rust mocht Harco een strafschop nemen die hij onberispelijk omboog tot een doelpunt, 4-1.

Meppeler Courant,

De Reest zette goede aanvallen op, maar de aanvallers misten het overzicht en probeerden veel te snel tot doelpunten te komen.

Meppeler Courant,

In de 25e minuut werd een corner tot doelpunt omgebogen.

Meppeler Courant,

Met name de fraai opgezette combinaties die leidden tot de doelpunten waren het aanzien waard.

Meppeler Courant,

'We moeten binnen de bestaande mogelijkheden tot meer doelpunten kunnen komen.'

NRC,

 • het scoren van (de) doelpunten
 • het tegenhouden van (de) doelpunten
 • het tellen van (de) doelpunten
 • het noteren van (de) doelpunten
 • het voorkomen van (de) doelpunten
 • het maken van een doelpunt
 • het toekennen van een doelpunt
 • de afkeuring van het doelpunt
 • de herhaling van een doelpunt
 • ter voorkoming van een doelpunt
 • (geen) een van de doelpunten
 • tachtig procent van de doelpunten
 • de basis van het doelpunt vormen
 • aan de basis van een doelpunt liggen
 • iemand van een doelpunt onthouden
 • iemand van een doelpunt weerhouden
 • de liefhebbers van doelpunten
 • de maker van het doelpunt
 • de man van de doelpunten

Strafbal (Stroke). In de eigen cirkel: een opzettelijke overtreding ter voorkoming van een doelpunt of een onopzettelijke overtreding waardoor een doelpunt wordt voorkomen.

http://www.braxgata.be/alg_hockeyregels.htm

In de vierde klasse C district Oost kwamen de liefhebbers van doelpunten zaterdagmiddag in Rouveen zeker aan hun trekken.

Meppeler Courant,

Sommige meisjes laten het toestel zelfs aanstaan terwijl ze bezig zijn, zodat ze even kunnen stoppen om de herhaling van een doelpunt te zien, als de klant dat wil.

Dossier vrouwenhandel, Ed van Eeden,

De enorm bedrijvige Renty zorgde bijna voor de 1-4, maar de kruising weerhield hem van een doelpunt.

De Standaard,

Een breedtepass van Seedorf op Van Bronkhorst vormde de basis van het doelpunt.

De Telegraaf,

Ditmaal was het linkshalf Brusselers die een doelpunt van Pierre van Hooijdonk voorbereidde [...]. Zijn maatje Lammers heeft ook al dertien keer gescoord dit seizoen. Bij NAC zijn ze goed voor tachtig procent van de doelpunten.

NRC,

De coach van Dieren was het niet eens met de afkeuring van het doelpunt.

Meppeler Courant,

"Ik was gefixeerd op het maken van een doelpunt."

NRC,

Alleen voor de keeper onthield doelman Spijkerman hem van een doelpunt.

Meppeler Courant,

Beide scheidsrechters zijn verantwoordelijk voor het tellen (noteren) van de doelpunten.

http://members. tripod. lycos. nl/pacelli/index. html

De laatste tijd is er [...] nog wel eens discussie over het toekennen van een doelpunt na een fluitsignaal.

http://www.korfbalkieviten.nl/wsport/sport.htm

Beide ploegen scoren niet buitensporig veel ten opzichte van de rest, maar hebben zich wel bekwaamd in het tegenhouden van doelpunten.

http://www.hsvhoek.nl/news.asp?newsid=2228,

Ieder seizoen laat de maker van het doelpunt duidelijker zien dat hij Gods genade heeft ontvangen. En altijd is daar de schreeuw, van vreugde, woede, pijn, teleurstelling, de schreeuw van iemand die meegesleept is, hoe dan ook, in zijn extase.

http://www.nrc.nl/W2/Lab/Magazine/juni2000.html,

'Ik heb dit seizoen al eerder gezegd dat ik niet eens zo zeer in eerste instantie de man van de doelpunten ben.'

Meppeler Courant,

Langs beide flanken gaven Poppe en Okoth hun bewakers vanaf de eerste minuut het nakijken. Nog in het eerste kwartier lagen beiden aan de basis van een doelpunt.

