duivenconcours


duivenconcours 1.0

((vooral) in België)

wedstrijd in de duivensport tussen duiven, meestal postduiven, die naar een losplaats worden gebracht en daar worden losgelaten en daarna zo snel mogelijk naar het vertrekpunt moeten terugkeren waarbij de duif die dit het snelste doet de winnaar is; duivenwedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een duivenconcours…

is een wedstrijd; is een strijd

   Algemene voorbeelden


   Bij het inkorven worden de vluchtduiven, die aan een duivenconcours deelnemen, voorzien van een informatiedrager, bijvoorbeeld een ring die meestal van rubber is vervaardigd en waarop bepaalde gegevens zijn aangebracht, zoals bijvoorbeeld gegevens over de duif, haar eigenaar, de vlucht en de organisator van het duivenconcours.

   http://epatras.economie.fgov.be/DisplayText?id=/ExtraData/NL/629/118873.txt,

   De derde duivenconcours stond dit weekeinde op het programma. Er werd gevlogen vanaf de Vitessevlucht Pommeroeul (circa 280 kilometer). Bij pv De Postduif te Kampen hadden 32 duivenliefhebbers 640 duiven ingekorfd.

   http://www.deweekkrant.nl/artikel/2011/mei/09/uitslag_pv_de_postduif/

   Afgelopen jaar, in het voorjaar, toen we van het weer verzekerd waren qua mooie echte duivenconcoursen was hij het die vriend en vijand verraste met zijn jaarling doffer, NL 06-1039440.

   http://www.pipa.be/artikelsnew/hamstra/vandijk7.htm

   Geneesmiddelen die vele mensen afschrikken en die een kwalijke reputatie gekregen hebben doordat ze verboden zijn in sportmanifestaties: paardenwedrennen, duivenconcours.

   http://www.50net.be/nl/tip-van-de-dag/2676-als-je-hond-plots-voedsel-weigert

   Ach, het duivenconcours! Er kwamen hier veel duivenmelkers, ook van andere gemeenten.

   http://www.achterdoechelen.be/old_81.htm