donderdagochtend


donderdagochtend 1.0

ochtend van de donderdag

Algemene voorbeelden


De donderdagochtend is uitsluitend gewijd aan vergaderingen van de politieke fracties, met dien verstande dat uitzonderingen kunnen worden toegestaan door de Conferentie van voorzitters.

http://www.lachambre.be/nederlands.html

Brandweerlieden uit Zaanstreek-Waterland en Amsterdam zijn sinds donderdagochtend aan het werk in de brandweerkazerne van Haarlem.

De Telegraaf,

Deze donderdagochtend maakte Mike alleen maar een norse indruk, maar ik wist hoe gevaarlijk die stemming kon zijn.

Bezeten van mij, Nicci French,

Op een donderdagochtend eind november zijn ze voor de wekelijkse lesdag in het gebouw van de SOGG in Rotterdam [...]. De cursisten lopen stage in beschermde woonvormen en dagbestedingsprojecten van de Bavo.

NRC,

Die koude, grijze donderdagochtend was ook Lucie, die niets beters te doen had, van de partij.

Emmeke, Jan Lampo,

De tijdelijke sluitingen van de Coen- en Zeeburgertunnel bij Amsterdam en Botlek- en Beneluxtunnel bij Rotterdam werden ingeleid door een brief die woensdagavond rond zes uur bij het Algemeen Nederlands Persbureau was bezorgd. Daarin kondigde de tot dusver onbekende afzender aan dat op donderdagochtend rond 8.00 uur een aantal auto's in de tunnels zou ontploffen.

Het Financieele Dagblad,

Vanaf donderdagochtend vijf uur hebben een paar honderd vakbondsleden de toegang geblokkeerd van het gebouw van de verzekeringsmaatschappij Axa in Brussel uit protest tegen de aangekondigde 170 ontslagen in het raam van een herstrukturering.

De Standaard,

Het staat vast dat de twee monteurs van gemeentewerken zich die donderdagochtend niet zoals anders regelrecht van het centraal ketelhuis naar hun werk begaven, maar onderweg eerst aanlegden bij De Salamander.

De val, Marga Minco,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


( Ook met weglating van 's in gebruik.)
  • 's donderdagsochtends
  • 's donderdagochtends

Programma Seniorenochtenden 2009/2010: Donderdagsochtends beginnen we met koffie om 9.30 uur.

http://www.pinkstergemeenteheerenveen.nl/senioren.htm,

Onze grijze container [...] was door iemand anders donderdagsochtends aan de weg [...] gezet, vol met zakken van iemand anders.

http://forum.fok.nl/topic/934705/6/25,

Zouden er nog genoeg kaarten zijn donderdagsochtends rond een uur of 10?

http://www.vvv-forum.nl/phpBB3/viewtopic.php?p=42710&sid=c6ee6ca578ad9b2912d46dedecee5fa7,

Donderdagsochtends regende het ook nog steeds, dat was dubbel balen, want we zouden 2 dagen op schoolreis gaan naar Kangneung en Soraksan.

http://soe.waarbenjij.nu/Bericht/?Zuid-Korea/Schoolreis/&subdomain=soe&module=site&page=message&id=1364459,

donderdagochtend 2.0

op de ochtend van de donderdag; op donderdagochtend; 's donderdagsochtends

Algemene voorbeelden


De gladheid heeft donderdagochtend tot 10 ongelukken geleid in de provincie [...]. In Assen raakte een 16-jarige fietsster gewond, en op de A28 bij De Wijk een 26-jarige bestuurder van een bestelbusje.

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/nieuws-detail?NewsID=44710,

De e-mailworm verspreidt zich sinds maandag met enorme snelheid, vooral door de digitale postbussen van particulieren. Dat zeggen onder meer internetaanbieder XS4ALL en virusdatabank VirusAlert. Tot woensdagavond had XS4ALL 120.000 besmette e-mailtjes geblokkeerd met zijn virusfilter. Donderdagochtend was dit aantal volgens een woordvoerster opgelopen tot 200.000.

de Volkskrant,

Na meer dan veertien uur onderhandelen heeft de sociaal bemiddelaar donderdagochtend een CAO-voorstel geformuleerd voor de ruim 900 arbeiders die tengevolge van de sluiting van de Hasseltse Philipsfabriek moeten afvloeien.

Gazet van Antwerpen,

In de recorder zat de band met de film waarvan ze donderdagochtend de opname had geprogrammeerd.

Donderdagmiddag. Halfvier, Kristien Hemmerechts,

Donderdagochtend vroeg zouden Rune en Ingeborg de sleutels komen halen. Daarna zouden de volgepakte auto's weg 40 in oostelijke richting nemen en later de E4 naar het noorden.

Anna, Hanna en Johanna, Marianne Fredriksson,

Vijftig soldaten arriveerden donderdagochtend in Brazzaville; vijftig andere in Libreville.

De Standaard,

Een stroomstoring heeft donderdagochtend drie uur lang een deel van het werk in het centrum van Den Haag en in de Archipelbuurt platgelegd.

NRC,

Ter afsluiting van het bezoek gaan Sezer en koningin Beatrix donderdagochtend naar de Universiteit Leiden.

De Telegraaf,

In Brussel overleed donderdagochtend Gerald Blaton, ex-voorzitter van Seraing en sinds de fusie met Standard, lid van de raad van bestuur van de fusieclub.

De Standaard,