De Standaard,

Het laatste woord in het duel was opnieuw voor Hagi. De middenvelder lag weer aan de basis van een doelpunt.

Meppeler Courant,

Vrij verrassend kwam geen één van de doelpunten tot stand na één van de vele snedige plaatselijke aanvalsakties.

De Standaard,

De doelman van de nationale ploeg, Köpke, nam één van de doelpunten voor zijn rekening.

NRC,

Veel trainers leggen zich tegenwoordig meer toe op het voorkomen van doelpunten dan op het scoren ervan.

NRC,

De Meppelers hebben vaak moeite met het scoren van doelpunten.

Meppeler Courant,

 • een juweel van een doelpunt
 • een juweeltje van een doelpunt
 • een parel van een doelpunt
 • een schoonheid van een doelpunt
 • parels van doelpunten

Vroeg in de tweede helft stelde een gretig en zuiver combinerend Beerschot de zege veilig. Met een juweeltje van een doelpunt: voorbereid door Franken en opnieuw Van der Linden, keurig afgerond door Johansen.

De Standaard,

De Blesse kwam terug tot 2-1, waarna de snelle Alfred Dunnink schitterend voorbereidend werk van Freek Warkor met een juweel van een doelpunt bekroonde, 3-1.

Meppeler Courant,

Met drie parels van doelpunten staat Luc Nilis alweer hoog in de Nederlandse topscorerslijst.

De Standaard,

Een schoonheid van een doelpunt bekroonde de uitzonderlijke spelstijl van Auxerre.

NRC,

 • via een doelpunt van
 • via doelpunten van

Tilleur-Luik stuurde een gehandicapt en moedig kampend Oostende via doelpunten van Englebert, Thans en Zouaoui puntenloos naar huis.

De Standaard,

Charleroi, in het veldspel de gelijke van Standard, hield via een doelpunt van Fiers de stand bijna een uur lang in evenwicht, maar dan telden Edmilson en de Condé de Karolingers helemaal uit.

De Standaard,

 • voor een doelpunt
 • voor het doelpunt, de doelpunten tekenen
 • voor het doelpunt, de doelpunten zorgen
 • goed voor een doelpunt
 • garant staan voor doelpunten
 • verantwoordelijk zijn voor het doelpunt, de doelpunten
 • de assist voor het doelpunt
 • een neusje, een scherpe neus voor doelpunten

Zoals Romario Nederland kent, zijn Nederlandse verdedigers bekend met zijn klasse. Zijn ongelooflijke snelheid op de eerste meters, zijn korte draai, zijn schijnbare nonchalance, zijn afwezigheid als ware hij op een andere planeet, zijn bijna altijd scherpe neus voor doelpunten, zijn sterke lichaam waaraan de bal nauwelijks is te ontfutselen.

Meppeler Courant,

De Waal speelde pas zijn derde volledige wedstrijd voor blauw-wit, scoorde niet, maar woog zwaar op de bezoekende verdediging en leverde de assist voor het doelpunt van Bernard.

De Standaard,

De Chileen Zamorano (2), de van aartsrivaal Barcelona overgenomen Laudrup en Michel tekenden voor de doelpunten.

Meppeler Courant,

Eric Bosscher en Jeroen Brouwers waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Meppeler Courant,

Bij de Hasselters is Richard Boerhof op dit moment de man met een neusje voor doelpunten.

Meppeler Courant,

Middenvelder Scholl was verantwoordelijk voor het doelpunt van Bayern.

NRC,

De kopsterke John Bosman staat in goede doen garant voor doelpunten.

NRC,

Er vielen wat kansjes en Zetterberg zorgde voor het doelpunt dat de wereld er heel anders deed uitzien voor de Brusselaars.

De Standaard,

Vier minuten nadat de Tsirion-tempel bijna afgebroken werd voor een doelpunt, ontsnapte het hele komplex voor de tweede keer aan een gelijkaardig lot.

De Standaard,

De eerste bal tussen de palen was meteen goed voor een doelpunt.

De Standaard,

Voor rust deed Geel een flinke duit in het zakje, maar na rust kwam de Lokerse pletwals onder stoom. En scoort de voorlijn niet, dan zorgen de anderen wel voor de doelpunten.

De Standaard,

 • zonder doelpunt
 • zonder doelpunten

Zonder doelpunten ook geen overwinning.

Meppeler Courant,

De eerste helft van de verlenging eindigde zonder doelpunten.

ANP,

Na de nederlaag van 1-5 tegen MSV Duisburg vorige week, kwam de titelverdediger thuis tegen het laag geklasseerde Wattenscheid niet verder dan een gelijkspel zonder doelpunten.

Meppeler Courant,

Ajax wist na 378 minuten zonder doelpunt op eigen kracht eindelijk weer eens zelf te scoren.

http://www.zlatan-online.nl/nieuws/ajaxrodaverslag.html,

met substantief ervoor


 • het aantal doelpunten
 • een gelijk aantal doelpunten
 • het gemiddelde aantal doelpunten
 • de helft van het aantal doelpunten
 • het hoogste aantal doelpunten

Het aantal doelpunten is vaak maatgevend voor de amusementswaarde van een voetbalwedstrijd.

NRC,

Na de oersaaie Mondiale '90 was er eindelijk weer vloeiend voetbal te zien. Het gemiddelde aantal doelpunten ging opnieuw de goede richting uit: 2,71 per wedstrijd.

De Standaard,

Steeds vaker zag coach Van de Velde zijn dames vrije posities creëren op de cirkel en die ook benutten. De helft van het aantal doelpunten kwam in de wedstrijd tegen VKH (12-7) op deze manier tot stand.

Meppeler Courant,

Hebben beide teams een gelijk aantal doelpunten of geen doelpunten gescoord, dan is de wedstrijd onbeslist.

http://members. tripod. lycos. nl/pacelli/index. html

Pas als die konfrontaties identieke scores opleverden, wordt rekening gehouden met alle kwalifikatiematchen. In volgorde is dan het doelsaldo, het hoogst aantal doelpunten en het hoogst aantal doelpunten dat buitenshuis gemaakt werd, bepalend.

De Standaard,

 • een dozijn doelpunten
 • een handvol doelpunten
 • een paar doelpunten
 • een 120-tal doelpunten
 • een reeks doelpunten

De loftrompet reikt verder dan de Bredase Beatrixstraat. De continue reeks doelpunten blijft niet onopgemerkt. Gisteren zat de Engelsman Trevor Francis op de tribune om Van Hooijdonks spel te beoordelen.

NRC,

"Ik moet zo'n 120-tal doelpunten gescoord hebben in mijn carrière."

De Standaard,

Voor de neutrale voetballiefhebber was de wedstrijd er een om duimen en vingers af te likken: een dozijn doelpunten, enkele afgekeurde treffers, twee strafschoppen, een rode kaart, missers en flaters om te gieren, afgewisseld met technische hoogstandjes en perfekt uitgevoerd bewegingsvoetbal om van te genieten.

De Standaard,

Het getuigt van kwaliteit wanneer de bovenliggende partij de onderliggende met een handvol doelpunten verschil verslaat.

NRC,

Al in de eerste paar minuten viel op dat de Blauwwitters deze wedstrijd snel en met een paar doelpunten de wedstrijd op slot wilden gooien.

http://www.grolseboys.nl/pages/verslagen2003_2004/verslag_blauwwitters_za1.htm,

( (vooral) in België)
 • een korf doelpunten

Gelukkig had de UEFA de golden goal uitgevonden. Die gouden goal betekent dat, bij gelijkspel, de verlengingen meteen eindigen wanneer een doelpunt valt. Vroeger moesten de dertig minuten worden volgemaakt, wat soms nog een korf doelpunten opleverde.

De Standaard,

Op hun voorafgaande werkdag, in Mambour, liepen de Lierse-mannetjes erbij alsof ze liever iets anders gedaan hadden dan tegen Charleroi te voetballen. Hun collega's van KV Mechelen toonden vorige dinsdag tegen Tielen dat het nationale bekergebeuren hen nauwelijks beroert. Diezelfde twee teams maakten van hun jongste optreden een lekkere Lisp-vertoning "met alles erop en eraan", van een korf doelpunten tot en met twee uitsluitingen.

De Standaard,

 • dit soort doelpunten

Kris, die wel een patent lijkt te hebben op dit soort doelpunten, nam de bal perfect in één tijd vol op de slof.

De Standaard,

met substantief erachter


 • doelpunt nummer twee

Tien minuten later lag doelpunt nummer twee achter Dunnink. Herman de Weerd liet verdedigend een steek vallen en het Bert Veerman die profiteerde.

Meppeler Courant,

De Gentse aanhangers waren nog niet van deze opdoffer bekomen of Alex Camerman (alweer een verdediger dus) kopte doelpunt nummer twee tegen de touwen.

De Standaard,

( Vaker in een voorzetselbepaling die ingeleid wordt door met.)
 • een doelpunt verschil
 • een doelpunt voorsprong

Voor RVVH volstaat een gelijk spel, maar Kozakken Boys heeft het niet te onderschatten thuisvoordeel in een wedstrijd die gewonnen moet worden. Een doelpunt verschil is voldoende.

http://www.voetbalopzaterdag.com/nieuws/6740/Halen_topklasse_is_ware_afvalrace/,

Je kan aan hem niet zien dat zijn ploeg in de nationale competitie onderaan bengelt en hier in de Noorse havenstad vanavond een doelpunt voorsprong verdedigt.

De Standaard,

met telwoord ervoor


 • één doelpunt
 • nul doelpunten
 • twee doelpunten
 • drie doelpunten
 • vier doelpunten
 • vijf doelpunten
 • zeven doelpunten
 • 8 doelpunten
 • 9 doelpunten
 • negen doelpunten
 • 10 doelpunten
 • 11 doelpunten
 • 12 doelpunten
 • twaalf doelpunten
 • 13 doelpunten
 • 14 doelpunten
 • 15 doelpunten
 • 16 doelpunten
 • 17 doelpunten
 • 18 doelpunten
 • 19 doelpunten
 • twee doelpunten uitlopen
 • drie doelpunten uitlopen

'Eén kans voor de Schotten, één doelpunt, dat mag niet.'

NRC,

De hockeydames van Meppel blijven na zondag op nul punten en nul doelpunten staan.

Meppeler Courant,

"Wijzelf verdienden in de eerste helft twee, drie doelpunten uit te lopen."

De Standaard,

Luc Nilis maakte twee doelpunten, waarvan één uit strafschop.

De Standaard,

Gullit scoorde in de Supercup tegen zijn oude club, vorige week op Sardinië tegen Cagliari en nu twee keer. Op de topschutterslijst deelt hij de tweede plaats met drie doelpunten.

Meppeler Courant,

PSV'er Kalusha Bwalya maakte in de andere halve finale één van de vier doelpunten van Zambia tegen Mali.

NRC,

Die laatste vijf doelpunten werden allemaal gemaakt in de laatste vier minuten.

Meppeler Courant,

Wie bij de rust gezegd zal hebben dat er nog zeven doelpunten zouden vallen in de derby tussen Old Forward en DVSV zal door de meesten als ondeskundig zijn versleten.

Meppeler Courant,

Suker scoorde een keer voor Sevilla. De Kroaat is met negen doelpunten de eerste opvolger van Romario op de schutterslijst.

Meppeler Courant,

In de hoofdklassecompetitie maakten de hockeysters van Groningen in 22 wedstrijden slechts twaalf doelpunten.

NRC,

19 doelpunten: Mario Stanic; 16 doelpunten: Christophe Lauwers; 15 doelpunten: Gilles De Bilde; 14 doelpunten: Johnny Bosman; 13 doelpunten: Patrick Goots, Michel Ngonge; 12 doelpunten: Paulo da Silva Edmilson, José De Sousa, Michael Goossens, Fréderic Pierre, Francis Severeyns, Lorenzo Staelens; 11 doelpunten: Yaw Preko, Robert Spehar, Marc Wilmots; 10 doelpunten: Kjetil Rekdal, Sasja Udovic, Edwin Van Ankeren; 9 doelpunten: Gunther Hofmans, Jean-Jacques Misse Misse, David Paas, Thomas Radzinski; 8 doelpunten: Dante Brogno, Anders Nielsen, Ronny Van Geneugden, Peter Van Houdt, Bart Vanmarsenille, Gert Verheyen.

De Standaard,

 • het, zijn eerste doelpunt
 • het, zijn tweede doelpunt
 • het, zijn derde doelpunt
 • het, zijn vierde doelpunt
 • het, zijn elfduizendste doelpunt

Jay-Jay Okocha heeft afgelopen zaterdag een plaatsje in de Engelse recordboeken gekregen. De Nigeriaanse middenvelder van Bolton Wanderers tekende in het duel met Blackburn Rovers (1-1) voor het elfduizendste doelpunt in het Premiership.

http://www.vi.nl/vi/show/id=62802/contentid=46230/frameid=116461/print=true/msnhome=true/sc=4499f5/URL,

Scienza maakte zondag zijn eerste doelpunt in de Serie A voor debutant Reggiana.

Meppeler Courant,

Dit tweede doelpunt viel twintig minuten voor tijd.

De Standaard,

De bal viel pardoes voor de voeten van Dodik die via de paal zijn derde doelpunt van het seizoen scoorde.

De Standaard,

Patrick Kluivert is tevreden over zijn invalbeurt: de Ajacied maakte het vierde doelpunt voor Oranje.

NRC,

 • beide doelpunten

Beide doelpunten werden door Henri Knipmeijer gemaakt doch ook vele scoringskansen werden door de voorwaartsen niet verzilverd.

Meppeler Courant,

Invaller Ronald Hamming maakte kort na rust beide doelpunten voor Fortuna.

Sp!ts,

 • het ene doelpunt na het andere

Hij had het over voetbal en hoe raar het is om te bedenken dat die slome benen van hem sinds een week of wat het ene doelpunt na het andere scoorden.

NRC,

In tegenstelling met de verwachtingen, deden de (Belgische) Bears in de derde periode wat ze totnogtoe sporadisch deden, ze scoorden het ene doelpunt na het andere.

http://user.online.be/~gd32805/InternetPage/Ice%20Power%20Magazine/Jaargang%201%20NR%206/YetiBearsEekloBehalenThuiszegeTegenCosmosHerentals.htm,

 • evenveel doelpunten
 • evenzovele doelpunten

De eerste drie kansen van de Bruggenaren leverden evenveel doelpunten op.

Meppeler Courant,

De wedstrijd tegen Epe begon zeer moeizaam en uit twee counters maakte Epe evenzovele doelpunten.

Meppeler Courant,

 • meer doelpunten

Het team dat meer doelpunten heeft gescoord dan het andere team, is winnaar.

http://members. tripod. lycos. nl/pacelli/index. html

Hij was midvoor en in zijn eentje maakte hij meer doelpunten dan de vier andere voorspelers samen.

Het hooglied, Valère Depauw,

 • veel doelpunten
 • vele doelpunten
 • weinig doelpunten
 • te weinig doelpunten

De klassieker bood veel doelpunten en een spektakulair scoreverloop.

Meppeler Courant,

De organisatie van het WK voetbal in Amerika wil veel doelpunten zien, schoon voetbal.

Meppeler Courant,

Door de vele doelpunten was het een wedstrijd, die het aanzien meer dan waard was.

Meppeler Courant,

De wekelijkse strijd op de voetbalvelden spreekt nog steeds niet tot de verbeelding. Weinig doelpunten, nog minder lekker voetbal en te veel rode kaarten.

De Standaard,

Opvolger Issy ten Donkelaar zette na zijn aanstelling in het Diekman-stadion al zijn troeven op Mols [...]. Dat maakte de oud-Ajacied regelmatig waar, hoewel hij nog te weinig doelpunten (5) achter zijn naam heeft staan, twee minder dan bijvoorbeeld spelmaker Michel Boerebach.

NRC,

"Ik maakte te weinig doelpunten."

NRC,

"Dat we met dit aanvallende concept weinig doelpunten tegen krijgen, is nog maar eens het bewijs dat ook in het voetbal de aanval de beste verdediging is."

De Standaard,

met infinitief met te


 • een te vermijden doelpunt
 • te vermijden doelpunten
 • een doelpunt te verwerken krijgen

Doll en Preko zorgden met twee te vermijden doelpunten nog voor het uur voor de beslissing.

De Standaard,

Helaas voor de Meppeler dames kregen ze nog een doelpunt te verwerken.

Meppeler Courant,

Een te vermijden doelpunt nochtans. Eerst reageerde geen enkele ploegmaat op een aflegger van De Condé wat een razendsnelle tegenactie op gang bracht. Het schot van Oktay, dat naast Begeyn in de verste hoek verdween, leek verder op het eerste gezicht te pakken.

De Standaard,

"We speelden toen veel te veel met lange ballen", aldus Boskamp. Wat niet het handelsmerk van het huis is, maar toch enkele gevaarlijke standjes en een nieuw te vermijden doelpunt van Preko opleverde.

De Standaard,

met bezittelijk voornaamwoord


 • mijn doelpunt
 • jouw doelpunt
 • zijn doelpunt
 • ons doelpunt
 • zijn doelpunten

"Het is merkwaardig om het te moeten zeggen, maar na ons doelpunt sloop de faalangst weer in de ploeg," probeerde een uiterlijk onbewogen Barry Hulshoff het geklungel na de pauze te verklaren.

De Standaard,

Jansma kwam niet verder dan een kinnesinnig vraagje aan Romario: "Jouw doelpunt was buitenspel, hè?"

NRC,

"Mijn doelpunt tegen Antwerp? Ook tegen Aalst scoorde ik op die manier met mijn linker."

De Standaard,

"De jongen was compleet stuurloos. Ik heb met hem gepraat. En zie, hij scoort het beslissende doelpunt en mag nu naar Barcelona. Hij kwam prompt naar me toegespurt: coach, dit is jouw doelpunt. Ontroerend, toch."

De Standaard,

Vorig seizoen reageerde Mario evenmin uitbundig op zijn doelpunten.

De Standaard,

Michaël Goossens had wel al eens de handen in een zegevierend gebaar de hoogte ingestoken, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens een voorafgaande fout van Wilmots op de keeper.

De Standaard,

met onbepaald voornaamwoord


 • elk doelpunt
 • ieder doelpunt

Na elk doelpunt wordt het spel met een uitworp uit het doelgebied hervat.

http://www. oli. tudelft. nl/torius/beach2001/

Elk doelpunt wordt sowieso uitbundig begroet, of het nu het 1e doelpunt is of het 28e. Daarin verschilt het G-voetbal met het voetballen voor valide sporters.

Meppeler Courant,

Toch gaf het team zich niet gewonnen en vanaf deze periode werd er feller gespeeld en werd er geknokt om ieder doelpunt.

Meppeler Courant,

Na ieder doelpunt heeft het team tegen wie het doelpunt is gemaakt de beginworp.

http://members. tripod. lycos. nl/pacelli/index. html

 • geen enkel doelpunt
 • enkele doelpunten

"Deze match verdiende gewoon enkele doelpunten", vond RWDM-coach René Vandereycken achteraf.

De Standaard,

Vijf wedstrijden leverden nog geen enkel doelpunt op, maar wel zeven tegengoals.

Meppeler Courant,

De Duitsers incasseerden nog geen enkel doelpunt.

De Standaard,

 • zoveel doelpunten

Zoveel doelpunten zie je niet vaak, zoveel bezieling evenmin.

NRC,

"Dat we de afgelopen weken zoveel doelpunten tegen hebben gekregen, baart zorgen."

Meppeler Courant,

"Nooit mogen we bij 0-4 nog zoveel doelpunten weggeven, al is het belangrijkste dat we de monsterscore van Anderlecht uitwisten en we onze titelkonkurrent op twee punten kunnen houden tot hij zich op 11 februari in Brugge meldt."

De Standaard,

voorafgegaan door naamvalsgenitief


 • Anderlechts doelpunt
 • Bebeto's doelpunt

Geen minuut eerder leek Preko nochtans op weg naar een tweede Anderlechts doelpunt, maar de jonge Ghanees schoot na een misser van Mampaey van dichtbij richting Zimmertoren.

De Standaard,

Was Bebeto's doelpunt nou geldig of niet?

NRC,

met ander, nevengeschikt substantief


 • een assist en een doelpunt
 • punten en doelpunten
 • uitslagen, lange corners, strafcorners, strafballen en doelpunten

De dames spelen een uitduel tegen Dieren en moeten nu toch eens proberen de hatelijke nul (qua punten én doelpunten) weg te werken.

Meppeler Courant,

Ook in de zevende wedstrijd van het seizoen bleven de hockeydames van Meppel zonder punten en doelpunten.

Meppeler Courant,

Witzenhausen noemt stellig Ronald de Boer als uitblinker. "Hij maakt een assist en een doelpunt. Ronald is zo'n fantastische voetballer."

Haarlems Dagblad,

Iedere scheidsrechter is: - als eerste verantwoordelijk voor beslissingen op zijn helft van het veld - als enige verantwoordelijk voor beslissingen over bal buiten het speelveld voor de gehele dichtstbijzijnde zijlijn en achterlijn - als enige verantwoordelijk voor uitslagen, lange corners, strafcorners, strafballen en doelpunten op zijn helft van het veld en voor vrije slagen IN zijn cirkel.

http://www.hockeynet.nl/home/?smi=spelregels

voorafgegaan door als


 • als doelpunt tellen (voor de tegenstander)

Een bal die in het eigen doel terechtkomt, telt als doelpunt voor de tegenstander tenzij de bal eerst de achterlijn was gepasseerd.

http://members. tripod. lycos. nl/pacelli/index. html

overig


( Met onderschikkend voegwoord.)
 • een doelpunt à la Koeman
 • een doelpunt à la Van Basten
 • een doelpunt à la Barcelona

Schitterend doelpunt à la Van Basten in Spanje. Gonzalo Castro maakt zondagmiddag een prachtdoelpunt namens Real Sociedad. De linksbuiten nam, in de wedstrijd tegen Deportivo La Coruna, de bal in een keer op de pantoffel en schoot raak op een manier die we kennen van Marco van Basten op het EK '88.

http://www.voetbalprimeur.nl/media/431251/schitterend-doelpunt-la-van-basten-in-spanje.html,

Het venijn zat voor de Duitsers in de staart, want twee minuten voor tijd scoorde Jacco de Weerd met een doelpunt à la Koeman en een subtiele schuiver van Hilco Dekker.

Meppeler Courant,

Het tweede doelpunt van Jorn Vancamp tegen Arsenal was er één van grote schoonheid. Niet zozeer het doelpunt op zich, wel de actie die eraan voorafgaat. "Wat een goal, die was een doelpunt à la Barcelona", glundert aanvoerder Wout Faes.

https://www.anderlecht-online.be/nl/article/138650,

 • geen doelpunt
 • geen doelpunten

Geen doelpunt is het, als voordat de bal door de mand is gevallen er een overtreding van de aanvallende partij is geconstateerd.

http://www.korfbalkieviten.nl/wsport/sport.htm

Ondanks het numerieke en technische overwicht kon Heerenveen geen doelpunt forceren.

NRC,

Wright won dit seizoen met Arsenal zowel de FA- als League Cup. In de competitie werd hij topscorer. In acht interlands kreeg hij wel kansen, maar maakte hij geen doelpunten.

NRC,

Alleen als er na twee keer vijftien minuten extra-times geen doelpunt is gevallen, worden er penalty's genomen.

De Standaard,

In die verlengingen was het alles Tielen wat de klok sloeg, maar er vielen geen doelpunten zodat strafschoppen de beslissing leken te gaan brengen.

De Standaard,

( Met bijwoord erna.)
 • een doelpunt tegen
 • een doelpunt voor
 • doelpunten tegen
 • doelpunten voor

Zeven punten op vierentwintig, zeventien doelpunten tegen, slechts acht gemaakt: een magere oogst voor het eens zo prestigieuze Beerschot, één van de vier profformaties (met Waregem, Beveren en RTFC Luik) in tweede klasse en werkend met een budget dat driemaal hoger ligt dan het gros van de andere tweedeklassers, zelfs bijna tienmaal hoger dan dat van Overpelt.

De Standaard,

Alles heeft nog nooit zo mooi onder elkaar gestaan en voor het eerst was er ook niet één vergeten assist te bespeuren. Misschien alleen nog een apart kolommetje voor wanneer het een doelpunt voor, of tegen is, maar dat is muggenziften natuurlijk.

http://www.ckvnio.nl/een-niemendalletje,

Met enkele forse 'zeperds' (10-1 tegen Beilen en 9-0 tegen Genemuiden) eindigde Wacker op de laatste plaats met 4 doelpunten voor en maar liefst 25 treffers tegen.

Meppeler Courant,

Een makkelijke prooi, zo leek het, want de Friezinnen nemen de laatste plaats in met slechts drie doelpunten voor en zeer vele tegen.

Meppeler Courant,

Met slechts een doelpunt tegen kwamen de Meppelers goed weg in deze fase.

Meppeler Courant,

Vaste verbindingen


eerreddend doelpunt

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als deel van een afleiding


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


doelpunt 1.1

als uitroep waarmee supporters, een speler of spelers, een trainer of een ander staflid de scheidsrechter manen om een doelpunt toe te kennen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Doelpunt…

is een uitroep

 • [Functie] dient om de scheidsrechter te manen een doelpunt toe te kennen

  Algemene voorbeelden


  Bij de allereerste aanval na de pauze richting RVU-doel viel keeper Armand Quaring met bal en al achter de doellijn zo leek het. 'Doelpunt', schreeuwde iedereen aan de Maastrichtse kant.

  http://members.home.nl/tcollijn/verslageneerste.html,

  Al na drie minuten leek Elvis Manu Feyenoord op 1-0 te zetten. Hij produceerde een prachtige driebander met veel effect. Via de lat, de grond en nog eens de lat stuiterde de bal het veld in. Doelpunt, schreeuwde De Kuip. Niets daarvan, wees scheidsrechter Pieter Vink naar zijn horloge. Want het HawkEye-systeem hangt er niet voor niets. En de bal bleek inderdaad niet helemaal over de lijn.

  http://www.vi.nl/nieuws/feyenoord-thuis-eenvoudig-langs-nac-breda-.htm,

  De verdediger van Eijsden haalde de bal van de lijn, doorspelen gaf scheidsrechter van den Elzen aan die erg goed en dichtbij stond opgesteld. 'Doelpunt' riep alles wat Groene Ster was. De neutrale grensrechter reageerde in eerste instantie niet en na enige momenten gaf hij aan dat hij had geconstateerd dat het wel een doelpunt was. En toen was alles wat Eijsden was het er niet mee eens en ging verhaal halen bij scheids en grensrechter.

  http://www.indewandelgangen.com/article/read/3727/Groene-Ster-onnodig-in-de-problemen-tegen-Eijsden,

  Ik heb vanmiddag wel gekeken. Ik had S. geleerd dat hij moest juichen als ik 'doelpunt' riep en toen de eigen goal van Denemarken viel ging hij met z'n handjes omhoog door de kamer. Heel grappig.

  http://forum.viva.nl/forum/kinderen/meiden-van-de-knutselclub-2008/list_messages/53526/58,

  doelpunt 2.0

  (weinig gebruikt)

  punt dat het doel is van iets; punt dat bereikt moet worden bij een bepaalde actie, activiteit, handeling en dergelijke; beoogd punt

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een doelpunt…

  is een punt; is een plaats

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een punt dat als doel dienst doet; is een punt dat bij een handeling bereikt moet worden

   Hoofdsemagram: punt


   Algemene voorbeelden


   Hoewel op de MRI-scan al met een vrij grote mate van zekerheid een diagnose kan worden gesteld, kan pas zekerheid worden verkregen wanneer het weefsel onder de microscoop is onderzocht. Hiertoe kan men een klein stukje uit het afwijkende gebied nemen, een biopsie. In de hersenen gebeurt dit met een techniek die bepaling van het doelpunt voor de biospie tot op de millimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

   http://www.nvvn.org/